reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Uwaga milion pytan do:)) moze mnie nie zlinczujecie:))
jak to jest z seksikiem? kiedy mozna?
tez macie czasem skurcze? ja biore nospe bo chyba wolno

moge sie ogrzewac termoforkiem?:))
wiecie jak to jest z cwiczeniami czy cos mozna?
ja przez 2 lata prob od hormonow przytylam 10kg;/
aguga06 ja tez jakos nie mam apetytu. Nic mi nie smakuje

ja startuje z 62kg;/ normalnie zawsze 49-51kg co te hormony
ze mna zrobily:)) szprycowanie przez 2 lata
a odzywiam sie zdrowo i duzo cwicze a i tak waga nie spadala

jak czesto badacie bete? bo ja tylko narazie 2razy
i ladnie przyrastala. kolejna chyba zrobie we wt
powiem Wam, ze mam tluszczowy brzuszek ale juz czuje, ze na
dole jest taki twardy i wypukly
Lorelain jaki ladny brzuszek:))
asienka0086 z podobna waga startujemy
mamba mozna na orbitreku w ciazy? ale chyba nie za dlugo?
w staniki to ja tez juz sie nie mieszcze:))

reklama
palu tak to juz jest z tymi hormonami choc nie na wszystkich tak działaja ze sie tyje.Duzo osób tez tyje po tabletkach anty i ciężko to potwm zgubic, tak ma moja siora.
Co do reszty pytan:
- co do sexu to lekarza sie zapytaj albo sam Ci powie, moj zawsze walił prosto z mostu czy mozna czy nie
- ja skurczy nie mam na razie ale w pierwszej ciąży czesto miałam ale zaczęły sie w połowie 2 trymestru i wtedy brałam nospe
- a termoforu nie wiem czy mozna uzywac chyba ze do stóp bo na brzuch to watpie bo nie poleca sie brac np. za ciepłych kapieli w ciąży
- o ćwiczenia tez sie musisz dopytac gina, jeśli byłas do tej pory aktywna to mysle ze w miare rozsadku nie zaszkodzi
- ja bety wogóle nie bedalam, ale nie maialam tez takich problemow z zajściem w ciąze jak Ty, zrobiłam tylko test ale mam nadzieję ze Twoja betka pięknie urosnie:happy2:

A na rostepy ja uzywałam kremów firmy Palmers PALMERS MASŁO KAKAOWE - Avrentim Palmers wyłączny dystrybutor Dermokosmetyków z masłem kakaowym do ciała dla kobiet w ciąży, dzieci i kobiet. i tez zero ciążowych rostepów a te które miałam młodziencze sie nie poglebiły.

Ostatnia edycja:
Palu z tego co wiem , to jeśli nie ma przeciwwskazań to seks jest jak najbardziej dozwolony, tak samo jak nospa.
Termofor na brzuch i okolice odpada, tak samo jak kąpiele w gorącej wodzie.
Ja bety nie robiłam wcale. Zrobiłam jeden test, wyszedł pozytywny no i mam takie objawy typowe dla początku ciąży.

Ćwiczyć możesz, tym bardziej jeśli robiłaś to wcześniej, ale z brzuszkami, bieganiem i ćwiczeniami wysiłkowymi, podnoszeniem ciezarów i jakimś ekstremalnym rozciąganiem dałabym sobie spokój.
W necie jest masę ćwiczeń dla ciezarnych, jak poszukasz na pewno znajdziesz wiarygodne i bezpieczne :tak:

Na pewno wiele powie ci gin.

nikamo - no niby imbir pomaga, ale mi to pomaga po prostu podjadanie czegokolwiek i popijanie coca-colą :sorry2:

mi się sprawdził krem mustella, tam gdzie smarowałam to rozstępów nie mam ... nie przyszło mi do głowy żeby sobie tyłek smarować i tam mi się zrobiły, ale już po tych 4 latach wyblakły i prawie nie widać ... już sobie ten krem zmaówiłam i mam jutro do odbioru w aptece. Dobry jest też krem ziajka i ewentualnie różne oliwki, ale ja nie lubię smarować się oliwkami. Do kąpieli fajne są żele z oliwką.

