reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

zapominajka - stanowczo do tego bym dała smecte bo to podstawa przy wymiotach i biegunkach i tak jak pisały dziewczyny wygazowana cola :tak:
Po smekcie wymiotuje, więc odpada. Ale jest jeszcze enterol i to mu dziś spróbuje podać.

Hej dziewczyny, ja tez słyszałam że cola jest dobra na wszystkie bakterie, nie tak dawno temu sama miałam grypę żołądkową i powiem wam że cola " uratowała mi życie" podczas choroby:)
Nie wiem jak to jest z dziećmi, ale na dorosłych na pewno dobrze działa:)

A tak na marginesie, dziewczyny słyszałyscie coś na ten temat że sok z malin i maliny są zabronione w ciąży??? Ostatnio tak mi pani doktor ogólna powiedziała, i troche mnie to zdziwiło, a to zima to fajnie sobie do herbatki soku z malin dolać. No ale jak nie wolno to cóż zrobić:-( Wiecie coś na ten temat?

Nigdy o tym nie słyszałam. Poza tym uwielbiam maliny i w pierwszej ciazy mi nie zaszkodziły.
Może jej chodziło o herbatkę z liści malin.

Cola sie wygazowuje :-)

reklama
Aniusia liście malin wywołuje skurcze macicy z tego co wiem.Może lepiej napij się soku z lipy też jest rozgrzewający
Smecta na zahamowanie biegunki jest,na wymioty nie działa.

edit po przeczytanym linku,mliny można śmiało jeść.Liście malin mają inne już właściowści

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo;-)

azorek, silene trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&

zapominajka niech syneczek szynko wraca do zdrówka&&&

Witam też nową mamę:)

Ja od dwóch dni jestem niesamowicie słaba, wyjdę po schodach i dyszę jak lokomotywa.

Ale znalazłam bliziutko nową szkołę rodzenia plus zajęcia gimnastyczne, wygląda bardzo fajnie - chyba się tam wybiorę po skończonym 12 tygodniu.

A Wy dziewczynki w pierwszej ciąży chodziłyście do szkoły rodzenia? Dało Wam to coś?

ja tez mlodej cole odgazowana dawalam mloda mi wymeczylo przed swietami 10 dni:szok: a ja tylko pralam i pralam i pralam ehhh a bidulka moja sie meczyla po coli wymioty byly juz rzadziej i rozwolnionko odpuscilo:tak: zeby szybciej odgazowac mozna dosypac pol lyzeczki cukru i gazik uleci:tak:

portia ja na szkole rodzenia nie chodzilam u nas jest jakos po 25 tyg ciazy. w lipcu trafilo nam sie pare dni upalow i bylam tak spuchnieta ze ledwo do sklepu moglam zejsc wiec szkoly rodzenia nie odwiedzilam. polozna byla w szoku ze nie skorzystalam i jak doszlo do porodu to sie bala ze bede dmuchac w policzki jak na filmach hollywudu;-)ale jakos tak od razu wiedzialam co mam robic wiec spoko bylo:-)

ja sie zaczynam zbierac za o 11 musze wyjsc z domu na busa zeby na czas do szpitala dojechac. normalnie rece mi sie trzesa i poca z nerwow:baffled: z amelkowna w ciazy jakos tak leki mialam ale takie jakies abstrakcyjne a teraz to szok co sie ze mna dzieje:szok: do domu zajade to bedzie pewnie po 14 ( w pl po 15) wiec dam znac co i jak. jesli chcieli by mnie w szpitalu zatrzymac jednak to moze ktoras z uk chciala by podac swoj nr tel na priv to smska wysle zeby podac info na forum:tak:

azorek, ty to jakiegoś kijaszka weź, i jakby cię chcieli w szpitalu zatrzymać to po nerkach wal!! a co!
a tak poważnie to daj znać.. szybciutko..

Azorek kciuki zaciskam.A co do tel to może powinnyśmy się wymienić tzn podać jednej z nas aby mogła szybko na forum poinformować co i jak.
Ja nie długo też wybywam po synka do p-kola,ale taka pogoda ,że odechciewa mi się :eek:

Aniusia liście malin wywołuje skurcze macicy z tego co wiem.Może lepiej napij się soku z lipy też jest rozgrzewający
Smecta na zahamowanie biegunki jest,na wymioty nie działa.

edit po przeczytanym linku,mliny można śmiało jeść.Liście malin mają inne już właściowści

Wiem kochana, jemu po prostu chyba smak nie podchodzi i ma po smeccie odruch.

rany poszlam na 5 min do lazienki tylko glowe umyc mloda zrobila taki rozgardiasz ze nie ma jak w salonie na dywanie stanac:szok: ehhh jeszcze ogarne przed wyjsciem trudno sie mowi. a wolala zeby jej farbki do malowania dac ale sie uparlam i nie dam bo nie wiem co zrobi hehehe oki laski uciekam zerkne na sekundke jeszcze przed wyjsciem z domu:tak:dam znac jak juz bede spowrotem w domku (taka wersje wydarzen zakladam)

aguga to jak co to podajcie jakikolwiek nr do ktorejs z was nawet pl to wysle smska zaraz po badaniach:)

portia - ja chodziłam do prywatnej szkoły rodzenia i byłam bardzo zadowolona.... teraz chce chodzic na jakąś gimnastykę dla ciężarnych i raz pójdę na zajęcia z oddychania żeby sobie wszystko przypomnieć

reklama
Dziewczyny strasznie dużo produkujecie postów :wink:

Ja dzisiaj powtórzyłam test i oto co wyszło
DSC_9727.jpg

W poniedziałek idę do gina. Wiem, że to wcześnie (to będzie skończony piąty tydzień), ale wolę dmuchać na zimne. Poprzednią ciążę straciłam właśnie w tym okresie... Dzisiaj z wrażenia prawie całą noc nie spałam. A teraz czekam na męża, żeby mu powiedzieć :-)

Do góry