reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam
Niestestey nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego. Witam nowe mamy pazdziernikowe.

Juz sie cieszyłam ze nie mam takich mdłosci a tu przez wekeend, tak sie zle czulam ze wymiotowalam. Maskara dzis trochu lepiej.

A o co chodzi z tym watkiem na fb nawet nie wiem co to jest. Ja osobiscie moglabym miec watek zamkniety ale raczej na bb jakosc sie tu dobrze czuje ale w sumie sie dostosuje do was.
Pozdrawiam

reklama
No ja jeszcze na szczęście sie mieszcze w normalne spodnie, ale już nie wszystkie :-D Niedugo będzie się trzeba na jakieś zakupy wybrać. No i chciałam już zrobić kilka dni temu zdjęcie brzucha, ale zgubiłam ten kabel od aparatu i nie mam jak naładować :wściekła/y: Dziś chyba zrobię telefonem chociaż będzie kiepska jakość. Aaa i muszę kupić centymetr krawiecki to mierzenia obwodu brzuszka :tak:
A ja wysłałam męża po duruma do savi kebab, bo normalnie aż mi ślinka cieknie :rofl:

Sandy wysłałam zaproszenie na fb :tak:

- ja tez sobie musze kupic centymetr krawiecki :tak::tak::tak:

Cześć
Jeśli chodzi o informację, że jestem w ciąży to u mnie wszyscy już wiedzą. Teściową mam świetną, jak się źle czułam to kanapki mi do łóżka przynosiła :-)
Jeśli chodzi o info to też posiadam nk i fb :) Zgłaszać się kto chce namiary :-)
Wyskoczyła mi opryszczka. Kurka wodna a pół roku temu leczyłam się tabletkami i okazuje się że to nic nie dało :wściekła/y:Nadal mam tego wrednego wirusa. Można zovirax, albo vratizolin?

I jeszcze jedna sprawa, jak kupować sobie spodnie z tą gumką? Strasznie cisną mnie zwykłe spodnie a nawet leginsy. Czy ten pas nie będzie za szeroki? Kupić taki rozmiar jak przed ciążą nosiłam czy lepiej się pomierzyć?

- opryszczka w ciąży jest niebezpieczna i należy ją szybko wyleczyć, najlepiej skosultuj się z lekarzem co jest bezpieczne w ciąży

witam,

ja dzisiaj ledwo siedzę - niby mnie mocno nie mdli ale jednak stale taki dyskomfort odczuwam - fuj :(

tylko pewnie będę podczytywać bo czasem palcem nie mam siły ruszyć - całkowita bezsilność mnie dopadła

skoro podajecie dane to moje są takie :

fb i nk : Agnieszka Gorczyńska

gg : 5508714

- ja dzisiaj tez jestem klapnięta ... ciągle chce mi się spać i jest mi słabo i codziennie mnie muli :baffled:

a ja jestem nienormalna, po talerzu krupniku wciągnęłam kiść winogron..ale mnie pęczy...
hot dogi będą.. później,. zupa była szybciej :)

- kurcze zjadłabym sobie krupniczek :-)

hej dziewczyny,
podczytuje Was od dawna,jednak postanowiłam dołączyć jak usłysze serduszko,w końcu usłyszałam więc witam Was wszystkie:D Mam na imię Karolina,jestem z Krakowa i to moja pierwsza ciąża:)widze ze duzo z was ma juz pociechy starsze wiec i doswiadczenie macie,ja o niczym nie mam pojecia,kazdy dzien ciazy to dla mnie ocean strachu czy aby wszystko dobrze,nie wiem jak dotrwam do kolejnych badan,mam nadzieje ze jakos lzej mi bedzie z wami:)pozdrawiam wszystkie mamusie i fasolki

- witamy, witamy .... dużo informacji uzyskasz na forum i na prawde bedziesz przygotowana na przyjscie dzidziusia :-)

Witam wszystkich po weekendzie :-D

Nawet nie będę próbowała nadrobić ostatnich 50-ciu stron :szok: u nas weekend ciężki, brzuszek troszkę pobolewał, ale za to w piątek wieczorkiem dostałam wyniki drugiej betki. Wzrosła w ciągu trzech dni z 1334 do 3843 :-) zastanawiam się tylko czy to dobrze, że jest tak naprawdę w dolnych granicach normy?

