reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej dziewczyny.
Ja już po wizycie u gina.
Oczywiście tak jak przypuszczałam, dowcipnie nie zostałam zbadana nie wiedzieć czemu.
Jakbym miała jakieś rozwarcie, to nawet bym o tym nie wiedziała.
Czuję się tak średnio.
Nie powiem, postanowiłam wrócić do domu, bo zrobiło się stanowczo za gorąco na dworze.
Godzina 11, a na termometrze 32 stopnie.
Porażka.
Także siedzimy i nudzimy się kolejny dzień w domu.
Nie wiem, może później uda mi się zebrać i wyjść z małą, przecież ona ostatnio zupełnie nie ma kontaktu z dziećmi jak tak siedzi w domu
Tylko komp i TV i to wszytko, bo na placu zabaw dla mnie stanowczo za gorąco :/

reklama
Jutrzenko a może to jakis książe??? Trzeba było ją pocałować:) :) :)

paulawawa witaj z powrotem ,rzeczywiscie późno zdiagnozowali chorobe córci.Jednak da się z nią żyć normalnie ,mam kolegę który tez ma celiakię .

Sonka ja nie odciągam do dziś Miskowi ,moja pediatra uznała że to zbędne u tak małego dziecka a mozna tylko krzywdę zrobic.

U nas o 8 rano na balkonie 40 stopni teraz 41 ! Zrobiłam pranie ,posprzatałam i na nic więcej nie mam siły.

Co do pomidorów to macie Kochane jakies fajne przepisy na przetory z nich bo mi tato jutro ma przywieźc większą ilośc.

Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem nareszcie się wyzyłam popływałam ,wymoczyłam i czulam się jak nowonarodzona:)

Późno, bo co chodziłam do lekarza, to odsyłana byłam z kwitkiem i słyszałam, że to całkiem normalne, najwidoczniej coś jej szkodzi, taką zwykle słyszałam odpowiedź.
W końcu trafiła mi się jakaś kumata lekarka i dała skierowanie do szpitala, gdzie lekarka na stażu stwierdziła, że zrobi jej jeszcze badania z krwi na celiakię, a jak wyjdzie pozytywnie, to skieruje ją n badania genetyczne.
I w ten oto sposób nareszcie udało się zdiagnozować co małej jest, bo gdyby nie przytomność lekarki, to nadal pewnie nie wiedziałabym co małej jest.

Dzisiaj jakoś dziwnie się czuję.
Tak jakbym miała okres.
Pewnie znowu skurcze przez tą pogodę :/
Jednak zupełnie nie nastraja mnie do aktywności :/

Pytanie do mam, które już mają dzieci.
Jak radzicie sobie z maluchami w takie upały.
Czy też siedzicie w domu tak jak my, czy chodzicie mimo wszytko na place zabaw, itd?
Ja już nie mam zupełnie pomysłu, jak mam małą zająć, żeby się nie nudziła.

Ja również powinnam zrobić pranie i trochę ogarnąć w mieszkaniu.
Zmienić pościel, bo już nie zmieniałam ze 2 miesiące, ale jakoś nie wiem, nie mam zupełnie weny.
Wyjdę chyba tylko na trochę do sklepu, gdzie mamy wszytko po 5 i zobaczę, co tam może mi się do przeprowadzki przydać.
Może coś znajdę.
Mam problem z pudłami, bo nie ukrywam, że mam 3 wielkie pudła, ale 1 pudło to na pewno pójdzie na kompa, drugie na TV i zostanie 1 duże, w które będę musiała spakować wózek i rzeczy dla maluszka, więc potrzebowałabym co najmniej z 5 wielkich pudeł.
Nie macie pomysłu gdzie mogłabym je dostać.
W sklepach niestety takowych nie mają ;/

Ostatnia edycja:
Malinova fajnowo, ja mam pare fotek ale i filmiki

Paula specjalnie dla Ciebie chcialam wgrac na fotosik film jak jumbo jet lecial ale nie wgralo mi sie bo wystapil blad :baffled:

Nikamo mozliwe bo zostawil mokra plame po sobie na progu, moze sie podjaral :-D

Hej
Jeju co za tragedia dzisiaj :baffled: chyba najgorszy dzień lata jest tak duszno, parno i gorąco że masakra, nic nie robie cały dzień a i tak się cała lepie :zawstydzona/y:

Młody siedzi i układa klocki lego a ja przed laptopem was nadrabiam :-)

Paulawawa witaj, długo cię tu nie było, powodzenia w przeprowadzce :tak:
Ja z mlodym w samo południe nie wychodze. My mieszkamy w domu wiec rano i popoludniu mlody sam chodzi na podwórko ale w południe zazwyczaj bajki albo inne zabawy w domu.

Polcia podrzuć kilka plackow bo narobiłaś ochoty a smażyć nie zamierzam w ten gorąc:no:

sonka
cudowna wizja z tym hamakiem, basenem i cieniem tylko szkoda że nic z tego nie posiadam :baffled:

erde to czekamy cierpliwie na fotki, będziesz miala super pamiątke z ciąży

Malinowa P chyba skorzystam z twojego sposobu na życie bo inaczej padne trupem jeszcze dzisiaj :crazy:

Polcia ale ona nie byla wcale malutka, blle az mnie trzesie na sama mysl. Pajaka czy innego owada latwo zabij a taka zabe wygonic z domu juz nie bo mi ciagle w przeciwnym kierunku niz chcialam skakala :baffled::crazy:

u mnie dzis z obowiązku warzywa na patelnie na obiad. Zamrazalka byla zle domknieta i to co bylo na drzwiczkach sie rozmrozilo wiec kupilam sobie kluseczki swiderki i zrobie je z ymi warzywami bo one sa z przyprawa wloska i bedzie git

reklama
paulawawa witamy spowrotem na bb:tak::-) zycze zdrowka dla corci i jakos dacie rade w gb jest latwiej o produkty gluten free i sa w przystepniejszych cenach:tak: mysle ze dobra decyzje podjeliscie ze jedziesz do meza:tak:na pewno bedzie wam latwiej i tobie i jemu szczegolnie jak druga dzidzia sie pojawi:-) powodzenia w przeprowadzaniu zycze...co do pudel...no wlasnie w pl na poczcie sa takie male tylko w sklepach przywoza im towar na paletach wiec i pudel brak odpowiednich:szok:jak mama paczke wysyla to lata juz ze 2 mce wczesniej po sklepach an osiedlu i pyta o kartony ale znalazlam na allegro olbrzymie pudla:-D tylko nie umiem zrozumiec czemu tyle kasy chca za wysylke kartonowego pudla :baffled::szok: ale to przykladowy sprzedawca wiec pewnie znajdzie sie cos taniej:tak:PUDŁA KARTONY 1000x500x500mm! NOWE! MOCNE (2535300175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja juz po wizycie kuzynostwa mam nadzieje wrocic na bierzaco na watki forumowe:tak:

Do góry