reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ukąszenia...W ciaży z Hanka az 3 razy ukąsiła mnie pszczoła. Robiłam okład z octu.
Ostatnio pytałam w aptece czy mozna się psikac w ciazy na komary, kleszcze itp...w sumie unikałam tego typu płynów, ale babka mnie przekonała ze lepiej się popsikać bo to nie wiadomo nigdy co taki komar nam wstrzyknie. Mam nadzieję, ze nikogo nie przestraszyłam.
A za mna chodzą pierogi z jagodami, gdybym tylko umiała robić pierożki:sorry:
Kaka czyli te wszystkie specyfiki na komary mozna stosować w ciąży, dobrze zrozumialam? od jutra czeka mnie istna plaga tych latających paskudztw - u rodziców jest ich miliony i dziabają cały dzień :crazy: a pierozki z jagodami mam na jutro bądź pojutrze zamówione - bede robić z mamcią :-)

Witam :-)
W końcu mam czas się odezwać:tak: na pewno nie odpiszę wszystkim bo mimo że czytałam na bieżąco nie pamiętam już co która pisała:zawstydzona/y:
W Krk właśnie przechodzi spokojna burza więc i chłodniej się zrobiło;-)
Jutro czeka mnie USG genetyczne :-) niby dopiero o 18 ale już się doczekać nie mogę:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie:-)

wlasnie sie dzis zastanawialam gdzie TY sie Karola podziałaś, ze sie nie odzywasz, a tu proszę - jesteś ;-) zgadza się, w KRK troche lżejsze powietrze, robimy przeciągi w mieszkaniu az drzwi trzaskają, musimy choć trochę ściany ochłodzić.. w końcu troszkę popadało, mimo ze juz sucho wszędzie :baffled:
powodzenia jutro na USG i cudownych wrażeń!!

Mina, tak dziękuję juz jest po krzyku.. opuchlizny prawie nie ma, jeszcze mnie piecze palec gdy go zamoczę w wodzie, a tak to juz jest w porządku ;-)
będę zbierać sie juz do wanny i do łózka poczytać, a w TV jednym okiem patrzę na Nie ma mocnych, znów powtarzają te niezniszczalne komedie :tak: w niedziele leciała Sexmisja, niestety finał Euro zwyciężył :-D
Dobrej nocki Wam życzę! jutro od rana bede w trasie, ale spróbuje sie odezwać po poludniu:-D

reklama
Ja też poproszę o pierożki.

Nie wiem czy wszystkie specykiki, ale któres napewno będą ok. Ja tylko tak pytałam przechodząc w aptece.

Ta pogoda doprowadza mnie do szału i tylko krzyczę na te moje biedne dziecko, a i ona dziś kombinuje jak może. Skonczyło się na 2 karach. Obie bolesne;-) jednak zakaz bajek, druga zakaz gier...

Musa u mnie zupy też nie gotują się na kościach i też wiecznie słyszę od mamy, że jem samą wodę. Wędliny wycinam z żyłek i tluszczu tak jak ty. Dobrze nie być samemu na tej planecie z takimi problemami:-)
Znam to wycinanie żyłek jak własne odbicie w lustrze :-D
Malinowa a ja sie boje burz i chyba nie przestane. Mojej kolezanki z pracy rodzice oboje zgineli od uderzenia pioruna w dom. Byli w nim wtedy oni oboje, ta koleznka i jej brat. Oni siedzieli na lozko i przezyli a rodziece stali na podlodze.
Straszna historia :-( U moich sąsiadów na szczęście nie było tak tragicznie.
Ja sama jestem w szoku, że przestałam się bać burzy. Ale trochę może sobie to wmawiam, bo M. mówił, że w nocy przez sen trzęsłam się jak galareta. Przez chwile myślał, że może mi zimno, że mam gorączkę czy coś. A jak się przebudziłam to pierwsze co powiedziałam "ja już się burzy nie boję".

Też nie słyszałam o zastrzyku po ugryzieniu naszego krajowego owada :confused:
Karola kciuki za wizytę zaciśnięte &&&&&&&&.

