reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lorelain widzisz każdy ma swoje przyzwyczajenia. Ja nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku, gdzie szczególnie latem nie można wyjść na ogród. Jak jest ciepło to całe dnie spędzam na dworze.
I powiem Ci że nieraz takie domki pod miastem(jak np mój) są o wiele lepsze od tych niektórych w mieście. Jak jadę do moich dziadków, którzy zawsze szczycili się tym że oni to we Wrocławiu mieszkają, a my to na wsi, a tak naprawdę to tam u nich wygląda jak by czas zatrzymał się 20 lat temu, jakaś zapomniana dzielnica, do centrum dwa razy dalej niż od nas i to niby miasto :szok: A ja się nie czuję jak bym na wsi mieszkała, wszędzie pełno bloków, nowych domków, a ceny kosmiczne. Praktycznie takie same jak w mieście.

reklama
Bellka - dla tego ja mam działkę, dość dużą z małym domkiem (taka duża altanka) i tez wiosna, lato cały czas tam czas spędzamy bo ja lubię grzebać w ziemi i sobie nie wyobrażam cały dzień między blokami. Na działke mam 5 minut bo mieszkam na samym skraju miasta w osattnim bloku, ale z drugiej strony na basem mam 1 minute i mogę iść w kapciach, tak samo chłopaki mają super nowoczesne boisko do grania, bierznie, fajny plac zabaw. To super rozwiązanie, no ale wiadomo w domu jednak czuje się tą przestrzeń. Nie słuchasz non stop remontów u sąsiadów. No ale pomimo że z mężem dobrze zarabiamy to stanowczo na dom nas nie stać nie mają nic otrzymanego w spadku chodzby kawalerki, albo juz ziemi. To połowa kasy odpada, a budowac dom i kupic ziemie bez kredytu to tym bardziej jest to dla mnie rzecz nierealna i niewykonalna. Co najwyżej moge kupić auto bez kredytu no ale nie dom :sorry2:

a ja właśnie sie bawiłam i zrobiłam test z sody na płeć dziecka i wyszła dziewczynka :-):-):-)

Ufka - test można niby zrobić najwcześniej w 10 tygodniu, na jedną łyżeczkę sody trzeba nasikać i jak się pieni do chłopiec a jak nie zachodzi żadna reakcja to dziewczynka :-D ..... no zobaczymy czy sie sprawdzi, ale wiadomo że to tylko zabawa :tak:

Ja w domku uwielbiam zwłaszcza wiosnę ,lato kiedy raniutko wychodzę na huśtawkę i piję kawkę lub herbatkę i tak cudnie mi ptaszki śpiewają. Ach już się nie mogę doczekać pierwszych oznak wiosny i siania kwiatków

Mdli mnie i mam humor dzisiaj taki ,że bez kija nie podchodź

witam wreszcie doczytalam zaleglosci:-)wcale nam watek nie pada hehehe mezastego z amelkowna wyslalam na sale zabaw i odpoczywam. musze tylko pranie rozwiesic i lazienke ogranac ale mam czas to sie nie spiesze hehehe

nikt mi nic nie mówił na ten temat, że powinno się zrobić lewatywę.
u nas lewatywy nie robia wogole:confused: ja tam nigdy chyba bym sie nie zdecydowala. przeciez to naturalne ze przy bolach partych nie jest sie w stanie kontrolowac pewnych odruchow i personel medyczny powinien byc przygotowany na kazda ewentualnosc. tak tez mi tu polozna wyjasniala:tak:

ja bym sie chetni eprzenisla do domku i o takie cudo bedziemy teraz sie starac walczyc:-) moze byc w bloku (tu nie ma wiezowcow zbyt duzo racze to 3-4 pietrowe kamienice-my mieszkamy w nowym budownictwie) byle na parterze z ogrodkiem zebym mloda mogla wygonic zeby sie wypastwila na swierzym powietrzu:tak:nie zawsze przeciez beda checi i mozliwosc wyjscia na spacer wiec ogrodek chocby maly dla mnie jest duzym plusem. w pl mieszkalam w bloku 10-cio pietrowym. jak dla mnie udreka szczegolnie kiedy winda byla zacieta i dreptaj sobie na 7 pietro po schodach:no: mamy tez dzialke w pl wlasnie taka mala z altanka i tam cale lato i wiosne sie spedzalo teraz mi baaardzo teskno za moja dzialeczka:zawstydzona/y: na jesieni jakies mini ognisko kielbaski grilowanie ehhh no na rzesach stane i zglosze o przydzial 3 sypialni teraz (mamy dwie+stolowy pokuj) wlasnie z ogrodkiem malym chocby:tak::-D

witam,

naughty&happy - witaj wśród październikowych mam:-D

ja właśnie zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu, sypialnia, kibelek i łazienka ogarnięte, jeszcze kuchnia została, bo resztę mężowi zostawiłam:-)

