reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dzień doberek

Oj jak tu już gwarno :-D u nas też pada tzn pokropiło na razie cisza ale pochmurno więc to pewnie nie koniec ja tam się ciesze bo jest czym oddychać :-)

Jutrzenka dobrze że przeszlo :tak:

Karola gratuluję udanej wizyty ;-)

Kaka a propos tej coli wygazowanej to też lekarz mówił mojej mamie że jest rewelacyjna na takie bóle żołądkowe :-)

Anć to się postarał twój luby :tak:

Nikola a co to z tata się dzieje ? chyba nic groźnego :no:

Musa cellulit to ja mam na udach taki że ho ho w ogóle mi nogi zaczął atakowac :wściekła/y: w ciaży niestety nic nie zrobimy jedynie po można jakieś zabiegi zastosować :crazy:

Co wy tak z tymi hurtowymi wyjazdami do rodziców :-D jakaś plaga czy co? ;-) miłego pobytu dziewuszki .

Wczoraj byłam w szperaku i kupiłam za całe 3 złote ogrodniczki z h&m ocieplane :-D i tylko tyle bo mi sie już grzebać nie chciało :rofl2:

reklama
ptyśka wiesz ogólnie to jest to kilka przewlekłych chorób tym razem cukrzyca dostał tak wysokiego cukru że stracił przytomność..... teraz od nowa mu ustalają insulinę już jest w marę oki już cukier w granicach normy

u mnie też wreszcie chłodniej

i mnie koszmary senne dziś nawiedziły, chyba za bardzo wczoraj się w wasze wczułam;-)

ja też mam wrażenie, że mój żołądek jest teraz bardziej wrażliwy bo byle co powoduje rewolucję. Owoców już prawie nie jem, bo po wszystkich były sensacje. Ostatnio nawet po jagodziance mnie zaatakowało.

Mi od tygodnia waga stoi w miesjcu:-)

Co do genetyki rozstępów, moja mama ich nie ma, chyba jednak podmienili mnie w szpitalu:eek:

dziewczyny przepraszam że mało sie udzielam ostatnio ale mój tata w szpitalu po powrocie z wizyty nie mam już siły a i weny brakuje spróbuję jakoś nadrobić wasze posty...

jeszcze raz przepraszam i buziaki dla wszystkich!!!!!
Nie przejmuj się zdrówka dla Taty i się za bardzo nie denerwuj:tak:

majeczka - no tak u mnie na Podkarpaciu też 24 stopnie i pada ale jak dla mnie może być, czuję się super:-) nieporównywalnie lepiej niż w te upały

Zaplanowałam dziś wizytę u rodziców popołudniu, mam jakąś nieodpartą ochotę żeby mnie ktoś porozpieszczał i podogadzał;-) mąż do wieczora w pracy więc w rodzicach jedyna nadzieja:-D:-D:-D
No u mnie tez pogoda inna niż zawsze i jak nie urok to przemarsz wojsk bo teraz mi jest zimno w stopy:eek:
Ja w sobotę też jadę do rodziców i najpierw zrobimy sobie duszonki, a w niedzielę do kościoła na pierwszą rocznicę śmierci mojego teścia. szkoda że nie doczekał pierwszego wnuczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
witam,

ja tak szybciutko dzisiaj, zaraz jadę do rodziców na kilka dni, a tam będę odcięta od neta, więc życzę wam udanego weekendu, udanych wizyt i dobrych wyników, oraz zdrówka dla tych które nie czują się najlepiej

odezwę się jak wrócę czyli pewnie poniedziałek lub wtorek

Pozdrawiam;-)

Wczoraj byłam w szperaku i kupiłam za całe 3 złote ogrodniczki z h&m ocieplane :-D i tylko tyle bo mi sie już grzebać nie chciało :rofl2:
A w jakim szperaku byłaś ?

Ostatnia edycja:
Hejka
Wczoraj już późno wróciłam i tylko was poczytałam a odpisywać mi się nie chciało :zawstydzona/y:
Młody został na noc u babci więc to wykorzystałam i pospałam do 10:-)

Widze że plaga wyjazdow do rodziców ja tez po południu jade do mamy ale my mamy tylko 8 km więc wieczorem będziemy z powrotem:tak:

vibeke postaram się jutro wstawić przepis na rogaliki a mówie że są proste, szybki i bardzo smaczne :tak:

jutrzenka super że już lepiej się czujesz, ja nigdy owocow nie popijam

Nikola
spokojnie zajmij się swoimi sprawami a jak sie ogarniesz to do nas wrócisz, zdrówka dla taty

Co do rozstepów to ja mam ich mase na brzuchu i cycolach ale po poprzedniej ciązy więc teraz juz nawet nie szukam nowych, nie zrobi mi już różnicy czy mam ich 100 czy 120:-D:cool2: a celulit też juz się pojawil

marand
udanego wypoczynku u rodziców

U nas też się prochę ochłodziło i bardzo dobrze bo można trochę odpocząc od upałów :tak:

Pewnie nie wszystkim odpisalam ale tyle produkujecie że cięzko nadrobić
Dla reszty przesylam buziaki

Lece teraz na zakupy i po młodego do babci

Miłego dnia :tak:

ja juz z walkami na glowie siedze bo nie chcialo mi sie na szczotke ukladac wlosow, jeszcze tylko przemyje to i owo przed wyjazdem i jestem gotowa na wizyte.

woogole to sie dzis golilam z lustrem w reku i strasznie mnie ten widok rozbawil :-D:-D, jakos nie mialam wielu okazji sama siebie ogladac z tej perspektywy i tak mi wesolo bylo :-D

Nikola to zroumiale przeciez, zdrowka dla taty i wpadaj kiedy mozesz

Musa mysle ze to ciaza, chociaz ja miewalam problemy zoladkowe wczesniej. Niby na codzien lubie jest na ostro, pieczone, smazone i bylo ok ale widac surowa woda nam w polaczeniu z niektorymi rzeczami nie sluzy

Marand milego pobytu

Ptyska wiesz dziewczyny sa leniwe, nie chce sie gotowac, nic robic to jada do biednych rodzicow, rozloza sie na kanapach ze niby takie biedne w ciazy, ze im ciezko, meza trzeba tez rozumiec a tu libido zerowe wiec niech rodzice kolo nich poskacza ;-):-p:-p;-):-D

Mamba a co to duszonki????????

Majakk witaj, tez mam termin na 2 pazdziernika ale moj suwak jakos inaczej mi odlicza, a mamy z tej samej stronki :sorry:

a woogle to wypilam wczoraj herbate z dodatkiem miety tak troche w stresie. Bo czytalam w m jak mama i w necie tez ze ziola w ciazy owszem ale nie mieta ogrodowa, ze ona szkodzi :szok:. juz to kiedys czytalam i od tej pory dopiero 2 razy mialam potrzebe sie jej napic ze wzgledu na zoladek, mam nadzieje ze taka ilosc jest bezpieczna :eek:
Kurde kto by pomyslam ze mieta szkodzi. Poprzednio tego nie wiedzialam i do tej pory tez nie odkad ten artykul o ziolkach przeczytalam

a wczoraj czytalam jeszcze w necie ze podobno jagody czy poziomki lesne moga roznosic okropne bakterie (cos jaja tasiemca na nich sa czy cos takiego bo nie paimietam dokladnie), ze trzeba je bardzo dokladnie myc takze pisze to ku przestrodze

reklama
D

Właśnie zachodziłam w głowę co Ty robisz o 6 na nogach :eek:
Trzymam kciuki za wyniki &&&&&&&.

Może po ciąży w końcu wrócę do wagi jaką miałam przed wyjazdem do GB Zobacz załącznik 482164, bo tam mnie przybyło +/- 14kg.

Miłego dnia Zobacz załącznik 482165

Paula - to do kraju przywiozłaś 14 kg obywatela więcej :-) :-D:-D:-D a chudnięciem się nie przejmuj, jak dzidzia kopie, to tylko się cieszyć, ja przez te opuchliznę tak zbieram, że masakra, mam nadzieję, że szybko potem zejdzie, z Majka zeszło wszystko w 8 dni, zawsze miałam tendencje do zatrzymywania wody i przed @ to ok.2 kg więcej to był luz, a teraz to już przegięcie, ręce, nogi , ostatnio nawet twarz, nie podoba mi się to, ale obawiam się, że nic nie poradzę

Jejku co Ty w nocy wstajesz. Ja dzisiaj nie mogłam się pozbierać no i oczywiście znowu cudowny sen mnie nawiedziłw nocy

ja dzisiaj tez koszmar zaliczyłam, lepiej nie gadać

witajcie,

sonkaa - ja codziennie o 6 juz na nogach jestem, ale dzis zmusilam sie zeby nie wstawać i do 7 jeszcze czytałam.. za to wieczorami padam jak mucha, najpóźniej o 22

mój mąż otrzymał wyniki z uczelni - pchnął juz wszystkie egzaminy zatem sesja do przodu, jak ja sie cieszę!!:-D

ja nie pamiętam już kiedy się porządnie wyspałam, może jak dojdzie kojec, to coś się zmieni :-) mam nadzieję

gratulacje dla męża
nie myj samochodu - !!!!!!!!!!!

dziewczyny przepraszam że mało sie udzielam ostatnio ale mój tata w szpitalu po powrocie z wizyty nie mam już siły a i weny brakuje spróbuję jakoś nadrobić wasze posty...

jeszcze raz przepraszam i buziaki dla wszystkich!!!!!

zdrówka dla taty , a jak wyjdzie, to go obtańcuj, że musi bardziej o siebie dbać :wściekła/y:, żeby córki nie denerwować :-)

witam,

ja tak szybciutko dzisiaj, zaraz jadę do rodziców na kilka dni, a tam będę odcięta od neta, więc życzę wam udanego weekendu, udanych wizyt i dobrych wyników, oraz zdrówka dla tych które nie czują się najlepiej

odezwę się jak wrócę czyli pewnie poniedziałek lub wtorek

Pozdrawiam;-)

wypoczywaj na zdrowie i wracaj do nas :-)

vibeke postaram się jutro wstawić przepis na rogaliki a mówie że są proste, szybki i bardzo smaczne :tak:

Co do rozstepów to ja mam ich mase na brzuchu i cycolach ale po poprzedniej ciązy więc teraz juz nawet nie szukam nowych, nie zrobi mi już różnicy czy mam ich 100 czy 120:-D:cool2: a celulit też juz się pojawil

na rogaliki się chętnie załapie, jeśli szybki przepis co do rozstępów, z Majka miała duużo, wszystkie zbladły, jak na razie nowych brak :-)

Mamba ty małpo ale mi narobiłaś smaka na duszonki no nie wytrzymam :no::no::no:;-) w Befamie byłam tam w bramie pewnie wiesz gdzie.

oj też pomyślę o duszonkach, zwłaszcza, że się ochłodziło i można przy ognisku wytrzymać :-)

hej Dziewczyny:) Dołączam do Was, termin 2 październik, córcia w drodze:-)

witaj majakk :-)

ja juz z walkami na glowie siedze bo nie chcialo mi sie na szczotke ukladac wlosow, jeszcze tylko przemyje to i owo przed wyjazdem i jestem gotowa na wizyte.

woogole to sie dzis golilam z lustrem w reku i strasznie mnie ten widok rozbawil :-D:-D, jakos nie mialam wielu okazji sama siebie ogladac z tej perspektywy i tak mi wesolo bylo :-D

Mamba a co to duszonki????????

&&&&&&&&&& za wizytę :-)
duszonki (prażonki) to potrawa w garnku na ognisku robiona (można w brytfance na gazie, ale to nie to samo) - ziemniaki, cebula, ew. mięsko , kiełbasa, przekładane warstwami, niektórzy dodają kapustę i inne warzywa, brzegi i dół garnka wykłada się boczkiem w plasterkach lub boczkiem i kapusta i trzyma w specjalnym garnku w ogniu ok.40 min. dodaje się ziele angielskie do środka i liść laurowy - to z grubsza tyle, chyba , że Mamba robi inaczej, to mnie poprawi :-) - powiem tylko, że obłędne w smaku :-)

a z miętą bez przesady, ja czasem dodaję listek do wody z cytryną, nie trzeba po prostu pic tego litrami i już :-)

Do góry