reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam o świcie,

kolejna noc w plecy, dzisiaj raniutko zmykam na krew i mocz, potem do Was wrócę :-)

KarolaM - &&&&&&za egzamin

jutrzenko - mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Paula - to skandal, wcinać takie pyszności i chudnąć :-) , ja już paców nie zginam i znowu 3 kg na plusie - na szczęście brak rozstępów w tej ciąży - jak na razie

Mina - super, że ekipa jest samoobsługowa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry rano :-)

Anć cieszę się, że dzień udany w 100%. :tak:
Jutrzenka, jak samopoczucie? Mam nadzieję, że już Ci lepiej.
Ja na szczęście od dziecka popijam owoce wodą więc organizm przyzwyczajony, nie miewam rewolucji.

Witam o świcie,

kolejna noc w plecy, dzisiaj raniutko zmykam na krew i mocz, potem do Was wrócę :-)

Paula - to skandal, wcinać takie pyszności i chudnąć :-) , ja już paców nie zginam i znowu 3 kg na plusie - na szczęście brak rozstępów w tej ciąży - jak na razie
Właśnie zachodziłam w głowę co Ty robisz o 6 na nogach :eek:
Trzymam kciuki za wyniki &&&&&&&.
Dziś w nocy obudziłam się tylko raz, sen miałam tak twardy jak przed ciążą. Wytaszczyłam poduszkę do karmienia i z nią spałam podobnie jak z kojcem ciążowym (czy jak to się nazywa :sorry:). Rewelacyjnie mi było. Mąż oczywiście nocka - więc całe łóżko dla mnie. Wykorzystałam to w 100%! Aż dziwne, że nie spałam w poprzek :-D

Nie wiem co jest z tym chudnięciem, na szczęście niedużo. Ale przypomniało mi się, że rok temu, w kwietniu rzuciłam palenie za pomocą tabletek od lekarza. Po nich dobrałam kilka kg. a opinie są takie, że po roku, jak już organizm ogarnie sytuację sam gubi zbędny nadbagaż. Może to to.
Może po ciąży w końcu wrócę do wagi jaką miałam przed wyjazdem do GB Zobacz załącznik 482164, bo tam mnie przybyło +/- 14kg.

Miłego dnia Zobacz załącznik 482165

hejka

u mnie dzis ponuro ale dla odmiany moze byc, wazne ze nie pada :tak:
nawet lepsza taka pogoda bo jedziemy do Wawy a dalej klima nie napelniona :eek:, ciekawe czy R zdazy do konca lata :-D

dzieki kobietki juz mi lepiej, przynajmniej unormowala sie i wrocila regulrnosc wyproznien :rofl2:

o tym pijanym lekarzu to juz wczoraj na Onecie czytalm, straszne :no:

Anć to pozazdroscic. Fajnie ze tak milo spedziliscie czas. A na basen tez bym poszla ale u nas zrobili niestety chlorowany :wściekła/y: a ja bywam podatna na infekcje, od pazdziernika tamtego roku juz 2 mialam, w tym jedna z ciazy z antybiotykiem wiec wole nie. A poszlam bym chcetnie

Vibeke moja mama po dwoch tez nie ma rozstepow wiec podzielam Twoj entuzjazm :-D

Paula Sonka zastepuje nasza Sandy :-D, ktos musi z kurami wstawac :rofl2:. A chudnieciem sie nie martw, a raczej sie ciesz :tak:

a wlasnie Sandy jak tam, dojechaliscie szczesliwie?? Pewnie dzis odsypiasz bo Cie nie ma z rana :laugh2:

witajcie,

na podkarpaciu leje i chłodno, jak nie urok do sr***, ale juz wole te pogodę niz niemiłosierne upały, bo przynajmniej jest czym oddychać. Gdyby nie to, ze od rana mialam w planach odkurzanie auta pod blokiem, mycie go, pranie pokrowców na siedzenia i zbieranie borówek na działce, to wszystko byłoby cudnie ;-) no nic, moze w ciągu dnia na chwile przestanie, a póki co posprzątam rodziców mieszkanko, pozbyłam sie ich na chwilę, to wykorzystam ten fakt, bo tak to by krzyczeli że sie przemęcze:-p
Jutrzenko - mięta jak najbardziej na bolący żołądek, mam nadzieje że juz Ci lepiej
EDIT - ja jestem miłośniczką basenu i z tej okazji poprosilam panią dr zeby poleciła mi coś profilaktycznie na infekcje - Multi-Gyn - polecam, żel do stosowania po basenie, można profilaktycznie a można tez gdy juz sie coś zaczyna, bo to jest specyfik który stosuje sie tez w przypadku infekcji i zapalenia. Bez recepty, ziołowy, bezpieczny w ciąży. Sama wypróbowałam, działa :-)

