reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Paulina ja na Wzgórzach Krzesławickich tzn. na os. Na Stoku mieszkam więc do Huty tej Głównej mam kawałek i jeszcze się tam z wózkiem nie wybrałam. Trochę wyizolowani tu jesteśmy ale biedronę mamy, rossmann też więc nie jest zle ;-) A ja myslałam po opisie, że Ty w Wieliczce urzędujesz :-) A na jakim osiedlu w Hucie mieszkasz??

reklama
W Wieliczce nie dlugo bedziemy urzedowac :) moj Narzeczony stamtad jest, budujemy sie tam i dlatego taki opis.

A my z Dywizjonu 303 :) Biedrone chyba nie dawno otwarli? PRzejezdzalam tam wlasnie ostatnio i strasznie zdziwiona nia bylam :D

wiecie co, weszłam dziś na forum wrześniówek 2012 i .... te dzieciaki już same stoją. szok. a każdy się dziwi jak jadę z Natanielem wózkiem że on siedzi sobie bez żadnego podparcia.

Hej dziewczynki!! Te nasze półroczniaki takkkie słodkie,mmmm do schrupania normalnie :-D.
Ja dzisiaj Milence obnizyłam łóżeczko na 3ci poziom,bo się podnosi cały czas na szczebelkach do góry i wystawia głowę,heheh,rozrabiara.Takze Vinga nie dziwię się,teraz te dzieci chyba szybciej dorastają.
Sliczna wiosna,wiec siedzimy cały czas na zewnatrz albo ogrodek,albo spacerek.Przesiadliśmy sie też juz na spacerówkę z fotelika,bo gondola juz dawno odpadła,za nic leżeć nie będzie.
A i zaczęło sie kręcenie przy przewijaniu,ech.
Ja też chętna na FB,gdzie sie trzeba zgłosić?? :-) BUziaki Mamuśki ;-) !!

dziewczyny mój mały ma poł roczku i pare dni a jeszcze nie siedzi sam,jak go posadze to sie na boki przewraca i nie wiem czy to normalne ze jeszcze sam nie siedzi? u nas jazda z zębami na maxa,mały potrafi sie w sekunde tak rozedrzeć ze uszy pękaja,strasznie mi go żal,widać już białe plamki ale nie wiem ile to potrwa zanim pojawią sie na dobre. jak sie na fb przeniesiecie to forum padnie?o nie:(

Vinga - a jaki masz wóżek? Ja mam spacerówkę od głębokiego i dam ją mamie. W domu mam taką od kuzynki ale to porażka. Wózek się nei rozkąłda tylko przechyla cały, nogi idą w góre (zgięte), a buda na dół (wogóle wtedy nic nie zasłania). Szukam jakiejś spacerówki do domu i na wyjazy, no i interesuje mnie buda duża.

Debi - normalne, że nie siedzi. Synek usiadł jak miał chyba z 8 mcy. Usiadł sam z raczkowania. Wcześniej moim zdaniem to nie siedzenie. Dziecko samo musi się nauczyć wszystkiego siadania i chodzenia, a nie jak ktoś mu pomaga.

Na odkryte uszy jeszcze czas. W przyszłym roku już będzie ok. ALe każdy moze uważać inaczej. JA kupiłąm też śliczny kapelusik ale ma zakryte uszy.

Na FB nie mam konta nawet i jakoś nie chce mi się zakładać. Nie uciekajcie stąd. Zawsze tu można zrobić zamknięty.

Mała dalej charczy. Jutro po południu do kontroli ale pielęgniarka mówi, ze chyba jej dołoży tych zastrzyków.

Ostatnia edycja:
Ja tez kupilam kapelusik w ktorym mała juz dzis byla, ale uszka zasloniete. Mamy juz nawet chusteczki na glowe :) no i wtedy tez uszka przed zasloniete no i glowka od slonca.

Debi nie przejmuj sie. Moja ma 6 miesiecy i 3 dni i siedzi chwile sama dopoki sobie nie przypomni ze sama siedzi, ale jeszcze sie nie obraca z plecow na brzuch i odwrotnie. Probuje ja tego nauczyc ale tylko raz mi sie sama obrocila. Na wszystko przyjdzie czas.
mama zdrowka dla cory!! Kurcze, taki maly szkrabek a juz zastrzyki.. Ehhh..

