reklama
Mama-1222
Wdrożona(y)
DZiewczyny wy już wstałyście czy dopiero się wybieracie spać?
Vinga - i jak pospał ? Byłaś u lekarza z tą wysypką na oczkach?
Ualala- 240 to bardzo dużo. Kładź go może codzienie 10-15 min później. Ja zazwyczaj ok 19 kąpię małą, Ale zdarza się, że drzemka popołudniowa kończy się o 16 to ją trzymam do 19, potem kąpiel i cyc i gdzieś po 30-40 min śpi., ale jak jej sie przesuną drzemki to czasami idzie o 17 ale wtedy śpi tylko 30 min. U nas drzemki co 2 -,5 godz.
Moja panna wstała dziś po 6 , a kawaler po 7. Noc w miarę bo poszła spać o 19 ale mało zjadła bo nie spała od 15 i jak tylko cyca poczuła to odleciała i o 21:30 pobudka z mega krzykiem na am. Pospała do 1, potem o 4:30. Je w nocy od 30 do 40 min. Ale cały czas równo i miarowo połyka tyle, ze po woli. Wczoraj spała tylko 2 razy. od 9 do 10 i w południe od 12 do 15 i o 17:30 miała oczy jak 5 zł i zero ochoty na spanie. Zmogło ja dopiero po 18 ale ją przetrzymałam do 19 bo nie chciałam o 3 nad ranem pobuki.
Vinga - i jak pospał ? Byłaś u lekarza z tą wysypką na oczkach?
Ualala- 240 to bardzo dużo. Kładź go może codzienie 10-15 min później. Ja zazwyczaj ok 19 kąpię małą, Ale zdarza się, że drzemka popołudniowa kończy się o 16 to ją trzymam do 19, potem kąpiel i cyc i gdzieś po 30-40 min śpi., ale jak jej sie przesuną drzemki to czasami idzie o 17 ale wtedy śpi tylko 30 min. U nas drzemki co 2 -,5 godz.
Moja panna wstała dziś po 6 , a kawaler po 7. Noc w miarę bo poszła spać o 19 ale mało zjadła bo nie spała od 15 i jak tylko cyca poczuła to odleciała i o 21:30 pobudka z mega krzykiem na am. Pospała do 1, potem o 4:30. Je w nocy od 30 do 40 min. Ale cały czas równo i miarowo połyka tyle, ze po woli. Wczoraj spała tylko 2 razy. od 9 do 10 i w południe od 12 do 15 i o 17:30 miała oczy jak 5 zł i zero ochoty na spanie. Zmogło ja dopiero po 18 ale ją przetrzymałam do 19 bo nie chciałam o 3 nad ranem pobuki.
Ulala jak stopnieją śniegi i zima pójdzie precz to się do Ciebie wybiorę z małym, tylko Ty od moich Wzgórz Krzesławickich to na jakimś końcu świata mieszkasz;-) A ja jeżdżąca nie praktykująca więc czeka nas wycieczka tramwajowa To ładnie małemu już nowości powprowadzałaś. A powiedz, przesypia Ci dłużej jak mu zaczęłaś mleko na noc zagęszczać? I ile objętościowo zjada Twój Igor na dobę? Bo ja to się boję,że swojego przekarmię, uda mu się w żadne śpiochy już nie mieszczą
Ja dziś chciałam pospać,tzn nie spać przy małym bo mnie każdy jego ruch budzi więc zostawiłam męża na łóżku przy łóżeczku i poszłam spać na kanapę do kuchni i tylko sobie krzywdę wyrządziłam bo kręgosłup mnie mega boli a tu przecież trzeba małego ponosić.
Oj leci czas, leci...dopiero narzekałyśmy na bolączki ciążowe a już można w kolejną zachodzić
Ja dziś chciałam pospać,tzn nie spać przy małym bo mnie każdy jego ruch budzi więc zostawiłam męża na łóżku przy łóżeczku i poszłam spać na kanapę do kuchni i tylko sobie krzywdę wyrządziłam bo kręgosłup mnie mega boli a tu przecież trzeba małego ponosić.