sonkaa - ja codziennie o 6 juz na nogach jestem, ale dzis zmusilam sie zeby nie wstawać i do 7 jeszcze czytałam.. za to wieczorami padam jak mucha, najpóźniej o 22
Ja tez od zawsze dobrze tolerowałam mixy typu owoce z wodą, czy kefir/mleko ze śliwkami itp, żadnych rewolucji po tym nie mam, ale są wrażliwsze żołądki, dlatego współczuje.

Dzis juz chyba nikomu upały nie przeszkadzają, zatem miłego i niedeszczowego dnia życzę Wam!

Karola kciuki zaciśnięte na pewno bedzie dobrze ;-) mój mąż otrzymał wyniki z uczelni - pchnął juz wszystkie egzaminy zatem sesja do przodu, jak ja sie cieszę!!:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny przepraszam że mało sie udzielam ostatnio ale mój tata w szpitalu po powrocie z wizyty nie mam już siły a i weny brakuje spróbuję jakoś nadrobić wasze posty...

jeszcze raz przepraszam i buziaki dla wszystkich!!!!!

majeczka - no tak u mnie na Podkarpaciu też 24 stopnie i pada ale jak dla mnie może być, czuję się super:-) nieporównywalnie lepiej niż w te upały
jutrzenka - ja ostatnio popiłam czereśnie wodą i skończyło się to podobnie ja u ciebie:zawstydzona/y:, w ogóle mam wrażenie że jakiś żołądek mam bardziej wrażliwy niż przed ciążą lub Mały mi na jelita naciska, wczoraj zjadłam na obiad zapiekankę makaronową, no przyznam dużooo zapiekanki makaronowej:zawstydzona/y: tez oczywiście popiłam wodą i tez miałam niezłe rewolucje żołądkowe, niewiem czy to kwestia ilości, jakości tego co jem czy po prostu ciąża
karola - super że wizyta udana
anć - super miałaś urodzinki:-)

Co do rozstępów to narazie nie mam, zobaczymy co będzie dalej, gorzej bo ostatnio siedząc popatrzyłam na uda i dostrzegłam cellulit i to taki konkretny, ale czemu tu się dziwić obrastam tłuszczem:-:)-( może któraś z was może polecić jakiś dobry krem, czuje że muszę się tym porządnie zająć (niewiem jak mogłam dotąd tego nie dostrzec) bo w przeciwnym wypadku będę mogła zapomnieć o założeniu szortów po ciąży:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Zaplanowałam dziś wizytę u rodziców popołudniu, mam jakąś nieodpartą ochotę żeby mnie ktoś porozpieszczał i podogadzał;-) mąż do wieczora w pracy więc w rodzicach jedyna nadzieja:-D:-D:-D

witam,

ja tak szybciutko dzisiaj, zaraz jadę do rodziców na kilka dni, a tam będę odcięta od neta, więc życzę wam udanego weekendu, udanych wizyt i dobrych wyników, oraz zdrówka dla tych które nie czują się najlepiej

odezwę się jak wrócę czyli pewnie poniedziałek lub wtorek

Pozdrawiam;-)

reklama
dzieki kobietki juz mi lepiej, przynajmniej unormowala sie i wrocila regulrnosc wyproznien :rofl2:

Paula Sonka zastepuje nasza Sandy :-D, ktos musi z kurami wstawac :rofl2:. A chudnieciem sie nie martw, a raczej sie ciesz :tak:
Cieszę się, że już Ci lepiej :-)
Jak ja byłam w stadium rannego wstawania to Azorek się ze mnie śmiała, że mam krowy do wydojenia :-D
A tym chudnięciem, póki czuję Mikołaja jak radośnie podskakuje i wyniki mam dobre to nie będę się martwić.

witajcie,

na podkarpaciu leje i chłodno, jak nie urok do sr***, ale juz wole te pogodę niz niemiłosierne upały, bo przynajmniej jest czym oddychać. Gdyby nie to, ze od rana mialam w planach odkurzanie auta pod blokiem, mycie go, pranie pokrowców na siedzenia

Nie rób tego!!!!!!!!!!! nie myj auta, bo dostaniesz po głowie od dziewczyn ;-)
Ja raz to zrobiłam i więcej wolę nie :-p

marand miłego pobytu :-)
Nikolaa jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia dla taty.

Do góry