reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

witam weekendowo, pogoda beznadziejna ale co poradzić :/

u nas dzisiaj na obiadek grillowany łosoś w cytrynie ( już się marynował obłożony długo ). Dzieciaki szaleją a ja odpoczywam. Na razie mdłości nie ma - czasem z samego rana coś tam próbuje ale na szczęście mija szybko :) ( z córką męczyły mnie do 5 msc prawie ).

co do tego linku o aborcji - ludzkość sama dąży do samozagłady... ludzie są idiotami i myślą tylko w kategoriach tu i teraz i moje zadowolenie :/ mam nadzieję że te co dokonały tego czynu nigdy już dzieci mieć nie będą mogły - nie zasługują na to !

Ostatnia edycja:
reklama
witam weekendowo:))
od kiedy mi sie pojawily mdlosci czyli jakis tydzien to mam rowniez tak, ze co 1-2godz musze cos zjesc tak mnie sciska w zoladku, ze az muli:) takze co chwilke musze sobie wrzucic cos do mordki:))
tez tak macie?

od kiedy mi sie pojawily mdlosci czyli jakis tydzien to mam rowniez tak, ze co 1-2godz musze cos zjesc tak mnie sciska w zoladku, ze az muli:) takze co chwilke musze sobie wrzucic cos do mordki:))
tez tak macie?

mam tak samo, czasem nawet zmuszam się do jedzenia jak mam mdłości, bo jak coś wszamam, to trochę mijają, muszę tylko uważać co jem - im mniej pachnące tym lepiej;-)
w dodatku widzę, że jesteśmy mniej więcej w tym samym okresie ciąży i mdłości też nam się w tym samym czasie:-)

Wow, kolejne bliźniaki :) super gratuluję :) A ja właśnie odnalazłam przepis na napoleonkę i razem z Olusiem zrobiliśmy :) Jutro robimy małą rodzinną imprezkę: Olusia zaległe urodziny i męża urodziny.

Co do porodów to ja swój wspominam nie za dobrze :/ Rodziłam bez zzo, rozwarcie słabo szło więc miałam masaż szyjki (brrr), wody odeszły mi zielone i Oluś urodził się niedotleniony :( Dostał 8pkt. Teraz póki co staram się nie myśleć, że czeka mnie znowu poród.

Diana, Polcia, vibeke witajcie!!!

Vibeke no to jestes 3 mamusia z bliźniakami ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek mamy w brzuszkach.

Co do porodów to ja rodzilam 7 godzin odkad mi wody odeszly, a skurcze zaczely sie godzine pózniej.Moze było by szybciej ale wzięłam znieczulenie zoo a to podobno spowalnia akcje.Przy czym po podaniu juz nic nie czułam, uff jaka ulga.

Lorelain wlasnie nie do wiary bo Ty juz byłas chyba na 4 wizytach i dopiero teraz sie pokazaly 2 szkrabuchy.To kiedy nastepna wizytka zeby potwierdzic parke u drugiego lekarza?
Paulawawa super ze mąż sie gdzies zalapał, najgorsze to zaczac a potem juz lepiej bedzie :)

U mnie ok od rana, mdłości nie dokuczaja i humor w miare dopisuje ale to pewnie dlatego ze słoneczko za okienkiem.Synus juz pospał wiec szykujemy sie na spacerek.

Miłego weekendu zyczę!!!

- nie bede potwierdzac u drugiego bo drugi nic nie zauwazył nawet a ten mój lekarz juz jest najlepszy i mu ufam...uwazam że dobrze poprowadzi moją ciąże ... dobre z 20 minut oglądałam równoczesnie dwoje dzieci to jak byk one tam są ;-) ... kolejna wizyta 14 marzec.

Oj od wczoraj wieczora widze ze mam duuuze zaleglosci:) kolejne blizniaki- Vibeke gratuluje ;) mi sie tak po cichu marzyla by ta sytuacja...ale w pierwszej ciazy;p w drugiej juz jest lekko hardcorowo:) ale napewno wesolo;p mysle wlaasnie kiedy isc do lekarza, kiedy to ma sens?? bo ja robilam beta hcg, i konczy mi sie teraz 3 tydzien, doradzcie prosze:)

- najlepiej 6-7 tydzien na pierwszą wizytę:tak:

Witam nowe mamusie i gratuluje.!

Vibeke Tobie szczególne gratulacje! Ale nam rośnie liczba bliźniat ,haha kto nastębny na parkę? :-)

U nas pogoda wiosenna tylko wieje niemiłosiernie dlatego siedzimy w domku .Na obiadek fasolka po bretońsku (nagotowałam dwa garczki więc zapraszam!!)
Najlepsze że ostatnio sie smieje że to ja jestem w ciązy a mój M ma "dziwne" smaki dziś rano jadł jajecznicę z brokułem ,sledziem i majonezem ! Na sam widok wylądowałam w kibelku:szok:

- mój mąż też ma smaki i dużo przybrał na wadze hehe

witam weekendowo, pogoda beznadziejna ale co poradzić :/

u nas dzisiaj na obiadek grillowany łosoś w cytrynie ( już się marynował obłożony długo ). Dzieciaki szaleją a ja odpoczywam. Na razie mdłości nie ma - czasem z samego rana coś tam próbuje ale na szczęście mija szybko :) ( z córką męczyły mnie do 5 msc prawie ).

co do tego linku o aborcji - ludzkość sama dąży do samozagłady... ludzie są idiotami i myślą tylko w kategoriach tu i teraz i moje zadowolenie :/ mam nadzieję że te co dokonały tego czynu nigdy już dzieci mieć nie będą mogły - nie zasługują na to !

- grilowany łosoś ... mniam mniam pychota :tak:

u mnei dzisiaj był szybki obiad ... kurczak z ryżem w sosie indyjskim ... zaraz lece z nowiną do przyjaciółki i odwiedziłam dzisiaj dwa sklepy z wózkami :-)

wieczorkiem dodam nowe październikówki do listy :tak:

Co do ślubu to ja też miałam bez pompy i dobrze mi z tym.Wzieliśmy ślub w urzędzie i też mieliśmy tylko świadków ,później obiadek ,deserek i wszyscy się rozeszli. Wcześniej 4lata już mieszkaliśmy ze sobą ,a ślub wzieliśmy podobnie jak Mina dla wspólnego nazwiska .Za pieniążki które poszły by na wesele kupiliśmy parę sprzętów do domy.Ja nie odczułam żadnej zmiany przed ślubem czy po ślubie,kocha się człowiek ,a papierek nic nie zmienia dla mnie

Syneczki a dlaczego masz takie złe przeczucie.Objawy jak najbardziej ciążowe masz -będzie dobrze.
A ja po kolei miałam wszystko i tardycyjnie. Zaręczyny, ślub, kupno mieszkania a teraz bejbiś:-)
Witajcie ,u mnie termin na 23 październik 2012:happy:

Mama po 40-tce ,mam 2 wspaniałe córki-7 i 5 lat ,obecnie w 3 --ciej ciąży
Niezły termin w moje urodzinki

aguga - no jestem w okropnym szoku jak i cała rodzina! przeraża mnie to jak my sobie poradzimy :szok: ... moja babcia była bliźniaczką i mój tato miał kuzynów bliźniaków wiec gdzieś sie one przewijają:-p
Kurcze gratuluję strasznie ja się śmieję że na tej wizycie się dowiem czy jedno tam siedzi czy dwójka;-)
Witam was dziewczyny i bardzo proszę o przyjęcie do swojego grona. Podczytuje was od ponad 2 tygodni, ale nie miałam odwagi wcześniej się odezwać, dopóki nie usłyszę serduszka. No i dziś nadszedł ten upragniony dzień - jest :-) A właściwie są - dwa, bo okazało się, że będą bliźniaki - dwujajowe:szok: To moja pierwsza ciąża, na razie czuje się w miarę ok i oby (tfu, tfu) tak zostało :-)

No to mamy wysyp bliźniaków:-D Może ktoś jeszcze dołączy do tego wielkiego;-) grona

Lorelain- najważniejsze,że jakoś próbujesz sobie to w głowie poukladać :tak: Masz 8miesięcy żeby sie do tej myśli przyzwyczaić:) A ktoś w rodzinie juz wie?

Ostatnia edycja:
tez tak macie?

Mnie też muliło cały czas 24h, ale jeść nie mogłam, bo były zwroty.

Polcia to usłyszysz :-D
Mam dzis jakieś zaćmy, więc to pewnie dlatego.

Usłyszę,uslyszę:) Nie ma innego wyjścia- musi bić zdrowo i miarowo:). W poniedziałek dzwonię umowić się na wizytę;-):tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
erde no podobnie mamy:))
a jeszcze gorsze od tych mdlosci jest to, ze za tydzien mam obrone, a nic nie mysle. Nie potrafie sie nauczyc. Mam jakis zawias ciazowy:)) co z tego, ze czytam jak i tak nic nie pamietam:)
z prostymi czynnosciami mam czasem problem, a jak juz ide na zakupy to juz w ogole. Moge stac i sie godz zastanawiac jaki np zel pod prysznic wziac:)

Do góry