emotion_sickness
mama szkrabusia =)
ehh to myslalam myslalam ze tylko moja tak czesto je w nocy,nie mam pojęcia jak dziecko w nocy przetrzymać... mój zasypia 20-21 i budzi się o 1, 5, 7 i o 8 wstaje i za każdym razem dostaje cyca. w dzień jedziemy i na cycu i na butli. wypija tak ok 100-150 ml (i jeszcze cycek) a na noc samą butlę 180ml
dziś chcę kaszkę ryżową mu podać na noc, zobaczymy jak będzie po niej spał
ona jest na butelce - cyc juz nie chyta - czasem tylko troche chyba juz tylko jako smoczek
[jak odciagam to moze 5-10 ml w cycku mam - i zastanawiam sie czy juz wogule nie przestac calkiem probowac]
Dzis w nocy naprzyklad jadla po 50-70 ml, moze jakby jadla zadziej to wiecej - tylko ciezko ja tak pzrestawic [nawet i przez dzien]
Mi mama mowila zeby w nocy dawac z butelki wode - to sie nauczy ze niedobre i nie bedzie sie budzic tak czesto - tylko ze ona wode lubi ://
-- Moja jest karmiona w 95% butla, a i tak wiele opcjii nie widze przestawianiaemotion ja już małego przesadziłam do spacerówki, wsadzam go do półleżącej a jak zasypia obniżam-dużo lepiej się w niej czuje-w gondoli miał już ciasno. W lecie może by jeszcze jeździł, ale kombinezon, kocyk-to wszystko zajmuje troszkę miejsca.
Nie wiem czy jesteśmy w stanie coś zrobić, żeby maluszki przesypiały całą noc-szczególnie mamy karmiące tylko cycusiem. Mój od początku przespał 2 całe noce-tzn. od północy do prawie 6.
Zastanawiam sie ostro nad ta spacerowka :/ Bo zawsze w gondoli sie zsuwa i nogami uderza juz kopiac o spod a u gory ma moze 10 cm [lezacz w ciuchach domowych] - i choc kupilam specjalnie duza gondole - to juz nie starcza, bo mloda jest wysoka.
-----------------------
AHA zytalam o waszych probach zupkowania i d3serkowania - powiedzcie mi czy wy probujecie sposobem - jedna lyzeczka dziennie - na poczatek - czy wiecej dziecku dajecie - siostra dawala wiecej odrazu [cos w pobjetosci pol sloiczka/sloiczka] a ja znowu slyszalam zeby dawac cos 1 lyzeczke - co drugi/tzreci dzien [2 razy w tyg]