reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
A mnie zaczął lekko boleć brzuch. Wzięłam no-spe, ale nie pomogła więc wg wcześniejszych zaleceń lekarza wzięłam duphaston. Przy poprzedniej ciąży też mnie tak pobolewał brzuch i straciliśmy dzidzię :-( tylko nie pamiętam ile tabletek kazał mi brać w razie czego - na ulotce napisane, że dwa razy dziennie po jednej 10mg w razie poronień nawykowych. Myślicie, że mogę utrzymać taką dawkę do poniedziałkowej wizyty?

Diagnoza : zapalenie ślinianki które gdyby nie moja szybka interwencja do jutra było by ropnym. Ale to nie wszystko, dochodzi drugi czynnik mianowicie stan zapalny przyzębia. Było również podejrzenie o ropień ale po małych gimnastykach wykluczony.
Dostał antybiotyk na 7 dni + syropek + nakaz żucia gumy przez większość dnia by pobudzać ślinianki do produkcji śliny. W piątek 24 do kontroli a wtedy się okaże czy antybiotyk przedłużony czy leczenie zapobiegawcze.
Bolało go przeraźliwie ale dał radę, dostał sterty naklejek, kolorowankę, lizaczka i maskotkę:biggrin2::biggrin2: jak to dobrze że mamy zaufanego lekarza który ma podejście do moich chłopców. Oliwierek już nie wyraża się per Pani doktor. Teraz awansował ją na Panią Dorotkę :-D

Dla tych dziewczyn które łykają no-spę. Uważajcie drogie panie o tym sie nie mówi ale nospa może mieć wpływ na rozwój ośrodka mowy dziecka.Najlepszym tego przykłądem jest mój starszy syn. Oliwierka mowa rozpoczęła się dopiero w wieku 2,5 roku. Dziś ma 6 lat śmiga jak szalony, ma bogate słownictwo i generalnie używa słów którymi posługują się dorośli jednak przyszło mu to z wielkim mozołem i do dziś chodzimy do logopedy by język się nie lenił. Po serii badań prowadzonych przez 2 lata wyszło jednoznacznie w trzech poradniach - zawiniła no-spa brana przeze mnie w ciąży.

Ostatnia edycja:
Syneczki.. dobrze że się wyjaśniło z tymi śliniankami..
a skąd takie info, jakie badania to potwierdziły, że no-spa tak szkodzi?
bo ja biorę 3x1 forte...

Cześć. Trochę nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Nieśmiało, bo dopiero jutro mam dzień spodziewanej miesiączki, ale już dziś po obiadku nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł pozytywny z lekko zabarwioną drugą kreseczką, więc ciąża jest. Teraz tylko pytanie czy się utrzyma:/
Zobacz załącznik 438485

dzisiejszy teścik
Witaj i trzymam kciuki, żeby wszystko było jak należy :tak:

Syneczko dzięki za info, nie miałam pojęcia, że nospa może tak działać.

Silene odpoczywaj!

Syneczki oby maly szybko wyzdrowiał.
O nospie nie splyszalam ze tak dziala, moj mlody ma ciezko wymowe a nospy nie łykałam czesto.

Dziewczyny , jestem wlasnie u siostry i obie zrobilysmy testy ciążowe i oba wyszly pozytywne! co za niespodzianka:D jestem w szoku! dzwonilam do mojej Pani ginekolog i mam na czwartek wizyte:) jako ze w ciazy jestem itp wcisnela mnie z samego rana:) az sie Wam musiałam pochwalić:)a ile lez radosci :)
Jutro urodziny mojej mamy ale prezencik bedzie miała;) huhu:)

reklama
Do góry