Witam popołudniowo.
Miałam się dzisiaj wybrać na zakupy do lumpka, bo była wyprzedaż, jednak stwierdziłam, że na zakupy mam jeszcze czas, nie ucieknie, równie dobrze można je zrobić za miesiąc, przecież co miesiąc są wyprzedaże, a teraz za dużo kaski nie mamy, to nie ma co szaleć, a pewnie jakbym do lumpka wpadła, to z 50 zł lekką ręką bym wydała.
także zamiast do lumpka poszłam z małą na dłuższy spacer.
Piękna pogoda, słoneczko świeciło, to szkoda byłoby nie skorzystać.
Mała była bardzo zadowolona.
Ja też cieszyłam się jak nigdy, jak dziecko, taką mi sprawiło przyjemność ten spacer.
Nie wiem, może to te ciążowe zmiany.
Szczerze powiem, nigdy nie przepadałam za spacerowaniem, a dzisiaj zupełnie inaczej.
Aż szczerze powiem, teraz jak to piszę, to płakać mi się chce ze szczęścia.
Jednak to na pewno te humorki ciążowe :-)
Co do męża jeszcze, to zapisał się na egzamin, który uprawnia go do pracy w remontówce w tamtym kraju, bo tam bez takiego pozwolenia nie może pracować, więc ma teraz tydzień nauki, bo w przyszłą sobotę egzamin.
Będziemy go mocno wspierać, bo akurat będziemy jeszcze za tydzień na miejscu, bo jedziemy go na tydzień odwiedzić w środę.
Już nie mogę się doczekać, a to jeszcze tyle czasu.
Szczerze powiem, mimo tych naszych kłótni, tęsknię za nim jak nie wiem i dzisiaj np. na spacerku bardzo brakowało mi takiej czułości np. typu pójście za rękę razem.
Ale trudno, najwidoczniej tak musi być.
Także wierzę w niego, a co będzie to zobaczymy za tydzień.
Niby przysługuje nam 10 kg na każdą, czyli w sumie 20 kg, ale mała ma taką małą walizeczkę, że mało się do niej mieści, ledwo jej 1 zabawka i kilka ciuszków, a reszta idzie do mojej torby, więc nie takie to proste.
Niby to tylko tydzień, ale jednak na każdy dzień inną bluzkę wzięłam, więc walizka cała spakowana.
Jeszcze muszę ze 3 kartony fajek dla męża, bo już sobie zamówił, bo u nas taniej jak tam i trochę wędliny, to jednak trochę jeszcze muszę dopakować.
Zmieścić to pewnie zmieszczę, nie wiem jak wagowo, ale tez mam nadzieję, że nie przekroczę limitu i nie spotka mnie niemiła niespodzianka typu przepakowywanie.
Niby waga nie wskazuje 10 kg, ale licho wie, każda waga inna.
Mnie też jakoś naszło wczoraj na piwko, chociaż przed ciążą rzadko popijałam, praktycznie wcae, a tu takie buty, ale trzeba się było jedynie obejść smakiem ;-)