reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Nikolaa - ja tez chce znać płec za nim zacznę kupować, ale z drugiej strony nie moge zbyt późno bo mnnie lekarz w 26 tc chce położyć do szpitala, moze byc tak że nagle od połowy ciąży juz bede musiała leżeć a ja lubie sama wszystko wybrac, pomacac etc.
Cos zaczne kupowac pomalutku po badaniach genetycznych.

reklama
Dziewczyny nie ma co wałkować tematu sn czy cc. Myśle, że jest to bardzo indywidualna sprawa każdej z nas.

Grunt żeby dzieciaczki przyszły na świat zdrowe:-)
Przestańce bo aż włosy się jeżą na głowie.
Ja mam jeszcze ponad godzinkę do wizyty więć za niedługo sie będę żegnać. Matko ciśnienie mi skacze ze zdenerowania:zawstydzona/y:

-Lorelain- to zupełnie inna sytuacja wtedy też bym wcześniej kupowała ja zresztą napisałam że sie nie zarzekam bo jak znajdę coś co po prostu mnie urzeknie to pewnie żadna moc mnie nie powstrzyma:-D:-D:-D

Ale mnie łeb boli;/ wogóle słaba jestem. Ma któras też tak?? Pije słabą kawe zbożową i mam nadzieje ze przejdzie;-) ból głowy oczywiście bo slabość to chyba nie;-)

Coś mniej ostatnio temat jedzeniowy poruszany;-)
Mnie wczoraj wieczorem naszło na smalec ze skwarkami...przedem nigdy bym czegos takiego nie tkneła.

Na ból głowy polecają teraz często stosowane u dzieci -a zwłaszcza na ból głowy u ciężarnych

Ibum Ice, plastry hydrożelowe chłodzące, 2 szt,1 sasz

Producent:
SINSIN PHARMACEUTICAL

Typ preparatu:
bez recepty

Przechowywanie:
Temperatura pokojowa

Refundowany:
Nie

Skład
Mentha oil, glycerin, kaolin, magnesium aluminometasilicate, disodium edetate, polyethylene glycol, monostearate, caster oil, methyl paraben, butyl paraben, PVA, gelatin, tartaric acid, sodium polyacrylate, aqua, carboxymethylcellulose sodium, sorbitol, eucalyptus oil, lavender oil, brilliant blue.

Działanie
Plastry przynoszą ulgę w stanach złego samopoczucia i gorączki.
Działanie chłodzące plastra utrzymuje się do 6 godzin.

Wskazania
Plastry wskazane są do szybkiego schłodzenia czoła, karku lub skroni.

Przeciwwskazania:
Nie należy stosować plastrów w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.

Uwagi:
Produkt nie jest przeznaczony do obniżania gorączki, a jedynie do przynoszenia ulgi w stanach podwyższonej temperatur

Ibum Ice plastry chłodzące przeznaczone są dla dzieci do szybkiego schłodzenia czoła, karku lub skroni.
Rozmiar plastra: 5cm x 12cm

kkarolcia - super że wizyta udana i bąbelkiem wszystko dobrze:-D

co do porodu to ja na razie o tym nie myślę, jest tyle innych zmartwień na tym etapie ciąży że wole się nie dobijać jeszcze tym, zwłaszcza, że w trakcie ciąży to i tak jeszcze wszystko może się zmienić. i co z tego że teraz postanowię sobie że będzie poród naturalny, dziecko ułoży się pośladkowo i moje postanowienie szlak trafi, bo wtedy ewidentnie cesarką się kończy

co do ubranek to też jeszcze się wstrzymam tak do 20 tyg, na razie muszę pomyśleć o strojach ciążowych, bo coś czuję że kuleczka ze mnie będzie:-)

witajcie
u mnie chamy elektryki kabel na budowie przecięli i do tej pory prądu nie miałam..
ale grzecznie przeczytałam zaległości

jakoś nie mam apetytu
od tamtej pory zjadłam obiad (dwa krokiety i pół bagietki z masłem czosnkowym), później dwie pomarańcze, przed chwilą kaszkę smakija czekoladową i bake rollsy (jak mówi mój mąż suchy chleb dla konia) i tak się właśnie zastanawiam na co jeszcze mam ochotę

bake rollsy są pyszne.. masa tłuszczu i kalorii.. uwielbiam je!!