Karola, Musa trzymam kciuki za wizyty &&&&&&&&&&&&
Majeczko super, że już lepiej po ukąszeniu. Życzę miłej, a przede wszystkim nieuciążliwej podróży - uważaj na siebie i daj znać, jak dotrzesz na miejsce.
Co do męskiego gotowania to mój mąż co prawda nie jest kucharzem, ale muszę go pochwalić bo w kuchni radzi sobie świetnie, powiedziałabym nawet że lepiej niż ja:-D
Co do mięsa, to ja nie mam żadnej awersji, ogólnie jestem mięsożerna i dzień bez mięsa jest dniem straconym:-D Ale tłuszczyk też wycinam, potrafię dłuuuuugo obrabiać kawałek mięsa, aby tylko żadnej żyłki i tłuszczu nie było bo nie zjem:no: A co do wyższości mięsa nad kostką rosołowa w zupie się nie wypowiem bo u mnie jest i to i to:-) Ale śmietanka do zabielenia musi obowiązkowo być - bez tego nie wyobrażam sobie zupy.
Kurcze ledwo żyje z tego upału. Niby gdzieś krąży burza nad Warszawą ale moje okolice jakoś omija:crazy:

moje okolice tez burze tylko okrazyly, poblyskalo, pogrzmialo ale podobno daleko bo R liczyl czas miedzy blyskiem i grzmotem i daleko byla. Nawet nie padalo

ide spac

dobranoc

uuuuuuuuuuuuuuuffffffffffffffff przebrnelam:szok:ja do pt srednio zagladac bede bo sie poumawialam z kolezankami i latam na kawki mezasty z amelkowna siedzi :-D
tez mysle nad basenem ale takim raczej dla Kuby. Ja sie w moj kostium jednoczesciowy nie zmieszcze wiec raczej sie w nim ie bede kapac. Ale Kubie bym jakis kupila i nie bardzo wiem jaki.
Co polecacie???
a po co wciskac sie w stroj?? jakasmkoszulinka tylko i galotki albo spodenki jakies i juz :tak::-D

Poiedzcie mi takie pytanie nie dokonca ciazowe :D
Czy poparzylyscie sie kiedys kremem do depilacjii.. ?
.. i troche przedluzylam czas.. z 5 minut zrobilo sie z 20 [jak nie wiecej]... I mam cale nogi 'popazone' pieka masakrycznie :( Niewiecie czym mozna to zlagodzic najlepiej? Czy lepiej nie ruszac wogule? :(
ja bym sie bala to jakimis kremami czy oliwkami smarowac bo na podrazniona skore jakies "zapachowe" cuda srednio sie chyba sprawdzaja moze kefir jak dziewuszki pisaly:tak: a na anstepny raz nastaw jakis przypominacz o zmyciu kremu. w ciazy one nie sa zalecane bo mamy bardziej wrazliwa skore i czesciej takie rzeczy moga sie przytrafiac. takie oparzenie moglas dostac nawet po normalnym czasie trzymania kremu na nogach. z regoly sa robione na amoniaku a on niestety jest baaardzo drazniacym specyfikiem:confused2:

maliniowa-p ciesze sie ze sdrowko wrocilo
wspolczuje upalow u nas +19 ale zaduch tez jest choc popadalo teraz chwilke. wierzcie mi ja tu te +19 odczuwam jak wy +30 w pl:sorry:

Dziekuje wszystkim!

- jesli chodzi ouzywanie takich kremow to jest niewskazane glownie ze wzgledu na ostre zapachy ktore moga nam przeszkadzac, a takze ze skora jest delikatniejsza i mimo ze wczesniej nie bylo uczulen - to w ciazy sie moga pojawic.

- uzywanie depilatorow tez nie wskazane ze wzgledow - bolowych- bo ze wrazliwiejsze jestmy i bardziej boli [ale mi akurat lepiej to wychodzi w ciazy bolu ni ma :D]

[zamienilam plasterki woskowe na krem - bo ciezko juz mi sie schylac zeby naprzyklad tyl nog zrobic:D]

- bylam u farmaceutki - dzis mam smarowac 'aloesem',
a od jutra najlepiej bepantenem i powinno zejsc.

teraz wyglada jakbym miala male ranki i ogolnie zaczerwienione- jakby sie na sucho ogolilo maszynka jednorazowa [tępą na dodatek] :D
Ale juz nie piecze przynajmniej :D

reklama
Do góry