reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Pandziorka- a on całą noc bez jedzenia jest? jak nie przybiera to mu wprowadź nocne karmienie- wtedy jest najlepszy pokarm.
Mój Antek w dzień prawie nie, w nocy 2-3 razy i przybrał ostatnio ok 500g w dwa tygodnie.

reklama
wernkika-jak wypije po kąpieli 180ml czasami 210 to do rana już nie je, chyba, że zdarzy mu się obudzić to karmię go piersią. Generalnie nie daje się budzić, ma strasznie twardy sen, a na śpiocha nie chce jeść:-(

To już wiem dlaczego mój tyle przybiera. On w nocy budzi się przynajmniej dwa razy. W ogóle się nie wysypiam. Ogólnie moj nastrój ostatnio bardzo poszedł w dół. Wy chcecie karmić do roku PRZYNAJMNIEJ! A ja prawdę mówiąc marzę o tym by młody już się odcycał. Wiem, że dla niego to dobre ale nie umiem sobie poradzić z tym że mnie gryzie. Nie ma zębów a coraz bardziej boleśnie zaciska te dziąsełka na ssutku. Mówię podniesionym głosem, daję do zrozumienia że wtedy koniec cycania a on się śmieje!
Niestety nie je z butelki i będzie bardzo ciężko przestawić się na sztuczne mleczko.
I jeszcze powrót do pracy zaczyna mnie bardzo stresować. Nie wiem jak dadzą sobie radę beze mnie. :-(

Pesca, jak dla mnie- przynajmniej w nocy- karmienie piersią jest wygodniejsze. Antek też mnie podgryza- zwłaszcza w nocy :9 Niestety, karmimy się na śpika więc nawet nie próbuje mu zwracać uwagi byle by sie tylko nie obudzil. jak za bardzo ciągnie/boli to go "odłączam".

Pesca - 2 razy to moja zawsze wstawała. Jeszcze w zeszłym tyg o 2 i o 6. Teraz budzi się o 23, 2, 3:30, 5, 6. Myśląłam, ze nie jest głodna tylko sie przebudziła. Mąż chciał ją utulać to mało mu ramienia nie zjadła. Jak się dopadła to tak łapczywie jadłą jakbym ją cały dzień głodziła.

Jak dasz butle to nie znaczy, ze nie będzie się budzić.

Ja dziś za łatwiałam sprawy w pracy i 06.05 powrót:-(.

Syn też mnie gryzł ale jak miał zęby to nigdy mnie nie ugryzł. A jak nie chciał cyca to tak mi smutno jakoś było i dziwnie jakby mi dziecko zabrali, a też już nie mogłąm się wcześniej doczekać kiedy koniec.

Mama-1222- ja idę załatwiać w poniedziałek- też planuję powrót na 6 maja. Musze tylko pokombinowac z urlopem, bo będę jeszcze po tym czasie miała troche do wykorzystania- pewnie większość w lipcu wezmę.

Pesca - 2 razy to moja zawsze wstawała. Jeszcze w zeszłym tyg o 2 i o 6. Teraz budzi się o 23, 2, 3:30, 5, 6. Myśląłam, ze nie jest głodna tylko sie przebudziła. Mąż chciał ją utulać to mało mu ramienia nie zjadła. Jak się dopadła to tak łapczywie jadłą jakbym ją cały dzień głodziła.

Jak dasz butle to nie znaczy, ze nie będzie się budzić.

Ja dziś za łatwiałam sprawy w pracy i 06.05 powrót:-(.

Syn też mnie gryzł ale jak miał zęby to nigdy mnie nie ugryzł. A jak nie chciał cyca to tak mi smutno jakoś było i dziwnie jakby mi dziecko zabrali, a też już nie mogłąm się wcześniej doczekać kiedy koniec.

Moja noc zaczyna po północy. Wtedy pierwsza pobudka a o 3 druga. A kończy przeważnie koło 6. I później jest koniec spania, chętnie się bawi, gaworzy a ja marzę o godzince snu. W ciągu dnia najlepiej mu się śpi na spacerze.
Oj koniec narzekania. Maluch pogodny, zdrowy. Wyśpię się jak dorośnie. :-p

Elutka, to na zwykłe mm też można wziąć receptę? np na ten enfamil?
Z tego co wiem to tak, kolega męża właśnie go uświadomił, żeby brał recepty na MM, bo jest dużo taniej. Zresztą potwierdziła mi to moja koleżanka, którą spotkałam w aptece-kupowała Bebilon na receptę(10zł a nie 27zł), także różnica konkretna).
Myślę, że każde mleczko możemy mieć na receptę-najlepiej zapytać pediatry albo w aptece:)

Mój maluszek coś ostatnio na bezsenność cierpi...w dzień w sumie przesypia 1-2godz, a w nocy się budzi średnio 3 razy na cycusia...w dzień przy nim zwykle zasypia.
Na szczęście spacery wyglądają już normalnie-bez krzyku...uff
I strasznie się ostatnio rozgadał i często głośno śmieje-rozbraja mnie tym!

Elutka, pytałam dziś o tą receptę na mleko, powiedziała, że nie ma recept na zwykłe mleko tylko te specjalistyczne typu bebilon pepti. może nie jest doinformowana, jak to zwykle była ;p. Jakby ci się udało zdobyć taką receptę to daj znać, pójdę najwyżej do innego lekarza, może przepisze

reklama
Do góry