reklama
A mnie zaczął lekko boleć brzuch. Wzięłam no-spe, ale nie pomogła więc wg wcześniejszych zaleceń lekarza wzięłam duphaston. Przy poprzedniej ciąży też mnie tak pobolewał brzuch i straciliśmy dzidzię :-( tylko nie pamiętam ile tabletek kazał mi brać w razie czego - na ulotce napisane, że dwa razy dziennie po jednej 10mg w razie poronień nawykowych. Myślicie, że mogę utrzymać taką dawkę do poniedziałkowej wizyty?
Diagnoza : zapalenie ślinianki które gdyby nie moja szybka interwencja do jutra było by ropnym. Ale to nie wszystko, dochodzi drugi czynnik mianowicie stan zapalny przyzębia. Było również podejrzenie o ropień ale po małych gimnastykach wykluczony.
Dostał antybiotyk na 7 dni + syropek + nakaz żucia gumy przez większość dnia by pobudzać ślinianki do produkcji śliny. W piątek 24 do kontroli a wtedy się okaże czy antybiotyk przedłużony czy leczenie zapobiegawcze.
Bolało go przeraźliwie ale dał radę, dostał sterty naklejek, kolorowankę, lizaczka i maskotkę jak to dobrze że mamy zaufanego lekarza który ma podejście do moich chłopców. Oliwierek już nie wyraża się per Pani doktor. Teraz awansował ją na Panią Dorotkę
Dla tych dziewczyn które łykają no-spę. Uważajcie drogie panie o tym sie nie mówi ale nospa może mieć wpływ na rozwój ośrodka mowy dziecka.Najlepszym tego przykłądem jest mój starszy syn. Oliwierka mowa rozpoczęła się dopiero w wieku 2,5 roku. Dziś ma 6 lat śmiga jak szalony, ma bogate słownictwo i generalnie używa słów którymi posługują się dorośli jednak przyszło mu to z wielkim mozołem i do dziś chodzimy do logopedy by język się nie lenił. Po serii badań prowadzonych przez 2 lata wyszło jednoznacznie w trzech poradniach - zawiniła no-spa brana przeze mnie w ciąży.
Dostał antybiotyk na 7 dni + syropek + nakaz żucia gumy przez większość dnia by pobudzać ślinianki do produkcji śliny. W piątek 24 do kontroli a wtedy się okaże czy antybiotyk przedłużony czy leczenie zapobiegawcze.
Bolało go przeraźliwie ale dał radę, dostał sterty naklejek, kolorowankę, lizaczka i maskotkę jak to dobrze że mamy zaufanego lekarza który ma podejście do moich chłopców. Oliwierek już nie wyraża się per Pani doktor. Teraz awansował ją na Panią Dorotkę
Dla tych dziewczyn które łykają no-spę. Uważajcie drogie panie o tym sie nie mówi ale nospa może mieć wpływ na rozwój ośrodka mowy dziecka.Najlepszym tego przykłądem jest mój starszy syn. Oliwierka mowa rozpoczęła się dopiero w wieku 2,5 roku. Dziś ma 6 lat śmiga jak szalony, ma bogate słownictwo i generalnie używa słów którymi posługują się dorośli jednak przyszło mu to z wielkim mozołem i do dziś chodzimy do logopedy by język się nie lenił. Po serii badań prowadzonych przez 2 lata wyszło jednoznacznie w trzech poradniach - zawiniła no-spa brana przeze mnie w ciąży.
Ostatnia edycja:
Silene
Fanka BB :)
syneczki dzięki za info
Plamienie jakby ustało ufffffff ale leżę
Plamienie jakby ustało ufffffff ale leżę
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Witaj i trzymam kciuki, żeby wszystko było jak należyCześć. Trochę nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Nieśmiało, bo dopiero jutro mam dzień spodziewanej miesiączki, ale już dziś po obiadku nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny z lekko zabarwioną drugą kreseczką, więc ciąża jest. Teraz tylko pytanie czy się utrzyma:/
Zobacz załącznik 438485
dzisiejszy teścik
Syneczko dzięki za info, nie miałam pojęcia, że nospa może tak działać.
Silene odpoczywaj!
Dziewczyny , jestem wlasnie u siostry i obie zrobilysmy testy ciążowe i oba wyszly pozytywne! co za niespodzianka jestem w szoku! dzwonilam do mojej Pani ginekolog i mam na czwartek wizyte jako ze w ciazy jestem itp wcisnela mnie z samego rana az sie Wam musiałam pochwalića ile lez radosci
Jutro urodziny mojej mamy ale prezencik bedzie miała huhu
Jutro urodziny mojej mamy ale prezencik bedzie miała huhu
reklama