marand
pełna szczęścia
marand według ustawy z kwietnia 2011roku plan porodu jest dokumentem włączanym do dokumentacji medycznej i do obowiązków personelu należy zapoznanie się z nim, podpisanie przez lekarza ( i wprowadzanie ewentualnych zmian z udokumentowanych przyczyn medycznych)
Wiem że przestrzegają tego, bo koleżanka mojej siostry rodziła miesiąc temu z takim planem w szpitalu państwowym i żeczywiście nie wszystko było tak jak sobie życzyła ale informowano ją że trzeba wprowadzić zmianę i dokładnie tłumaczono dlaczego. Była bardzo zadowolona z opieki położnych i lekarza.
tak wiem, bo już wcześniej o tym czytałam, ale tak jak pisałam myślę że zależy na kogo się trafi, jeden przeczyta zapozna się i będzie postępował według planu, w miarę możliwości, a inny nie zerknie nawet bo powie że on tu jest lekarzem i wie co i jak, z drugiej strony jak się trafi rozsądny personel to i bez planu wypytają o oczekiwanie i będą informować na bieżąco pytając o zgodę jeśli coś szłoby nie tak jak trzeba
a w dokumentacji medycznej wpiszą że były takie wskazania i tyle im udowodnisz,
ja na przykład nie chciałabym mieć naciętego krocza jeśli będę rodzić sn, a jak im będzie śpieszno to natną i napiszą że groziło pęknięciem i tyle