reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Witam :) mam termin wyliczony na 15 pazdziernika:)pozdrawiam wszystkie jesienne mamusie:)
Witaj:)

mam takie pytanie z innej beczki:)
moj M bedzie teraz chrzestnym u znajomych i zastanawiam sie co on moze kupic jako chrzestny?
macie jakies pomysly?

myslalam o zlotym lancuszku

Palu Mój mały też od chrzestnego dostał łańcuszek złoty od pozostałych pieniądze.Cieszę się że ma prezent z chrztu bo pieniądze sie rozejdą..

Piszecie o porodach ,ja już chyba pisałam (ale przez moją sklerozę już nie pamietam) Miałam wywoływany poród w 41tc ,dwa dni mnie meczyli na oxy ,skurcze były ,rozwarcia zero męczyłam się totalnie . W końcu panika bo mi wody z zieleniały i biegusiem na cc .Okazało się że młody by się za żadne skarby naturalnie nie urodził bo caluśki byl owiązany pępowiną.
Po cesarce momentalnie doszlam do siebie ,owszem troche bolało ale do wytrzymania.

Mówcie co chcecie ale teraz umawiam się na cc bo nie chce tego drugi raz przechodzić.

Według mnie to indywidualna sprawa każdej kobiety .

Dziewczyny czy może któraś leczy sie na niedoczynnośc tarczycy???
Odebrałam dziś wyniki i TSH 2,61 ft4 1,73 mój lekarz an urlopie i nie mógł mi skonsultować.

Co do plamień -to cały czas mam obsesję ,latam do wc po kichnięciu ,kaszlnięciu sprawdzać wkładki.

Biorę 2x dziennie po 2 Luteiny po 50 ,mg,i NO-spę ok 15 bo wtedy boli mnie brzuch,po zbytnim chodzeniu.
a myślałam że ja szurnięta jestem, jak poczuję wilgoć to nawet w pokoju gacie ściągam i wkładkę sprawdzam. też mam luteinę 2x2 i duphaston 3x1

Witam :) mam termin wyliczony na 15 pazdziernika:)pozdrawiam wszystkie jesienne mamusie:)

Yasumi witaj

mam takie pytanie z innej beczki:)
moj M bedzie teraz chrzestnym u znajomych i zastanawiam sie co on moze kupic jako chrzestny?
macie jakies pomysly?

myslalam o zlotym lancuszku
łyżeczkę albo smoczek z grawerem
GRAWER + Pozytywka duży Anioł SWAROVSKI na CHRZEST (2121376185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Srebrna łyżeczka na chrzest -grawer, etui gratis (2122456448) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
CHRZEST * GRZECHOTKA SWAROVSKI + GRAWER GRATIS! (2123035045) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
CHRZEST, URODZINY SWAROVSKI BUCIKI*GRAWER GRATIS (2123035054) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a ja wciągnęłam z 15 placków ziemniaczanych z dużą ilością śmietany 18%

ja polecam sex przed samym porodem z finalem w srodku,malo romantyczne,ale pomaga,w spermie sa prostaglandyny,ktore wplywaja naskurczowo na szyjke macicy;)

Co do prezentu na chrzest to ja bym się zapytała rodziców co by chcieli dla dzieciątka. Może kaska im się przyda , może coś potrzebnego dla dzidziusia, a może będą chcieli jakąś pomiątke

Yasumi witamy :tak:

Mina29 jak napisałaś o tych plackach to odrazu niedobrze mi się zrobilo :sorry: Ja w piątek robiłam i zjadlam ze 4 a reszte wywaliłam

Dla tego bardzo nastawiam się psychicznie ze nawet bliźniaki chce rodzic sn jesli bedzie taka mozliwość. Boje sie ZZO wiec ja tam wole całkowicie bez znieczulenia.
rzymam kciuki, moja chrzestna lata temu urodzila blizniaki SN:)

wiecie ja jak rodziłam to widziałam jak dziewczyna się zależała po cc po prostu tragedia położne ją wyciągały na siłę z łóżka te wrzeszczał normalnie jakby ja siekali na kawałki to bardzo dużo zależy od człowieka bo druga która tez miła cc bardzo dobrze sobie radziła
po CC, jesli dobrze Cie poprowadza rehabilitacyjnie - tzn jak wstawac, jak kaszlec itp, to nie powinno byc komplikacji ze wstaniem i chodzeniem
Druga sprawa, ze sa ludzie ktorzy nie akceptuja jakiegokolwiek wysilku gdy cos zaboli, to jest porazka!!!