ja mieszkam w bloku, ale metraż spory, tylko że mieszkanie całe do remontu
ja od 2 roku życia mieszkam w mieście w bloku i jakoś się przyzwyczaiłam do tych sąsiadowych odgłosów, co prawda marzy mi się domek na skraju miasta ale wiem że w najbliższym czasie to nie realne, więc cieszę się z tego co mam, najważniejsze dla mnie było to że od razu po ślubie jesteśmy sami

co do kremów na rozstępy to ja kupiłam zwykłą oliwkę dla dzieci z nivea i smaruję piersi i brzuszek, ja jakoś nie wierzę w te cudowne kremy na rozstępy i nie będę na nie wydawała kupę kasy, wydaje mi się że chodzi bardziej o to aby skórę nawilżyć i uelastycznić

coś jeszcze chciałam napisać ale oczywiście zapomniałam

a tak z innej beczki ma ktoś może pomysł co kupić w prezencie na urodziny sześciolatce??

Ostatnia edycja:
hej

ufka - ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów i żałuje że nie ma tak ponownie ;)

co do mieszkania - ja mieszkam od urodzenia w Wawie ( jak i rodzice oraz dziadkowie ) i średnio odnajduje się w małych miejscowościach :/ tak samo jak jakoś nie potrafiła bym mieszkać w domu - wolę jednak spore ale mieszkanie.

A co do rozstępów - w 1 ciąży wyszły mi paskudne mimo smarowania za to w 2 ani jeden a nie smarowałam he he ;)

Też tak myślałam, nawet bardzo długo. Aż pewnego razu życie rzuciło mnie z dużego miasta do malutkiego.
Owszem czasem tęsknię, wkurza mnie też brak możliwosci i pewne ograniczenia. Ale jest zdecydowanie więcej plusów. I dlatego teraz szukam działeczki otoczonej przez las.
Z wiekiem doszłam do wniosku, że nie potrzebuje hałasu i zgiełku, ale takich prostych przyjemnosci, ptaków, szumu drzew. A samochody są, więc dojechac te parę km to nie problem.

lori - podobno niektórzy słyszą :) ja szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam odgłosów łazienkowych sąsiadów ;)
Raz w jednym z wynajmowanych mieszkań słyszałam. Bardzo niesmaczne rzeczy czasem.

Myślałam że byłam inna ,a jednak widzę że większość z was dostała rozstępów.Ja również cała ciąże smarowałam i w ostatnim miesiącu niespodzianka,całyy brzuch :( Przytyłam 30kg! Na początku miałam z tego powodu lekką depreche,bo brzusio taki ładny miałam.i bardzo wstydziłam się przed mężem.Ale już dawno zapomniałam o tym i już się nie przejmuje.
Teraz nie mam po co smarować ,bo rozstępy są.

dzisiaj mam straszny dzien! nie mam siły.trochę posprzątałam w domu i padamm.

Jeśli masz , to bardzo możliwe, że będzie ich więcej.
Ja używam zwykłej oliwko Bambino na mokra skórę.

Zmęczyłam się spacerkiem, objadłam obiadkiem i teraz najchętniej poszłabym spać:zawstydzona/y:

Dziewczyny, czy któraś ma jeszcze taką szalona ochotę na piwo, czy tylko ja?

Witajcie słoneczni:)

Boże ,taki pięknie dziś że aż siły życiowe do mnie wróciły i nawet mdli mnie mniej. Prawie cały dzień spędziliśmy na powietrzu:) Teraz chłopaki śpią więc moge coś poczytać i popisać:)

Co do mieszkania w bloku to ja od roku po raz pierwszy w życiu tak mieszkam. Jakoś nie narzekam tylko 3 piętro bez windy i tu się martwię jak to będzie z dwójką.! Ale przymierzamy się do kupna domku za miastem i mam nadzeję ze sie to niedługo uda. Więcej luzu ,przestrzeni i bardziej bezstresowe życie:)

Ja w tamtej ciązy nie miałam ani jednego rozstępa choć przytyłam prawie 30 kg. Uzywalam Elancyl.Teraz juz też się smaruje kupiłam Gerber na początek a potem pewnie wróce do wypróbowaneg specyfiku.

Mimii piekne kwiaty:)

Paulawawa zobaczysz wszystko się Wam ułozy. Twój M jak tylko znajdzie pracę to i nastawienie do wszystkiego bedzie miał inne.

Zapominajka za mna piwko chodzi już 3 dzień i chyba skuszę się na jakieś bezalkoholowe:)

Ostatnia edycja:
reklama
was nachodzi na piwko a ja wymiotuje :baffled: mezasty wczoraj sobie milerka otworzyl i ja lecialm sie do porcelany wyspowiadac:szok: sam zapach mnie tak odzruca zew nie moge normalnie. z amelkowna w ciazy winka mi sie chcialo baaaardzo a teraz kompletna awersja. piwko bezalkoholowe mozna dostac na szczesie ale winka juz nie heheh

Do góry