Nie wiem czemu, ale zawsze gin mi karze na lewym boku leżeć, dziś położna też mówiła że najlepiej na lewym leżeć. Wie któraś czemu, bo jakoś nie przyszło mi do głowy ich spytać:happy2:
uklad_krwionosny.jpg

Witajcie.

Weekend minął szybciutko i dość pracowicie. Poodwiedzaliśmy trochę rodzinkę;-) Dla mnie pracą było wstać z łóżka i wygladać na ludzi;-)

Wczoraj zaliczyłam rozmowę o pracę. Wmieściłam się jeszcze w mój garnitur - jedyny taki co mam i co się nadaje na takiego typu imprezy;-) Ale więcej nic nie mówię żeby nie zapeszyć!

Od poniedziałku wożę młoda do przedszkola i wyzwaniem jest wstać i odwieść dziecko na 8mą...Cola mi zycie ratuje nadal.

Gratuluję kolejnej bliźniakowej mamie;-)

Co do spania, to u mnie jest zalecenie spać na brzuchu bo mam tyłozgięcie.
to ja pracy już gratuluję :)
ja również mam tyłozgięcie ale mi nic gin nie mówił o spaniu i pozycjach...

Dzięki wszystkim za & :) wszystko jest dobrze, serduszko bije, kolejna wizyta za 4 tyg. Jestem tylko troszkę zawiedziona jakością zdjęcia z USG, bo mało co widać :(
super wieści...

ja dziewczyny zastanawiam sie co kupić fasolce skoro rodzi sie w październiku(temat zastępczy dla ciągłego zamartwiania sie czy aby napewno wszystko w porządku).

ja mam chytry plan,kiedy juz poznam płeć pojadę do moich rodziców pod wschodnią granicę tam w ciuchlandach są baaardzo tanie rzeczy.. u mnie w miasteczku 70zł/kg a tam.. 23-30 zł/kg więc jest o co powalczyć..

Przestańce bo aż włosy się jeżą na głowie.
Ja mam jeszcze ponad godzinkę do wizyty więć za niedługo sie będę żegnać. Matko ciśnienie mi skacze ze zdenerowania:zawstydzona/y:
mamba.. wieści mogą być tylko dobre...wysyłamy &&&&&&&&&&&

Nikola no własnie jak ma się coś zdarzyć to i tak się zdarzy, mi taką przyjemność sprawia oglądanie ciuszków dziecięcych, że odrazu zaczynam myśleć pozytywnie i nie przyjmuję do siebie że może coś pójść nie tak. Więc za każdym razem jak mi się coś spodoba to mam zamiar kupować.

Ja po dziewczynkach rozdałam -został tylko wózek z wkładem ,śpiworem zimowym ,jesiennym ,wersją letnią ,1 czapeczka i nosidełko samochodowe.
Czekam do 7 marca -co jak i ile ,a potem będę dalej myśleć i planować.:-)

Co do plamień -to cały czas mam obsesję ,latam do wc po kichnięciu ,kaszlnięciu sprawdzać wkładki.

Biorę 2x dziennie po 2 Luteiny po 50 ,mg,i NO-spę ok 15 bo wtedy boli mnie brzuch,po zbytnim chodzeniu.

reklama
marand wiesz oczywiście cię rozumiem to jest troszkę inaczej jak się jest z pierwszym dzieckiem w ciąży i wtedy poród się wydaje jakimś abstrakcyjnie odległą rzeczą a ja np choc chciałabym nie myśleć o tym co bedzie za parę miesięcy ale wyobraźnia sama podsuwa myśli o tym

Nikola no własnie jak ma się coś zdarzyć to i tak się zdarzy, mi taką przyjemność sprawia oglądanie ciuszków dziecięcych, że odrazu zaczynam myśleć pozytywnie i nie przyjmuję do siebie że może coś pójść nie tak. Więc za każdym razem jak mi się coś spodoba to mam zamiar kupować.
no mnie od oglądania to już oczy bolą
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
a takie oglądanie bardzo dobrze nastraja a przecież w ciąży bardzo ważne jest nasze samopoczucie i powinnyśmy sobie ciągle sprawiać przyjemność:-)
sandy no ja też a taką obsesję plamieniowa jestem w kibelku nawet kilkanaście razy czy czasem nie ma jejś kropki

ja spadam zrobić sobie zupkę porową i poleżeć
biggrin.gif
narazie

Ostatnia edycja:
Do góry