Oj leci czas, leci...dopiero narzekałyśmy na bolączki ciążowe a już można w kolejną zachodzić
Ostatnia edycja:
Dziewczyny najlepiej spotkać się w połowie drogi
Mój mały nawet daje mi pospać, ostatnio 21-22 zasypia, zwykle jest pobudka kolo północy, 3 i 6-7 na cycusia i śpi do 8-9. Zdarzało się, że dosypiał sobie nawet do 11.
My małego kąpiemy ok 18-19 i zawsze jest wielkie przebudzenie
Mój mały nawet daje mi pospać, ostatnio 21-22 zasypia, zwykle jest pobudka kolo północy, 3 i 6-7 na cycusia i śpi do 8-9. Zdarzało się, że dosypiał sobie nawet do 11.
My małego kąpiemy ok 18-19 i zawsze jest wielkie przebudzenie
ulala
Fanka BB :)
Misza dogadamy się z dotransportowaniem Igorek śpi już ładnie w nocy na noc zazwyczaj tylko mleko zagęszczam dobowo nie przeliczam ile zjadł więc dokładnie nie powiem jedyna kasze ulubioną zjada 240 ml reszta to tak 150-180 był czas że nie chciał mi wcale jeść jadł na siłe ale mu przeszło zupy czasem zjada z chęcią a czasem niestety zostaje i musze mleko podac bo nie ma smaka owocków na razie nie podaje bo wypluwał dzis idziemy do szczepienia więc zobaczymy jak wagowo stoi igor wchodzi w ubranka 74- 80 narazie lekarz nic mi nie mówił by ograniczac mu jedzenie więc daje mu kiedy chce nie chce do daję pózniej u nas nie ma godzin stałych na jedzenie tak samo na spanie jedynie denerwuje mnie jak idzie spać ok 18 bo wtedy śpi już niby do rana budzi sie dwa razy ale o 5 to już bawić się chce a ja bym pospała więc wolała bym by szedł spać ok 20 no ale cóż kąpiemy go co drugi dzień .
vinga89
mamusia syneczków
ale się dziewczyny rozpisałyście
Mama, z oczkiem już ok jest, byliśmy u dermatologa który orzekł, że pod okiem zrobiło mu się łojotokowe zapalenie... dostaliśmy maść i zeszło już na szczęście. po kaszce śpi od 20-21 do 3.30 ale w między czasie budzi się ok 12, dostaje smoka i dalej śpi. potem pobudka 6-7 i dziś wstaliśmy o 9.
dziś dostałam butelkę od aventa z serii natural. Biorę udział w testowaniu produktów. Mały był do tej pory na TT ale widziałam, że tak jakby się męczył z TT a z aventa ładnie jedzenie mu idzie.
ah jeszcze co do glutenu coś znalazłam
Glutenowe/bezglutenowe - kiedy wprowadzać jakie produkty zbożowe - YouTube
tutaj mówią, że kaszki z mlekiem należy wsypać łyżkę stołową i babka sypie ją normalnie suchą, nieprzygotowaną do zupki...
Mama, z oczkiem już ok jest, byliśmy u dermatologa który orzekł, że pod okiem zrobiło mu się łojotokowe zapalenie... dostaliśmy maść i zeszło już na szczęście. po kaszce śpi od 20-21 do 3.30 ale w między czasie budzi się ok 12, dostaje smoka i dalej śpi. potem pobudka 6-7 i dziś wstaliśmy o 9.
dziś dostałam butelkę od aventa z serii natural. Biorę udział w testowaniu produktów. Mały był do tej pory na TT ale widziałam, że tak jakby się męczył z TT a z aventa ładnie jedzenie mu idzie.
ah jeszcze co do glutenu coś znalazłam
Glutenowe/bezglutenowe - kiedy wprowadzać jakie produkty zbożowe - YouTube
tutaj mówią, że kaszki z mlekiem należy wsypać łyżkę stołową i babka sypie ją normalnie suchą, nieprzygotowaną do zupki...
