reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dziewczyny a jak u was wyglądają , wyglądały sprawy "łóżkowe" w tych pierwszych tygodniach ciąży ?
Mój m chodzi za mną jak głodny pies a ja się trochę boje :zawstydzona/y:
no my tylko dwa razy ale za każdym razem bardzo delikatnie i szczerze to nie bardzo w ogóle mam ochotę zero libido ale w poprzedniej ciąży też tak miałam... jak mi się nie chciało a mój miał wielką ochotę to załatwiałam to w inny sposób;-):-D
zapominakja oj ja właśnie wie ostatnio przekonałam że można
goka to kciukasy zaciśnięte
bobomama to testuj
mendi nikamo witam

reklama
Patrycja ja bym może i znalazła ochotę, ale ciężko mi myśleć o seksie między pawiami:dry:

Już nawet herbatę z imbirem ble....

witam u mnie dzisiaj poranek lepiej sie zaczal. nawet az tak nie muli i odwazylam sie zjesc buleczke taka maslana:tak: amelkowna robi mi trening chyba: o 1 w nocy mamaaaaaa mlekoooooo i o 5 nad ranem znowu....mamamaaaaaaaaaaa mlekooooooo:dry: nie budzi sie normalnie juz w nocy ja nie wiem co jej sie porobilo hehehe ale zaczelam jej tlumaczyc ze mam w brzuszku dzidzie i jak pytam jej gdzie dzidzia od razu leci pokazuje na brzuch i sie przytula:szok::-D:-D
ja okna tez mam masakrycznie brudne ale na razie odpuszczam bo mam lenia:-D pomyje jak mi przyjdzie troche weny bo teraz niebardzo mi sie chce cokolwiek robic:cool2:

patrycja - mi na wszelki wypadek lekarz odradził seksik w pierwszym trymestrze ... mąż i tak się boi a ja mam ochotę i to badzo... w ogóle mam jakąś dużą potrzebę czułości a normalnie nie lubie mietoszenia i sciskania. W pierwszej ciąży przez to że ciągle wymiotowałam to kompletnie nie mialam ochoty na seks i biedny mąż miał embargo chyba do 6 miesiąca bo już dokładnie nie pamiętam

zapominajka
- dokładnie! ... byle do wiosny .... mi się już marzy siedzenie w ogórdku na lerzaczku, czytanie książki i słuchanie świerkania ptaków :sorry2:

bobomama - proponuje siknąć na test,a lbo zrobić bete dla świętego spokoju :tak:

nikamo - tobie również życzę miłego dnia ;-)

mendi - tez by mi się przydał jakiś fajny pan do mycia okien ...ale jeszcze bardziej to bym chciała kogos do prasowania bo ja wręcz tego nienawidze

jesli chodzi o mdłości to muli mnie od polódnia a wieczorem jest najgorzej ... w nocy śpie jak zabita ... i tak nei jest źle bo pamiętam że z Matuś to żadnego soku nie mogłam pić i wymiotowałam nawet po wodzie

Cześć dziewczyny. Współczuję mdłości. Ja w sumie to tylko na kawę reaguję, nawet jak mąż pie to aż mnie trzęsie:-:)-( Objaw bardzo dotkliwy, bo ja straszny kawosz byłam a teraz tylko cappuccino mogę pić. Nawet od rozpuszczalnej mnie muli :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Nati całą noc przespała spokojnie, ale do "psiekola" nie chciała jechać więc jej odpuściłam. Bawi się grzecznie i bajuchy ogląda. Niech siedzi dzieciątko w domku. U nas pogoda nieciekawa i droga śliska. Pada śnieg z deszczem i jakoś tak ponuro jest. Ekipa od posadzek będzie jutro. Rano dzwoniłam ich opierdzielać,że nie przyjechali a przecież się umawialiśmy i pan mnie uświadomił, że umawialiśmy się na 22 a dziś 21 :-D:-D:-D:-D
Więc mam dziś wolniejszy dzień. Mężuś dziś przejął większość moich obowiązków przy gospodarstwie. Kochany jest.
Co do seksu to na razie kochamy się z normalną dla nas częstotliwością, czyli tak co 2-3 dni. Korzystamy póki możemy:-D:-D:-D W pierwszej ciąży praktycznie od początku do końca mieliśmy zakaz.

Lecę porozkoszować się przestrzenią w kuchni. teściowa do dentysty pojechała więc mogę spokojnie "po swojemu" obiadek ugotować:-D:-D

mamami - widzisz mówilam że dzisiaj bedzie lepszy dzień :-)

azorek - fajnie że się lepiej czujesz :tak: ... ja puki co bałam się powiedzieć młodemu o ciąży :sorry2:

no to ładnie ... zaczyna się moja pora przypływu mdłosci :baffled:

lorelain amelkowna nie ma jeszcze 3 lat wiec i tak niewiele z tego rozumie;-):tak: i zapewne za 2-3 dni zapomni o tym ze dzidzia jest w brzuszku bo ona tak ma czasem:dry: pochlonelam juz 5 buleczek maslanych:szok: a wczoraj prawie nic nie zjadlam bo sie zle czolam a tu nadrabiam zaleglosci:sorry: w pracy tylko przegielam bo pochlonelam dwa zielone jabluszka takie kwaskowe troche, paczke chipsow cebulowych,marsa i twixa:szok:wszystko splukalam herbata i nawet nie bylo mi niedobrze:confused:

Lorelain ja też na razie nie powiedziałam synkowi
Azorek współczuję wstawania ,za moment będziemy miały takie pobudki co chwilę .Ja pamiętam jak młody co 2godz na jedzenie się budził bo on jadł mało,a często. I tak do drugiego roku życia.
Zjadłam kosteczkę czekoladki i zastanawiam się czy to nie był błąd

Azorek nie zły mix jedzenia zrobiłaś.
Na mulenie polecam rumianek mi po jednym łyku mdłości przechodziły ,imbir wcale nie działał,a wręcz przeciwnie

reklama
aguga - ja zjadłam juz chyba z 10 michałków ... a teraz mam ochote na owoce z bitą smietana i wiurkami czekoladowi, ale nei chce mi sie wstac z kanapy i sobie zrobic :sorry2:

azorek - no to widze że pochłaniasz za nas wszystkie hehe :-D

Do góry