reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej,

Dzięki za powitania dziewczyny :-)
Tempo produkcji tu jest niezłe!

margot witaj. mysle ze roznica wieku duza ale moze starszak bedzie juz pomagal duzo:tak:

No, mam nadzieję, to jest super facecik, ale jednak taka zmiana w tym wieku... Wiem, że nie będzie mu łatwo.

Witaj margot
proszę mi tu z wiekiem nie wyjeżdżać bo ja tu chyba jestem najstarsza:-p w grudniu skończyłam 35 lat, więc 36 leci i Pani Ciociu proszę mówić:p hihihihihi

He, he, to ja jestem starsza, bo z sierpnia. :-D Ale pamiętam, że któraś mama tu ma 37 lat, tylko już nie pamiętam ktora :zawstydzona/y: - sporo nas i jeszcze nie wszystkie kojarzę...

A tak na marginesie, dziewczyny słyszałyscie coś na ten temat że sok z malin i maliny są zabronione w ciąży??? Ostatnio tak mi pani doktor ogólna powiedziała, i troche mnie to zdziwiło, a to zima to fajnie sobie do herbatki soku z malin dolać. No ale jak nie wolno to cóż zrobić:-( Wiecie coś na ten temat?

Ktoś już tu napisał - wywar z liści malin może wywoływać skurcze macicy, dlatego nie należy go pić (chyba, że przy samej końcówce, żeby zacząć akcję porodową), ale sok i same maliny są jak najbardziej bezpieczne. Coś się pani doktor pokićkało. :sorry:

Syneczki trzymam mocno kciuki, żeby u Twojego synka nie było to nic poważnego.
Silene, kurcze, oby nic się nie rozwinęło z tego plamienia.

Co do szkoły rodzenia, to poprzednio chodziłam do fundacji Rodzić po Ludzku, i bardzo byliśmy zadowoleni. Teraz też dobrze by było sobie różne rzeczy przypomnieć, bo kawał czasu minęło, no ale zobaczymy, jak to będzie z czasem.

reklama
Syneczki trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Silene ja plamiłam przez 3 dni. Mam nadzieje, że tobie tez szybko minie i będzie wszystko dobrze.

Hej dziewczynki ale napisałyscie stron..mnie dawno nie było bo spedzilam ostatnie dni u rodzicówm mojego lubego..w Poniedzialek nie bylam u Pani doktor ..powód- sytuacja u niej w rodzinie jak na złosć..ale kupilam test(PINK test) po południu wyszedł negatywny;/..Kamil stwierdził ze na test za szybko.. ja staram sie nie myslec na ten temat.. dalej mam podwyzszoną temperature,naoliwioną pochwe,ból podbrzusza i czasami mdłosci a od poniedzialku do srody mialam plamienie jasnobrązowe;/ i wsio;/ i dopiero na 28 lutego mnie zapisala;/ cholera jasna..a nie chce jej zmieniac bo jednak ma renome najlpszej w moim miescie i taka jest.. nie wiem co myslec.... nie wiem;/ jest prawie 2 tygoodnie po terminie miesiaczki i dupka blada;/

Ostatnia edycja:
w nastepnym tygodniu pewnie zrobie bo Kamil juz chcialby wiedziec jak to jest:)
ale ja go stopuje bo mowie ze piersi to mam miekkie :D ani nie urosły nic sie nie zmienily:p
no ale zobaczymy no kurcze ale jak nie jestem w ciąży to mogłaby być juz@ bysmy mogli od nowa zacząć starania o malenstwo:)
mam do was pytanie ale ja was prosze nie smiejsce sie ale ciekawosc mnie zzera:D jak to jest czy jesli jestem w ciazy to "wejscie do pochwy" jest różowe czy w innym kolorze bo u mnie cos z kolorem jest nie tak;P taki hmm niebiekso szary ..i jestem w kropce.. normalnie z ciekawosci lusterka uzylam:p Kamil sie smial ze czego to ja nie wymysle:D

syneczki trzymam kciuki zeby skonczylo sie tylko na strachu:tak:bedzie dobrze&&&&&&&&&&&&&
silene a kiedy powinnas miec miesiaczke? mam nadzieje ze i u ciebie bedzie git kciuki trzymam&&&&&&&&&&&&

u mnie skonczylos ie na strachu opis skrocony wizyty w odpowiednim watku:-D przepraszam nie wiem czy dotarly do was smski. mam tel ktory spadl wielokrotnie na beton czy asfalt wpadl do wody i ma troche niezbyt dobry wyswietlacz dotykowy:crazy: wysylalam smska do znajomych i do was jednoczesnie niby 8 smsow i nie wiem do kogo doarly a do kogo nie . m,oja siec tel ma to do siebiue ze czasem smsy ida w eter:wściekła/y:

Silene , no-spa, do łóżka i nogi wyżej.. koniecznie
Zapominajka.. jak po coli objawy? ustąpiły?

T_yna.. zasinienie pochwy jest jednym z objawów ciąży. chodzi o większe unaczynienie. więc wszystko jest możliwe, jak to ,że miałaś owulację później niż normalnie

reklama
Hej dziewczynki ale napisałyscie stron..mnie dawno nie było bo spedzilam ostatnie dni u rodzicówm mojego lubego..w Poniedzialek nie bylam u Pani doktor ..powód- sytuacja u niej w rodzinie jak na złosć..ale kupilam test(PINK test) po południu wyszedł negatywny;/..Kamil stwierdził ze na test za szybko.. ja staram sie nie myslec na ten temat.. dalej mam podwyzszoną temperature,naoliwioną pochwe,ból podbrzusza i czasami mdłosci a od poniedzialku do srody mialam plamienie jasnobrązowe;/ i wsio;/ i dopiero na 28 lutego mnie zapisala;/ cholera jasna..a nie chce jej zmieniac bo jednak ma renome najlpszej w moim miescie i taka jest.. nie wiem co myslec.... nie wiem;/ jest prawie 2 tygoodnie po terminie miesiaczki i dupka blada;/

- jak jestes 2 tygodnie po terminie to test wyszedł by ci o każdej porze dnia i nocy ... jak jest negatywny tzn że w ciąży nie jestes. Zrób dla pewności beta hcg z krwi i wszystko jasne.

Syneczki - trzymam kciuki! .... spokojnie, to na pewno tylko po jakiejs infekcji :tak: .... koniecznie daj znac jak po wizycie u lekarza

Silene - o jej oby to było tylko przejsciowe, kochana dużo odpoczywaj, nic nei podnos i w miare mozlwiosci najlepiej lezec az sie unurmuje i przejdzie ... trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

azorek - do mnei nie dotarł, ale tez nei wiem czy zdazylas dostac wiadomosc z moim numerem. Jak dobre wiescie to lece je poczytac ;-)

Do góry