reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Za rok, w którym się wychowawczy rozpoczyna urlop wypoczynkowy należy się w PEŁNYM wymiarze.

To jak to się ma do tego że ja zaczynam wychowawczy w kwietniu i naliczyli mi urlop za 2013 rok 7 dni? To oprócz tych 20 dni z zeszłego roku.
Ide na wychowawczy do końca roku. Tak więc po powrocie będę miała te dodatkowe 13 dni z tego roku czy nie? Już mam mętlik w głowie i czuje się oszukana a nie wiem czy słusznie.

Urlop wychowawczy a urlop wypoczynkowy | parenting.pl

Ty masz wychowawczy do 31.12 więc wracasz do pracy 01.01 . Więc włąściwie wracasz do pracy już w nowym roku. Ale z takimi datami na przełomie zawsze największy problem. Zadzwoń do IP i spytaj jak to wygląda będziesz miałą pewność.

A jak wrócisz to już na pewno nikt ci tego urlopu nie odda, o ile faktycznie cały się należy

jak widać nic nie może być proste w naszym kraju

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/520047,urlop_wychowawczy_moze_skrocic_urlop_wypoczynkowy.html

a tutaj przykład na końcu artykułu, czyli należy się proporcjonalnie.

Ostatnia edycja:
ja już od dwóch dni na wychowawczym siedzę. nie wiem czy o tym pisałyście (nie mam czasu przeczytać wszystkiego co ostatnio pisałyście) ale w jakiej sytuacji należy mi się zasiłek wychowawczy?

Vinga zasiłek wychowawczy zależy od zarobków, czyli jak się łapiesz na rodzinne to i na wychowawcze bo ten sam próg jest 539 zł o tutaj sobie poczytaj Zasiłek wychowawczy 2012/2013 - kto go dostanie? - Informacje - Wiadomości - e-prawnik.pl jak się na to załapiesz to i na to drugie becikowe też, przynajmniej ja tak miałam przy synku że najpierw nie składałam papierów na rodzinne bo mi się nie należało a później jak złożyłam na zasiłek wychowawczy to mój dochód stał się dochodem utraconym i się łapaliśmy na wychowawczy a skoro na wychowawczy to i na rodzinne i na drugie becikowe też mi babki podesłały papiery i dostałam, nie wiem czy teraz też tak wyjdzie ale będę tak próbować

Ostatnia edycja:
Widzę, ze temat urlopu wychowawczego na tapecie. Ja ostatnie dni na macierzynkim a potem wychowawczy:baffled: Wiem, ze na wychowawczym można troche dorobic. Będę czegoś szukac:sorry2:

reklama
Witam z rana:)
My już po kąpieli i śniadanku- trochę na raty i wmuszone 150 ml mleka. Wmuszone bo moje Słoneczko jakiś protest głodowy/ butelkowy wprowadziło. Ostatnia butla ok 130 ml było wczoraj ok 13 i to też taka wyproszona:( Myślę że to zęby bo wygląda to tak że Antek jest zainteresowany pociągnie ze smoczka ze 3 razy i odpuszcza. Trochę kaszki zjadł i zupki jarzynowej tak więc pewnie nic mu nie będzie jak trochę pomarudzi przy jedzeniu ale zawsze to stres dla mamy. Jeszcze oczywiście tatuś na specjalizacji i jesteśmy sami:(
Wczoraj bez tego jedzenia nawet nie było jakiegoś wielkiego płaczu, cały dzień mieliśmy zajęty, do wieczora byli siostrzeńcy w ramach przyzwyczajanie do mega hałasu:) nawet byłąm na spacerze w wielki mróz- masakra jak zmarzłam, nie wiedziałam że jest tak zimno, zmyliło mnie słońce. Dopiero jak wszyscy wyszli to Antoś wpadł w mega płacz, nie chciał butli ani cyca i tak po 10 minutach tulenia usnął o 18 i spał do rana, dwa razy udało mi się go w nocy podłączyć do cyca. Teraz humor dopisuje więc zobaczymy co dalej.
Dajecie coś dzieciom p/ bólowego na te zęby? Czy w ogóle jest sens?

Do góry