reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dołączam się do tematu kremów i rozstępów. Kremy w zasadzie nawilżają i lekko uelastyczniają skórę ale w głównej mierze to kwestia genetyczna. Moja mama była nie ma żadnego ja mam tylko kilka na udach w zasadzie trzeba się przyjrzeć żeby coś dostrzec. W pierwszej ciąży smarowałam się tylko zwykłym balsamem, w drugiej używałam Fissana przez 3 dni wyrzuciłam cholerstwo, paskudnie tłuste, Ziajki i Gerbera , tak Gerbera niebieski z żółtym kangurkiem używałam już do końca polecam bardzo lekkie w konsystencji a jednocześnie nawilżające. W trzeciej ciąży kupiłam jakiś wynalazek nawet nie piszę nazwy bo nie pamiętam ale nic specjalnego.
Podaje się że od 4 m-ca ponieważ co do zasady od tego miesiąca brzuszek się powiększa ale prawda jest taka że to kwestia indywidualna. Mnie widać brzuch już w 2 m-cu i warto smarować od początku by skórę za wczasu uelastycznić.
Rozstępy rozstępami ale cyce mam paskudne, wywleczone i bez życia. Mimo to nie żałuję że karmiłam synów łącznie 2 lata, zdrowe i niezapomniane wrażenia a przy tym ogromna więź z dzieckiem.

Co do wagi w ciąży. Z pierwszym synem przytyłam 17kg, z drugim 23kg z trzecim zdążyłam zaledwie 4kg i odszedł. Każdorazowa waga wyjściowa to 49 kg. Co dziwne tych dodatkowych kg nie było widać może dlatego ze wszystko szło w brzuch. Obecna waga również 49kg.

reklama
witam sie poniedziałkowo :-)

ja dzisiaj dzień zaczęłam całkiem fajnie, żadnych omdleń, muleń :tak: ... czuję się dzisiaj jak młody Bóg :cool2:

azorek - ja też koniecznie muszę kupić sobie nowe staniki ... puki jestem w domu to chodzę bez ... wszystkie się zrobiły za ciasne i cały czas mnei piersi bolały :confused2:

młody coś kaszlał w nocy i mi smarka więc został w domu ;-)

edit:

syneczki
- ja bym chciała teraz do roku karmić, ale na pewno sobie sprawie jakiś super laktorol elektroniczny ... o matko pamiętam jak się umordowalam z aventem ręcznym ... Mati do tego był wiecznie nie na żarty, jechal pół godziny z każdego cycka co pół godziny ... ah ale już się nie mogę doczekać tego uczucia, jak dziekco się przyssysa i tak fajnie mizia cię ręką po plecach malutkimi paluszkami :sorry:

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie!
Niestety nie miałam jak do Was zajrzeć :wściekła/y:
Ja zaczynam z wagą 50 kg, jestem ciekawa ile mi dojdzie w ciąży.
A dzisiaj mam wizytę u gina. Ależ się stresuję. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.
Wogóle dzisiaj śniło mi się, że byłam na tej wizycie i o kazało się że będą bliźniaki :szok:
I dziś zakupię sobie chyba coś przeciw rozstępom, Bo mam już kilka małych rozstępów na piersiach z okresu dojrzewania, :wściekła/y: myślałam o tej Mustelli. Ile ona mniej więcej w aptece kosztuje?

a mnie od rana mdli:baffled: ale wlasnie zrobilam sobie 2 buleczki takie obsypane slonecznikiem bo tak mi zaczelo burczec w brzuchu ze myslalam ze padne jak w tej chwili czegos nie zjem:eek: mysle zeby sobie kawe cyknac jak zamuli to moze mi ulzy wreszcie i zwymiotuje bo ja nie wiem co jest dzisiaj ze mna:confused2:

ja czekam na koleżankę ... bardzo fajny dzień sie zapowiada

Bellka- trzymam kciuki za wizytę! :tak: ... ja juz dokładnie nie pamiętam, ale mniej więcej kremy jakie kupowałam w aptece na rozstępy to były w przedziale cenowym od 25 do 50 zł. Musisz popróbować i sama zobaczysz co Ci najbardziej odpowiada.

