reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Wróciłam od lekarza - na usg widać pęcherzyk o długości 2,5mm :-) w tym tygodniu mam zrobić 2x betę, a jak będzie wzrastać to w przyszłym cały komplet badań i za dwa tygodnie będziemy mam nadzieję oglądać już serduszko :-D

Teraz mam pytanie do mądrzejszych mam - lekarz kazał zacząć brać jakieś witaminy i na karteczce napisał PregnaPlus i MagneB6. Wyczytałam, że ten pierwszy ma kwasy omega, czego nie ma w większości innych suplementów. Jakie wy witaminki bierzecie, które najlepsze?

reklama
aguga - ja mam dokładnie tak jak ty ... jak mdłości na chwile mijają to od razu się martwie czy wszystko jest dobrze .... eeeh ale my jesteśmy równo stuknięte

Paja - ciesze sie że wizyta tak dobrze wypadła :) ... mi lekarz polecił witaminy prenatal ... ja wybrałam wersje prenatal complex bo jest z imbirem i niby łagodzi mdłosci

Lorelain oj jesteśmy ,jesteśmy stuknięte.Podobno baba zawsze sobie jakiś problem znajdzie.Tylko ja jestem jeszcze na luteinie i nie wiem czy ona może mnie tak nie nakręca..
Paja ja brałam te witaminy,gin dał mi na wypróbowanie 4szt ponoć są najlepsze ,ale nie wszystkie mogą je brać bo dostają jeszcze większych mdłości .Dlatego żeby ich nie kupować(są dość drogie) dostałam za darmo .Wypróbowałam,ale dostałam mega zatwardzenie i biorę tylko kwas foliowy

No mnie kazał MagneB6 na mdłości. I nie zapytałam, czy przy tym PregnaPlus mam dodatkowo brać Folik....?
Raczej nie brać już foliku bo w tych witaminach jest już kwas foliowy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam dziewczyny podczytuje was od jakiegoś czasu nie ujawniałam się bo czekałam z dołączeniem do was na usg na którym zobaczę serducho!!! dziś byłam na wizycie jest wszystko oki w odpowiednim wątku zdjątko usg .... jestem mamą 4,5 latki o tą dzidzie staraliśmy się bardzo długo bo aż 16 miesięcy (o pierwszą tylko 3 cykle) bo przyplątała mi się hiperprolaktynemia i tak naprawdę ta ciąża była ogromną niespodzianką bo już jakiś czas temu straciłam całkowicie nadzieje że moje cykle był bardzo nieregularne ( nawet 2,5 miesiąca )z głupia zrobiłam test 6 lutego bo jakoś wewnętrznie czułam że to to i okazało się że jest dzidzia....termin mam na 14 października i proszę o dopisanie do listy!!!!

Cześć Dziewczyny, mam termin na 14 października, więc chętnie się przyłączę:biggrin2:
Witam, jestem nowa i wpisałam się już na listopad- według własnych obliczeń:biggrin2: które jak się okazuje po przeczytaniu tysięcy postów chyba były błędne raczej powinnam być u Was:) W jakimś internetowym kalkulatorze termin wyliczony na 20.10.2012. To moja pierwsza ciąża, w lipcu 30 lat, z narzeczonym staraliśmy się od listopada i wreszcie 14/02/2012 na 2 testach zrobionych w ciągu dnia wyszły po 2 kreski :tak:.

witamy w gronie październikowych mam:-D

troszkę mi zajmie zapamiętanie wszystkich ników bo dość dużo nas tutaj:-)

coco78 mamy ten sam termin:-)

reklama
Nikolaaa - no to w takim razie podwójne gratulacje :tak::tak::tak::tak:... ciężka droga za wami, ale się udało

bardzo sie ciesze ze nas tak dużo jest !!! ... szkoda że nie wszystkie dziewczyny się udzielają w związku z czym apeluje jeśli ktos nas jeszcze podczytuje to proponuje sie włączyć w dyskusje !!!

Ostatnia edycja:
Do góry