reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Cześć dziewczyny,
Lorelain,Vibeke, plau_nr1
, gratuluję bliźniaków :)
Ja miałam w nocy istny maraton. Aneta wymiotowała, dostała wysypki na zewnętrznych stronach dłoni, do tego gorączka 38,8 i biegunka - masakra.
Lekarz był rano i powiedział, że to "bliżej nie zidentyfikowany wirus". :( A miałyśmy iść jutro na Disneya na lodzie :-(
Mam nadzieję, że Wam weekend zaczął się lepiej. Ja jestem taka zmęczona po tj nocy, że rano zapomniałam, że jest weekend i zaczęłam się do pracy szykować - dopiero mąż mnie uświadomił, że dziś wolne :)

A teraz chodzą za mną pierogi z kapustą .... chyba się zaraz wezmę do roboty.

A Wy co planujecie na obiad? Ja się jeszcze nie zdecydowałam, pierogi z kapustą albo może ryba po grecku... :tak:

Ale się zdenerwowałam.
Mam dzisiaj 2 dzieci na głowie.
1 swoje, 2 szwagierki.
Poszłam się myć, jak zaczęli małpować, to roznieśli pół chałupy.
Jak prosiłam, żeby się uspokoili, to oni mi na to, że nie, bo jestem głupia.
Zdenerwowałam się na maksa.
Aż mnie brzuch zaczął boleć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Współczuję Ci - nie wiem co ja bym zrobiła w takiej sytuacji. Trzymaj się i nie daj się :cool:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Diana, Polcia, vibeke witajcie!!!

Vibeke no to jestes 3 mamusia z bliźniakami ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek mamy w brzuszkach.

Co do porodów to ja rodzilam 7 godzin odkad mi wody odeszly, a skurcze zaczely sie godzine pózniej.Moze było by szybciej ale wzięłam znieczulenie zoo a to podobno spowalnia akcje.Przy czym po podaniu juz nic nie czułam, uff jaka ulga.

Lorelain wlasnie nie do wiary bo Ty juz byłas chyba na 4 wizytach i dopiero teraz sie pokazaly 2 szkrabuchy.To kiedy nastepna wizytka zeby potwierdzic parke u drugiego lekarza?
Paulawawa super ze mąż sie gdzies zalapał, najgorsze to zaczac a potem juz lepiej bedzie :)

U mnie ok od rana, mdłości nie dokuczaja i humor w miare dopisuje ale to pewnie dlatego ze słoneczko za okienkiem.Synus juz pospał wiec szykujemy sie na spacerek.

Miłego weekendu zyczę!!!

Oj od wczoraj wieczora widze ze mam duuuze zaleglosci:) kolejne blizniaki- Vibeke gratuluje ;) mi sie tak po cichu marzyla by ta sytuacja...ale w pierwszej ciazy;p w drugiej juz jest lekko hardcorowo:) ale napewno wesolo;p mysle wlaasnie kiedy isc do lekarza, kiedy to ma sens?? bo ja robilam beta hcg, i konczy mi sie teraz 3 tydzien, doradzcie prosze:)

Diana_D witaj.. sam fakt pojawienia się II kreseczek świadczy o ciąży. Pędź do lekarza, najpierw zrób betę wtedy jest 100% pewności.
Polcia .. jako doświadczona mama już zaliczyłaś gina.. no nieźle.. pytałaś czy któraś pracuje.. ja od początku jestem na L4 a to z powody że31 grudnia skończyła mi się terminowa umowa o pracę, nie dali kolejnej więc choruję.. a w ZUS dowiedziałam się że mi wyrównają na 100% od stycznia od terminu OM, tylko macierzyńskiego nie będę miała płatnego
najbardziej z tego mojego L4 cieszy się synek bo ma mamusię cały czas dla siebie.. na razie.

o porodach rozmawiacie: ja po 10 godzinach miałam cc, mimo kroplówki brak rozwarcia a wody dawno odeszły, bóle krzyżowe.. ciekawe co tym razem..

Lorelain.. to czy bliźniaki pojawią się w rodzinie zależy tylko i wyłącznie od linii żeńskiej.. faceci tutaj tylko dają "naboje" :happy: więc obstawiam że to sprawka twojej babci :)

Azorek a ty się przygotuj.. bo może rzeczywiście niespodzianka potrójna na ciebie czeka :-) ale jazda by była hhihihihi

vibeke
witaj
o , kolejne bliźniaki.. !!!!!! jakaś plaga czy co :rofl2:

paulawawa.. super że mąż znalazł pracę, język niech szkoli, będzie miał potem jeszcze łatwiej
nie rozmyślaj za dużo, wizyta wiele wyjaśni.. bądź dobrej myśli..

Anaa-p po wiycie koniecznie opis i zdjęcie w odpowiednim wątku

Bazuka.. ja z jedzonka to dzisiaj pomidorowa a jutro fasolka po bretońsku, mój synek całe szczęście też lubi

Santinka.. jak ty liczysz że kończy ci się 3 tydzień?? 4 tydzień to termin @ jest przecież

Ja wam powiem, że dziś o dziwno żadne mdłości mnie nie męczą. Aż się z tym nieswojo czuję, bo ostatni tydzień to raczej kiepsko mi było.
A dzisiaj nic.

A wysyp blizniaków mamy faktycznie :-D

Witajcie weekendowo :tak:
O widzę że kolejne bliźniaki. vibeke gratuluję. Ale fajnie.
Ciekawa jestem czy jeszcze u kogoś w brzuszku są dwa Bąbelki.
A my z mężem wybieramy się zaraz do teściów, nie wiem jak to zniose przy ciągłych mdłościach:baffled: tym bardziej że oni jeszcze nie wiedzą o Dzidziusiu.

Witam nowe mamusie i gratuluje.!

Vibeke Tobie szczególne gratulacje! Ale nam rośnie liczba bliźniat ,haha kto nastębny na parkę? :-)

U nas pogoda wiosenna tylko wieje niemiłosiernie dlatego siedzimy w domku .Na obiadek fasolka po bretońsku (nagotowałam dwa garczki więc zapraszam!!)
Najlepsze że ostatnio sie smieje że to ja jestem w ciązy a mój M ma "dziwne" smaki dziś rano jadł jajecznicę z brokułem ,sledziem i majonezem ! Na sam widok wylądowałam w kibelku:szok:

Nikamo na serio mężowskie sniadanie powala, mnie tez zemdliło na sama myśl tym bardzieje ze nienawidze śledzi.A wszyscy mówili bedziesz w ciąży zobaczymy ale jak w pierwszej sie na nie nie skusiłam to i raczej w drugiej mi nie grozi.

My juz z młodym po spacerze i tez wieje niemiłosiernie.

reklama
Do góry