reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
karola &&&&& trzymam i nie puszczam i milej nauki zycze;-)

jutrzenka to trafilas z opisem symptomow..,.ja walsnie od wczoraj mam taki ucisk bolesny na dol brzucha 9mam wrazenie ze mloda sie tam na sile wpycha czy cos) a po lewej str w kierunku jajnika dostaje lekkie szturchance i jak chodze to kuleje bo mnie to sciaga w dol normalnie:szok::no: juz niedlugo to sie jakos przemecze ehhh ciaza to mial byc stan blogoslawiony :baffled::rofl2: nie czuje sie ostatnio wyjatkowa ehhhh

a co do spania z poduszkami to i ja tak walczylam ale nie chce kasy wydawac na te specjalna to wzielam grubszy spiwor ktory mielismy w szafie i zawinelam go w rulon i tak go wykorzystuje jako poduszki wlasnie:-D
ach i ktos jeszcze ma takie silne bole w pachwinach???? spojenie lonowe mam warzenie ze mi peknie niebawem:-:)zawstydzona/y: rano jak wstaje to bol jest nie do zniesienia i pare razy jak rozpedzona chcialam wstac z lozka to sie przewracalam i ladowalam na podlodze z bolu:-(

a u mnie z nikąd wziela sie burza, nagle zaczelo grzmiec, spadl deszcz (takie wielkie krople) i po paru minutach bylo po wszystkim. A teraz swieci slonce i jest bardziej goraco niz bylo :baffled:

Azorek ja czasem mam bol w pachwinach, tzn moze nie jest to taki typowy bol ale takie ciagniecie, szarpanie

te poduszki do spania sa super i napewno bym kupila gdyby to byla moja pierwsza ciaza. A ze to ostatnia to spie z poduszka pod brzuchem i koldrą miedzy nogami:-D

ja już miałam kilka nocy w plecy, bo mi poduszki wypadały, wkurzyłam się i kupiłam dziś ten kojec, oby pomógł, a po porodzie wystawie go na allegro i luz :-)

Karola - kciuki za serduszko maluszka, niech da się pomierzyć i uspokoi mamusię że wszystko dobrze;-)

Vibeke - co do ruchów to nie masz co się martwić że bardziej czujesz gdy siedzisz niż leżysz, ja jak zaczynałam tylko czuć ruchy to tylko w pozycji leżącej a teraz właśnie częściej w jakiejś innej niż leżąca maluch się uaktywnia np teraz siedzę i znów mi drepcze po żołądku

co do tych bóli brzucha, to ja bóli jako takich nie mam, raczej nazwałabym to dyskomfortem, i też czuję malucha wysoko jak mi drepta pod samymi cyckami i uciska żołądek, który już w przełyku chyba siedzi:baffled: (jeszcze trochę i pewnie zgaga mnie dopadnie), natomiast u dołu brzucha czuje raczej takie wypinanie i wciskanie się w pęcherz lub lewy jajnik (tak mi się wydaje że to jajnik i niestety mało przyjemne uczucie:no:

karola - Zobacz załącznik 482051za exam i za dzisiejsze usg, żeby wam córeczka ładnie pozowała
patrycja - te rogaliki wyglądają mega kusząco Zobacz załącznik 482052
azorek - mi sie zdarzyłay raz czy dwa takie ciągnięcia w pachwinach, ale przeszły tak szybko jak przyszły i narazie na szczęście nie wracają

Ja osobiście już nawet nie liczę ile razy chodzę do toalety w nocy a o dniu nie wspomnę, łatwiej by było chyba jakbym w ogóle z "tronu" nie schodziła, nie wiem czy to dlatego ze pochłaniam wodę litrami czy dlatego ze moje Małe ADHD w brzuchu tak szaleje i na pęcherz naciska, już się szczerze mówiąc do tego przyzwyczaiłam, śmiałam się z mężem ostatnio że przez to moje ciągłe bieganie do toalety stawkę za odprowadzanie ścieków będą chcieli nam podnieść:-)

dziewczyny to nasze maluchy nas tak samo uciskają w żoładek czy to w pęcherz

w pachwinach też mnie czasem ciśnie, ciągnie

Karola - ja jestem zdziwiona, że dopiero teraz mam rozstępy bo brzuch jest już spory a ja niestety to tych pięknych kresek mam skłonność. Smaruje je Palmersem ale to chyba nic nie daje.

polecam wam fajny filmik o ciąży, mnie wciągnął

Discovery "Ciekawość" - Cud Narodzin - Cały Odcinek - YouTube

reklama
Do góry