Azorek - kropek daje o sobie znać ... może imbir albo migdały Ci pomogą :tak:

hej dziewczynki :) . u mnie misia jeszcze spi :) . a propo laktatorow to ja tez nie mam dobrego zdania do recznego z aventa masakra tez sie meczylam . takze czeka mnie zakup elektrycznego i bedzie bez problemu i chyba kupie podwojny . nie sa az tak drogie . ide skonczyc zupke i musze isc na poczte :/ dobrze ze nie pada .

ja lakatator mialam reczny tomme tippee czy jak to sie tam pisze i tez sie meczylam :zawstydzona/y: teraz bede madrzejsza nie musze kupowac moge wypozyczyc ze szpitala:-) pamietam jak bylo zajefajnie jak wyladowalam na noc wtedy co szwy mi sie rozeszly podpielam sie wzielam ksiazke w reke i samo sie odsysalo i jaka ulga ehhh:-D
zjadlam kanapki i czuje niedosyt:szok: chyba cos jeszcze przekasze :zawstydzona/y: narazie przestalo mulic moze sposob to zjesc cos zeby nie zamulalo:eek: a o imbirze nawet nie mysle bo nigdy nie lubilam imbiru i raczej sie niezdecyduje;-)ale migdaly brzmia kuszaco hehehe

Witajcie
Ja dzisiaj czuję się tragicznie.Wstałam o godz 2:30 na kibelek, później mnie tak zmuliło,że spałam z ręcznikiem ,chleb miałam na szafce nocnej bo gryzłam jak mi podchodziło.Rano blada jak ściana wstałam i nic przełknąć nie mogę do teraz. Mamie powiedziałam bo się przeraziła,że chora jestem
Fissane miałam bo mnie skóra strasznie swędziała,ale już nie pamiętam czy pomogło czy nie

Bellka trzymam kciuki,daj znać po wizycie.Ja może się wybiorę w piątek kiedy m jeszcze w domu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc Mamusie:-)
Wczorajszy dzien przyniosl nam wiadomosc, ze zostaniemy rodzicami po raz trzeci:-D Przewidywany termin to pierwsza polowa pazdziernika. Chetnie sie dolacze do Was i postaram sie pisac na ile czas mi pozwoli;-)

Co do rozstepow, po poprzednich ciazach (w zasadzie po drugiej) mam pamiatke w postaci jednego malego po lewej stronie brzucha, malo widoczny, ale jest.

Laktator - mialam reczny avast i sie sprawdzal tyle o ile... Nie odciagalam duzo, wiec nie narzekalam.

Byl tez temat wagi - w pierwszej startowalam z 58 kg (mam 173 cm) i przytylam 11kg, po ciazy spadlo masakrycznie do 53,5 kg i z trudem dobilam do 57. W drugiej przytylam 12 kg i znowu zlecialam do nizszej, do 55kg. Teraz waga startowa to 57kg i nie zamierzam przybrac wiecej niz do 70 kg.

Ostatnia edycja:
reklama
aguga wspolczuje nocnych ekscesow...ale mowia ze im silniejsze objawy tym lepiej-wiec w sumie powinnas sie cieszyc:)

ja dzisiaj wstalam w nienajlepszym chumorze...wczoraj wieczorkiem mialam jakies takie naprawde silne kluciaw podbrzuszu...a dzisiaj rano znow plamie na brozawo-wiec nie wiadomo czy was nie opuszcze juz niedlugo...w srode wieczorkiem lecimy do PL a w czwartek rano mam wizyte u ginekologa...zobaczymy czy dotrwam no i co mi powie po usg...

Do góry