Karolina i inne nowe mamusie - gratulacje :tak:

- moim zdaniem beta przyrosła Ci bardzo ładnie...tyle ile powinna :tak::tak::tak:

karolina_86 witaj wśród październikówek:-D

co do ubrań to ja też mam problem, nie mogę się doczekać kiedy pojadę do siostry żeby od niej zabrać ciążowe ciuszki a to niestety mała wyprawa bo 200km, bo jak na razie to w jednych spodniach pomykam i tak dla odmiany to leginsy, dziś chciałam sobie kupić stanik i jest masakra bo ja nie lubię tych miękkich wole te usztywniane i w sklepie proszę o rozmiar 70F i okazuje się za mały, proszę o większy i też za mały, no to proszę o jeszcze większy a Pani na to "ale nie mamy już większych":no:

- ja nigdy nie miałam tego problemu bo zawsze byłam raczej płaska jak deska :-D:-D

Hej. Ja dziś z rana polegiwałam trochę, potem na zakupy się wybrałam i po Nati do przedszkola, byłyśmy jeszcze na SI i teraz pijemy herbatki. Powiedziałam dziś o ciąży kuzynce męża, która na szczęście umie trzymać język za zębami. Ma ciucholand i poodkłada dla mnie fajne ciuszki i coś pewnie dla maluszka też wynajdzie :-D

Co do wątku zamkniętego jestem jak najbardziej za! Mam nk i fb. jak ktoś już chce dane to pisać na priw lub gg: 12512588

Dziś się bardzo miło zaskoczyłam. Dzwoniła do mnie położna pracująca u mojego gina ( u niej się rejestrowałam na wizytę więc wie,że w ciąży jestem) z zapytaniem czy wszystko ok:szok: bo ostatnią ciążę poroniłam. więc są jakieś plusy chodzenia ciągle do jednego gina. Normalnie jeszcze w szoku jestem, że się babeczka zainteresowała:szok::szok::szok::szok:

- fajnie ze sie tak tobą interesują...widocznei dobra przychodnia :tak::tak::tak::-)

Malami fajna położna :-D zwraca wiarę w służbę zdrowia.
A z ciuchami fajnie, na pewno kuzynka coś wypatrzy.

Ja ze wszystkich spodni ciążowych najbardziej lubię h&m, pasuje mi wysoki bawełniany pas.
A staniki - już kiedyś pisałam na okres ciąży i karmienia noszę sportowe. Nic mnie w nich nie gniecie i nie ciśnie.

- ja tez bardzo lubie spodnie ciążowe z H&M ... na prawde bylam zadowolona i teraz tez juz w nich zaczełam pomykac bo przynajmniej nic mi brzucha nie uciska :sorry2:

a tak bedzie u mnie za jakis czas :-D:-D:-D:-D Poważna rozmowa o wafelkach - YouTube

My z synkiem pospaliśmy 3godz :szok: Zmuliło mnie po zupie,ale wciągnęłam jeszcze kanapkę
Powysyłałam zaproszenia,fajnie jakby był wątek zamknięty.Co do spodni to ja mam 3pary i jeszcze z koleżanką dziś rozmawiałam ma na sprzedaż kurteczkę ciążową,2spódnice,2pary rybaczek ,rajstopy ciążowe i bluzki za bardzo małe pieniązki

jesli chodzi o wątek zamknięty to ja na fb i na nk nie wchodze wcale wiec wolalabym żeby tam sie forum nie przeniosło bo nie bedzie mi sie tam chciało pisać.

Nie kapuje dla czego po prostu bez kombinowania nie można tutaj na BB założyć grupy. Zapominajka powysyła do wszystkich październikówek zaproszenie i tyle. Do tego nie potrzeba zgody żadnego admina. Będą tam tylko zdjęcia a weryfikacją będzie lista październikówek z nr telefonów. Jakby sie cos działo, albo ktos by sie długo nie odzywał to zawsze bedzie wtedy jakis kontakt.

- - ja tez bardzo lubie spodnie ciążowe z H&M ... na prawde bylam zadowolona i teraz tez juz w nich zaczełam pomykac bo przynajmniej nic mi brzucha nie uciska :sorry2:

ja sobie tez takie chcialam kupic ale u mnie w H&M nie ma ciazowych ciuchow i sie troche wkurzylam na allegro bede sobie musiała poszukac. A co zamkienetego watku zgadzam sie z toba

aguga
to sobie pospałas. mnie tak w sobote wzieło, a tak mi sie dobrze spalo ze nawet jak młody sie obudził to mi sie nie chciało wstać

Arwen no pospalismy aż mnie boki bolą.Synek padł bo on chory ,nigdy nie śpi tak długo,a ja wykorzystałam sytuację przytuliłam się i zasnęłam. Ciekawe o której teraz zaśniemy.
Z tymi ciążowymi ciuchami to czasami jest problem.Jedne portki też na allegro kupowałam.
Malami super masz z kuzynką.Można cuda cudeńka w ciuchci kupić

mnie dzisiaj Mati tak wykończył że nie ma zmiłuj się i jutro idzie do przedszkola .... a za 10 minut kłade go spać żeby był święty spokój ... głowa mi pęka :dry:

umówiłam się dzisiaj na badania genetyczne i jeśli wyniki będą dobre to nie trzeba robić amniopunkcji ... termin to 27 marzec.

bazuka- ja powiedziałam w pracy dopiero, kiedy dostałam od gina zaświadczenie o ciąży ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie wiem czy bym sie odwazyla na takie badania. pierwsze badania to usg genetycznie?

Polcia co to jest to fb

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry