reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

a ja dziś w nocy spać nie mogłam, ale tym razem nie przez dolegliwości ciążowe, [bo od wczoraj prawie mi nie dokuczają] tylko przez ogromny ból gardła, teraz jest trochę lepiej ale na ranem nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę do ssania i tak się zastanawiam czy w ogóle to można?:zawstydzona/y:

wiecie coś na ten temat, jeśli tak to jakie można brać? bo już zaczynam się martwić, ale po jednej to chyba nic nie powinno się stać:no:

reklama
marand - z tego co pamiętam to w ciąży można stosować tatntum verde do psikania, ale najpierw płucz sobie gardło wodą z solą...mi to pomogło a jak miałam katar to robiłam płukanki wodą morska, ale niby można stosować oksalin. Ja jestem za tym żeby w ciąży leczyć się naturalnymi środkami dopuki jest to lekkie przeziębienie jak cos powazniejszego to do lekarza i niech przepisze leki i najlepiej nic nie brac na własną ręke.

jeśli chodzi o basen to jak tak samo jak Nikolaa od razu łapałam bakterie,a przed ciążą nie mialam i teraz tez nie mam. Spróbuje pójść na basen bo ja z Matim lubie sobie popływać i mam nadzieje że nie załapie jakiegoś świństwa, ale to tez po pierwszym trymestrze. Na razie chucham i dmucham na siebie.

Ostatnia edycja:
Marand ja jak mnie bolało gardło, a podejrzewałam że jestem w ciąży to płukałam tylko wodą z solą - przeszło jak ręką odjął. Do tego piłam syrop *spam*, woda morska do nosa i wapno. Z tego co pamiętam większości tabletek na gardło nie wolno brać w ciąży. Tłucze mi się gdzieś, że Cholinex ewentualnie, ale musiałabyś jeszcze dopytać w aptece.

Ja wróciłam ze sklepu z puszką ananasa i bitą śmietaną :cool2: a na obiad odmroziłam fasolkę po bretońsku :-D

Mnie coś parę dni temu zaczęło "brać" i kupiłam właśnie ten *spam*. Odpukać przeszło:tak:

Paja ale mi zrobiłaś ochote na tego ananasa... i bita śmietana mniaaam

Portia właśnie wrócił mój mąż i jego reakcja na ananasa była jedna - Ale Ci tyłek urośnie!!! Ale co tam, może dzidzia ma po prostu ochotę :cool2:

Bobomama,Jagoda gratuluje dwóch kreseczek!!

Ja już po fryzjerze ,włosy farbowałam tydzień temu w tamtej ciazy tez i to farbami rozjaśniającymi. Jak się boicie amoniaku to spróbujcie Castingu on jest bez i bardzo łagodny..

Co do spania to ja z Misiem spalismy razem do ok 7 miesiąca (karmiłam piersią do roku i było mi wygodnie w nocy go przystawiać) .Potem bez problemu zaczął spać w swoim pokoju.

Ja dalej na makaronie z suszonymi pomidorami ale Paja narobiła mi smaku na fasolkę po bretońsku:)

dzięki dziewczyny:-D

właśnie pytałam farmaceutki co można brać i też wspomniała o tantum verde, tantum lemon (pastylki) oraz jeszcze septolux, to tak na przyszłość jakby ktoś chciał wiedzieć

Portia właśnie wrócił mój mąż i jego reakcja na ananasa była jedna - Ale Ci tyłek urośnie!!! Ale co tam, może dzidzia ma po prostu ochotę :cool2:

Ja mam odwrotny problem, mężuś jest gotowy spełnić każdą moją kulinarną zachciankę (na szczęście niewiele ich mam) i donosi jedzonko żebym głodna przypadkiem nie była:confused2:

reklama
Do góry