Ostatnia edycja:
Emotion ja też chciałabym wiedzieć jak przetrzymać małego w nocy. Siostry koleżanki brzdąc z 11 pazdziernika waży 8,5kg i lekarz kazał jej oszukiwać małego w nocy i podawać herbatkę...hmmm...żeby to było takie proste. Ale u Ciebie jak mała waży trochę mniej to myślę że powinnaś jej podawać jedzonko wedle potrzeby, może właśnie teraz nadrabia, zwłaszcza że porcje nie są jakieś wygórowane. U mnie je co 2,5-3 godziny 120ml, w nocy jak się uda są większe przerwy ale max.4-4,5 godziny więc o wyspaniu się nie ma mowy. Widzę, że Twoja mała silna bardzo, mój tylko z takiej pozycji półleżącej podnosi głowę ale daleko do siadania. Właściwie też bym go nie chciała sadzać-trochę za wcześnie ale jak jest ryk i nie chce leżeć to sadzam go na kolanach i wtedy się uspokaja.
.
Któraś z Was pisała o stwierdzonej asymetrii, u nas był niby skręcz główki czy jak to tam się zwie i przez to asymetria całego ciała. Byliśmy u fizjoterapeutki ale powiedziała że ćwiczenia nie są na razie potrzebne i tylko pokazała jak nosić małego itp. np.tyłem do siebie tak jakby na sobie przy czym na dole jest ta strona ciała "krótsza", tak żeby ją rozciągać.
Ciekawe co nam powie lekarka. Przypuszczam że mały waży ponad 8 kg.
Mama-1222
Wdrożona(y)
JA wolę nie przedobrzyć z tym glutenem bo i tak jedne źródła mówią łyżeczkę a inne pół. No taka na sucho do zupki to nie wiem czy się dobrze rozrobi. Zupka jest gęsta i ja podgrzewam tylko żeby była ciepła a kaszkę trzeba chwilę poczekać żeby napęczniała i co zupa zimna czy w brzuchu ma się zrobić.
Gluten dobrze się przyjął u małej. Mam nadzieję, ze dalej też będzie ok.
Za 2 tyg. mam podawać już co 3 dni łyżeczkę a za kolejne 3 tyg co 2 dni. No i do 10 mca generalnie nie szaleć z ilościami. Najlepiej podawać co kilka dni i jak dam kaszkę to nie dawać jeszcze biszkopta i chlebka w jeden dzień.
Gluten dobrze się przyjął u małej. Mam nadzieję, ze dalej też będzie ok.
Za 2 tyg. mam podawać już co 3 dni łyżeczkę a za kolejne 3 tyg co 2 dni. No i do 10 mca generalnie nie szaleć z ilościami. Najlepiej podawać co kilka dni i jak dam kaszkę to nie dawać jeszcze biszkopta i chlebka w jeden dzień.
reklama
ulala
Fanka BB :)
wróciliśmy ze szczepienia Iguś wazy 8.15 i 68 cm
co do butelek to plastikowe poszły do kosza po marchwiowych soczkach zupkach cos okropnego zakupiłam avent natural te najnowsze szklane dużą i małą i nuka szklaną jakbym wiedziała wcześniej że avent ma szklane to bym plastiku nie kupowała sa super nieprzebarwiaja sie polecam nie wstydzę się butelki wyciągać publicznie
co do butelek to plastikowe poszły do kosza po marchwiowych soczkach zupkach cos okropnego zakupiłam avent natural te najnowsze szklane dużą i małą i nuka szklaną jakbym wiedziała wcześniej że avent ma szklane to bym plastiku nie kupowała sa super nieprzebarwiaja sie polecam nie wstydzę się butelki wyciągać publicznie