u mnie już po zajęciach logopedycznych, obiad zjedzony i nastał czas błogiego leniuchowania :sorry2::-p
A mi znajoma po ciązy poleciła jrem na rozstępy do brzucha piersi i pupy z rosssmana. Podobno jest bardzo dobry i nim jak na arzie się smaruje a poza tym na nim pisze że można go stosować od 1 miesiąca ciązy
Uwaga milion pytan do:)) moze mnie nie zlinczujecie:))
jak to jest z seksikiem? kiedy mozna?
tez macie czasem skurcze? ja biore nospe bo chyba wolno

moge sie ogrzewac termoforkiem?:))
wiecie jak to jest z cwiczeniami czy cos mozna?
ja przez 2 lata prob od hormonow przytylam 10kg;/
aguga06 ja tez jakos nie mam apetytu. Nic mi nie smakuje

ja startuje z 62kg;/ normalnie zawsze 49-51kg co te hormony
ze mna zrobily:)) szprycowanie przez 2 lata
a odzywiam sie zdrowo i duzo cwicze a i tak waga nie spadala

jak czesto badacie bete? bo ja tylko narazie 2razy
i ladnie przyrastala. kolejna chyba zrobie we wt
powiem Wam, ze mam tluszczowy brzuszek ale juz czuje, ze na
dole jest taki twardy i wypukly
Lorelain jaki ladny brzuszek:))
asienka0086 z podobna waga startujemy
mamba mozna na orbitreku w ciazy? ale chyba nie za dlugo?
w staniki to ja tez juz sie nie mieszcze:))

Ja wiem że na orbitreku można to jest jak spacer ale na początku podobno nie dłużej niż pół godz. ja zamierzam sobie jeszcze piłę kupić ... Co do seksiku to tak delikatnie ale ja jednak wolałabym sie dopytać lekarza Zresztą to już jutro i cieszę się i jestem przerażona

Palu juz chyba wszystko dziewczyny napisały wyczerpująco:) Ja moge dorzucic cos o cwiczeniach bo pytałam gina . Jesli ciaza jest nie zagrożona to ruch jak najbardziej wskazany. Rowerek stacjonarny,basen i nordic walking można uprawiać praktycznie przez całą ciąze.

Palu dziewczyny wszystko super wyjaśniły.Jeśli nie masz ciąży zagrożonej to myślę ,że i sexik i sport nie przeszkodzą. czsami trzeba się oszczędzać,ale na pewno wszystko ginek Ci wyjaśni. Termofor jak i gorąca woda powoduje skurcze macicy.W ciąży zaleca się prysznic.
U mnie w rodzinie są dzieci z in vitro :tak:

widzę że już padły wszystkie odpowiedzi...nic dodać nic ująć :tak:

w poprzedniej ciąży chodziłam do prywatnej szkoły rodzenia i tam były bardzo fajne zajęcia gimnastyczne połączone z oddychaniem do porodu i muzykoterapią ... fajna sprawa ... może tym razem też się skuszę ;-)

Ja teraz tez zamierzam się zapisać na "aktywne 9 miesięcy " w fitness klubie.Podobno super!

Tak naprawdę to ciąza jest normalnym stanem i trzeba żyć normalnie

hmmmm no stanowczo ciąża nie jest normalnym stanem tylko bym powiedziała że właśnie odmiennym :tak: ... niby też nie jest chorobą ale jak się wymiotuje kilka miesięcy, mdleje gdzie popadnie, potem ma się zgage, odbiera się ciosy dziecka potem ciężar do noszenia, uderzenia gorąca etc to ja myśle ze jak by to facet przeszedł to by sie nastepnym razem zastanowił mówiąc że to nie jest choroba.....może i nie jest, ale kobieta tak się czuje ...

reklama
AnnButterfly witamy:tak:

Ja dzisiaj poczułam pierwsze mdłości...hehe nie było to przyjemne. W ogóle dzisiaj słabszy dzień, jakieś zawroty głowy itp.

Ja zaczełam smarować się oliwką z Rosmanna. Nie jest taka tłusta i skóra faktycznie mięciutka;-)

Do góry