reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Za rok, w którym się wychowawczy rozpoczyna urlop wypoczynkowy należy się w PEŁNYM wymiarze.

To jak to się ma do tego że ja zaczynam wychowawczy w kwietniu i naliczyli mi urlop za 2013 rok 7 dni? To oprócz tych 20 dni z zeszłego roku.
Ide na wychowawczy do końca roku. Tak więc po powrocie będę miała te dodatkowe 13 dni z tego roku czy nie? Już mam mętlik w głowie i czuje się oszukana a nie wiem czy słusznie.

Urlop wychowawczy a urlop wypoczynkowy | parenting.pl

Ty masz wychowawczy do 31.12 więc wracasz do pracy 01.01 . Więc włąściwie wracasz do pracy już w nowym roku. Ale z takimi datami na przełomie zawsze największy problem. Zadzwoń do IP i spytaj jak to wygląda będziesz miałą pewność.

A jak wrócisz to już na pewno nikt ci tego urlopu nie odda, o ile faktycznie cały się należy

jak widać nic nie może być proste w naszym kraju

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/520047,urlop_wychowawczy_moze_skrocic_urlop_wypoczynkowy.html

a tutaj przykład na końcu artykułu, czyli należy się proporcjonalnie.

Ostatnia edycja:
ja już od dwóch dni na wychowawczym siedzę. nie wiem czy o tym pisałyście (nie mam czasu przeczytać wszystkiego co ostatnio pisałyście) ale w jakiej sytuacji należy mi się zasiłek wychowawczy?

Vinga zasiłek wychowawczy zależy od zarobków, czyli jak się łapiesz na rodzinne to i na wychowawcze bo ten sam próg jest 539 zł o tutaj sobie poczytaj Zasiłek wychowawczy 2012/2013 - kto go dostanie? - Informacje - Wiadomości - e-prawnik.pl jak się na to załapiesz to i na to drugie becikowe też, przynajmniej ja tak miałam przy synku że najpierw nie składałam papierów na rodzinne bo mi się nie należało a później jak złożyłam na zasiłek wychowawczy to mój dochód stał się dochodem utraconym i się łapaliśmy na wychowawczy a skoro na wychowawczy to i na rodzinne i na drugie becikowe też mi babki podesłały papiery i dostałam, nie wiem czy teraz też tak wyjdzie ale będę tak próbować

Ostatnia edycja:
Widzę, ze temat urlopu wychowawczego na tapecie. Ja ostatnie dni na macierzynkim a potem wychowawczy:baffled: Wiem, ze na wychowawczym można troche dorobic. Będę czegoś szukac:sorry2:

reklama
Witam z rana:)
My już po kąpieli i śniadanku- trochę na raty i wmuszone 150 ml mleka. Wmuszone bo moje Słoneczko jakiś protest głodowy/ butelkowy wprowadziło. Ostatnia butla ok 130 ml było wczoraj ok 13 i to też taka wyproszona:( Myślę że to zęby bo wygląda to tak że Antek jest zainteresowany pociągnie ze smoczka ze 3 razy i odpuszcza. Trochę kaszki zjadł i zupki jarzynowej tak więc pewnie nic mu nie będzie jak trochę pomarudzi przy jedzeniu ale zawsze to stres dla mamy. Jeszcze oczywiście tatuś na specjalizacji i jesteśmy sami:(
Wczoraj bez tego jedzenia nawet nie było jakiegoś wielkiego płaczu, cały dzień mieliśmy zajęty, do wieczora byli siostrzeńcy w ramach przyzwyczajanie do mega hałasu:) nawet byłąm na spacerze w wielki mróz- masakra jak zmarzłam, nie wiedziałam że jest tak zimno, zmyliło mnie słońce. Dopiero jak wszyscy wyszli to Antoś wpadł w mega płacz, nie chciał butli ani cyca i tak po 10 minutach tulenia usnął o 18 i spał do rana, dwa razy udało mi się go w nocy podłączyć do cyca. Teraz humor dopisuje więc zobaczymy co dalej.
Dajecie coś dzieciom p/ bólowego na te zęby? Czy w ogóle jest sens?

Do góry