Ja męcze mojego o spacerowke parasolke ale stwierdzil ze tyle dal za wozek wiec po co kolejny?? Fakt, wozek swietny i swietnie sie nim jezdzi ale prawie caly bagaznik nam zajmuje :eek:

vinga- fota w galerii :)
My dziś bez butów, skarpetek i czapki- wszystko fruwało z wózka a młody tylko czekał czy mu coś założę i na nowo się tego pozbywał- on dużo szybciej zdejmował niż ja zakładałam więc się poddałam. Mam nadzieję że nic mu nie będzie bo jednak delikatny wiaterek był. Dzisiaj jak wyszłam z małym o 9:30 to wróciliśmy do domu o 17. Nogi mi wchodzą wiecie gdzie ale zaliczyliśmy las x 2, galerię, zakupy w osiedlowym sklepie, byliśmy odwiedzić znajomych, u taty w lecznicy przerwa 2 x na butlę i przewijanie i tak nam zeszło:)
W sobotę planuję jechać z małym autobusem do moich rodziców- to tylko 15 km i mam nadzieję ze się nie wystraszy.

Dzieci lubią przewaznie podróżowanie samochodem autobusem wóżkiem:) więc nie powinno byc problemu")

my po testach baby jogger i jestem bardzo zadowolona budka to jest rewelacja nie potrzeba osłonek parasolek dziecko osłoniete super kolejny plus waga wózka zwinny i składanie super jedyne zastrzeżenie to mogły by miec te wózki rególowane podnóżki ale to na razie bardzo mi nie przeszkadza potestuje dalej zobaczymy czy dopatrzę się wad :)
misza ten model GT nie jest do biegania :) nikt mnie do tego nie zmusi :) za leniwa jestem :) ale spacerki jak najbardziej już zaczelismy sezon wyjazdów pt-niedz max do pon po za miasto odrazu mi lepiej:)

reklama
Witam po chwilowej nieobecności:)
Paulina nad Wisłę i na Kazika nie dotarłam...jakoś się nie pozbierałam, myślałam żeby to jutro nadrobić, ale pogoda ma być ponoć średnia-pochmurno, deszczowo...buu
Dzisiaj zaliczyliśmy lekarza i szczepienie. Od ostatniej wizyty 2tyg temu mały nie przybrał na wadze co mnie na początku zdziwiło, ale przecież już się więcej rusza...:)
Co do czapek to właśnie dzisiaj zakupiłam takową cienką zakładaną na uszka, bo nie miałam.
Ja jak było chłodniej(tak koło 15st) ubierałam małemu body, rajtki, spodenki i bluzę z polarka i myślę, że było ok.
Dzisiaj miał body z krótkim, spodenki i bluzę dresową.
My też mamy x landera xa i ledwo się mieści w bagażniku...jakby przyszło gdzieś na dłużej jechać z tym wózkiem to średnio to widzę ;/
Mój mały jakoś bardzo nie krzyczy jak go słonko dopadnie tylko mruży oczka:)zresztą ja go za bardzo na słonko nie wystawiam przez naczyniaczka którego ma na buźce.
U mnie też na osiedlu zrobiło się czarno odkąd słońce wyszło i temperatura skoczyła powyżej 15st-same wózki, rowerki...
kasikd ja dzisiaj byłam chwilę na mieście z młodym w nosidełku i kilka razy zbierałam jego skarpetko-butki z chodnika:) okularki Twój maluch ma świetne:)
debi jak ci nie będzie siedzieć do końca 7msc to się możesz zacząć martwić:)mój mały jak się go posadzi to chwilkę usiedzi i leci na bok:) Na wszystko przyjdzie czas. Mi dzisiaj lekarka powiedziała, że mały ma jeszcze 2msc na to, żeby nauczyć się siedzieć samemu:) masz racje z FB:)jak się tam wszystkie przeniesiemy to tutaj nikogo na straży nie będzie!
kasikd ja dzisiaj małego na chwilę wystawiłam na balkon w leżaczku w krótkim rękawku:)słonko tak grzało, że nic nie powinno być naszym maluszkom

Ostatnia edycja:
Do góry