ze zrostami sie moge zgodzic sama mialam zzo i moja mama kilka razy z racji tego ze nie moze byc usypiana podczas zabiegow-u niej to przymus zeby przezyla.mam ciocie anestezjologa teraz juz nie pracuje w moim miescie w szpitalu bo wyjechala do wloch za lepsza kasa. i wiem ze zeby uszkodzic rdzen az do porazenia konczyn jest prawie nie wykonalne. pisze prawie bo sa ludzie ktorzy maja wade jakas w budowie i moze sie wtedy zdarzyc jesli niewykryte albo lekarz jest kaleka i dyplom kupil na targu u ruskich. to tyle z mojego pkt widzenia i rozmow z osoba ktora zajmuje sie tym na codzien. byc moze cos tam glebiej siedzi jesli twoj mezasty jest rehabilitantem to raczej widzi wiecej efektow "po" niz anestezjolog:tak:
tutaj jest jedna fajna rzecz, ktorej brakuje w Pl - w 7 m.c. jest obowiazkowa konsultacja anestezjoiogiczna - w przypadku koniecznosci ZZO czy narkozy, sa wszystkie dane o pacjentce i nie trzeba sie dopytywac, czy tez dzialac na czuja
Nie miałam znieczulenia i tu dziewczyny chciałam was bardzo uczulić. Nie podejmujcie beztrosko i pochopnie decyzji o ZZO. to nie jest od takie sobie znieczulenie. To jest poważna ingerencja w struktury rdzenia kręgowego i kończy się wcale nie rzadko powikłaniami. Tyle że powikłania te wcale niekoniecznie pojawiają się zaraz po porodzie, a nawet najczęściej dopiero kilka miesięcy, czy lat później. Mój mąż jest rehabilitantem i na co dzień ma do czynienia z tymi urazami. Następują choćby porażenia nerwów kończyn czy zwyrodnienia spowodowane nieumiejętnym wkłuciem i zrostami na rdzeniu.
dlatego np. ja po raz drugi będę próbowała urodzić bez znieczulenia, ew. miejscowe. Wiem że będzie bolało, ale jeśli dam radę to wolę pocierpieć raz niż potem przez lata. Oczywiście każdy zrobi to co uważa za słuszne :)
tez jestem rehabilitantem i nie spotkalam pacjenta z powiklaniami po ZZO (takimi co piszesz); rozumiem wymioty, zawroty glowy itp w kilku nastepnych godzinach, ale uszkodzenia rdzenia?? to chyba nie anestezjolog znieczulal....

Witaj:)

Palu Mój mały też od chrzestnego dostał łańcuszek złoty od pozostałych pieniądze.Cieszę się że ma prezent z chrztu bo pieniądze sie rozejdą..

Piszecie o porodach ,ja już chyba pisałam (ale przez moją sklerozę już nie pamietam) Miałam wywoływany poród w 41tc ,dwa dni mnie meczyli na oxy ,skurcze były ,rozwarcia zero męczyłam się totalnie . W końcu panika bo mi wody z zieleniały i biegusiem na cc .Okazało się że młody by się za żadne skarby naturalnie nie urodził bo caluśki byl owiązany pępowiną.
Po cesarce momentalnie doszlam do siebie ,owszem troche bolało ale do wytrzymania.

Mówcie co chcecie ale teraz umawiam się na cc bo nie chce tego drugi raz przechodzić.

Według mnie to indywidualna sprawa każdej kobiety .

Dziewczyny czy może któraś leczy sie na niedoczynnośc tarczycy???
Odebrałam dziś wyniki i TSH 2,61 ft4 1,73 mój lekarz an urlopie i nie mógł mi skonsultować.

TSH norma 0,24-4,20 uIU/ml
wolne hormony tarczycy - ft3 i ft4. powinny oscylować w okolicach 60-80 % normy (w drugiej połowie ciąży raczej blizej 60%), a najważniejsze jest samopoczucie chorego
FT4 – 10 – 25 pmol/L
(8 – 20 ng/L)

reklama
Monia.B....wydaje mi sie,ze nieco wyolbrzymiasz sprawe.podstawa to dobry anestezjolog,mase osob znam po zzo i nie trafilam na takie powiklania:happy:

Do góry