reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Azorek,Scotland- no to faktycznie warto dłużej pracować :tak: A co jeśli są złe warunki w pracy? Zagrażające ciąży itp?

Ja mam umowę na 3lata. A dziś zaniosłam zaświadczenie o ciąży:)

Ostatnia edycja:
reklama
scotland no ja wlasnie ebaya obskoczylam i sporo jest w new look nawet w znosnych cenach. jak patrzylam w mother care na spodnie to myslalam ze umre ze smiecu 45Ł za pare:-D a w new look za 16Ł;-)
polcia u nas kobitki w ciazy tez sa chronione ale: jesli jest redukcja etatow w firmie (tak jak bylo-mialo byc u mnie pare tyg temu) to kazdego moga siupnac nawet ciezarowe tylko wiekszosc pracodawcow bala by sie bo jak sie uprzec moge zawsze powiedziec ze pozbyli sie mnie bo jestem w ciazy a im sie ciezko wymigac:tak:peacuje w biurowcu gdzie miesci sie firma porad prawnych i czytam sporo ksiazek jak juz sie z praca wyrobie;-)ostatnio glownie o prawach ciezarowek w pracy:-D

ja tutaj za l4 dostaje ustawowe 75Łtyg i niewazne czy wyplaty mam wiecej czy mniej.kwota jest z gory ustalona. chyba ze tak jak mam kolezanke pracujaca w NHS (polski NFZ) to ona dostaje 100% swojej pensji na zwolnieniu:tak:

vibeke gratulacje blizniaczkow:)) to juz jestesmy we trzy z lorelain:))

moze jeszcze jakiejs sie druga niespodzianka schowala:)))

co do porodu to moja kolezanka we wrzesniu rodzila naturalnie blizniaki w 20min :) takze zycze nam abysmy mialy szybkie porody:)) ale o tym to pewnie okolo 30 tygodnia zaczniemy gadac:))
ja najchetniej bym chciala wczesniej troszke urodzic, zeby nie byly takie duze ale blizniaki chyba zazwyczaj sa mniejsze.....
moj jeden z dwoch ginow juz mnie nastraszyl, ze jeden jest nizej i to nie za dobrze;/ pajac:) ten drugi nic takiego nie mowil:)

Witam dziewczyny z rana :)
Aleście się napisały przez ten tydzień, ja nie miałam zupełnie w tym tygodniu czasu, szczerze powiem, o 8:30 bywało czasami tak, że już spałam.
Napiszę w skrócie co u mnie :)

Mąż wczoraj nareszcie dostał pracę.
Póki co narazie za marne pieniądze, ale zawsze lepsze to na początek jak nic.
Najgorsze, że na noce od 22 do 6 rano. ale póki co i tak nie ma mnie na miejscu z nim, także może póki co sobie pozwolić na taką pracę.
Może w międzyczasie znajdzie coś innego.
Póki co trzeba się cieszyć z tego co jest.

Ja w tym tygodniu zupełnie nie miałam czasu na pisanie ani na nic, przychodziłam do domu o 17:30, chwilę buszowałam po chałupce, potem seriale i patki.
Teraz przez 2 tygodnie zajmuję się takim maluchem dodatkowo.
Zawsze to jakaś kaska dodatkowa jest, a nie przelewa nam się przecież teraz, także trzeba się łapać każdego zajęcia.

Co do maluszka, to nie wiem, przestałam się jakoś czuć ciążowo, przestały mnie boleć piersi i wogóle jakoś tak nie wiem, zupełnie jak nie na początku.
W poniedziałek mam wizytę u gina.
Zobaczymy co powie.
I tak muszę czekać do 6 marca na USG, wtedy będzie wszystko wiadomo, bo to już 7 TC będzie, to serduszko powinno już bić :)

I tak to jakoś póki co leci

Witam sobotnie! Nareszcie weekend i będzie można bezkarnie leżeć :tak:
Ale u nas paskudnie wjeje wrrrr...

paulawawa
no to fajnie że mąż znalaz prace, ważne że już się gdzieś zaczepił a później jakoś będzie :tak:

Lorelain jak tam pierwsza noc mineła ze świadomością że tak ci się rodzina powiększy:-)

Milego weekendu wszystkim mamusią życze

paulawawa
no to fajnie że mąż znalaz prace, ważne że już się gdzieś zaczepił a później jakoś będzie :tak:

No właśnie mąż też doszedł do tego wniosku, zresztą jak sam stwierdził, tam jest bardzo dobry socjal, także nawet jak zarabia poniżej średniej krajowej, to dostanie jakieś tam dodatki, bo tam jakoś jest inaczej rozwiązane jak u nas w PL.
I powiedział, że na początek dobre i to, bo mówi, że miał już dosyć tego siedzenia i nic nie robienia w domu

paulawawa no napewno lepsze to niż siedzenie w domu, może kokosów nie dostanie a w miedzy czasie jak ma na nocki to będzie mógl szukać czegoś lepszego. Ty tez uważaj na siebie i pamiętaj że w ciązy jesteś więc nie dzwigaj tych dzieciolków:tak:

paulawawa no napewno lepsze to niż siedzenie w domu, może kokosów nie dostanie a w miedzy czasie jak ma na nocki to będzie mógl szukać czegoś lepszego. Ty tez uważaj na siebie i pamiętaj że w ciązy jesteś więc nie dzwigaj tych dzieciolków:tak:

Faktycznie tak samo jak ty powiedział mój tata :)
Że przecież spał cały dzień nie będzie, a w międzyczasie może faktycznie znaleźć coś innego :)
Staram się nie dźwigać, na szczęście mały nie waży dużo, to nie jest aż tak źle, czasem gorzej z moja małą, bo ta już dobrze ponad 15 kg waży, to unikam jej podnoszenia jak mogę, bo jest dla mnie szczerze powiem za ciężka.

reklama
Do góry