reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam dziewczynki o poranku :-)
Małż pojechał odwieźć Majkę więc mam chwile, bo potem korzystając z zachmurzenia małego mamy poprzycinać tuje i chyba zebrać porzeczki

\

Sonka ja mroze z pestkami bo nie mam drylownicy ale zawsze peskte mozna wyjac. Jak nie wpadlam na pomysl zeby sobie drylownice kupic a to zadne pieniadze sa.

ja odkryłam drylownicę rok temu za całe 17 zł ja kupiłam a czasu oszczędza, że to nieprawda, u mamy jak drylowałyśmy wiśnie, to dzień w plecy, nie mówiąc o paznokciach, a teraz jak robię takie w syropie do ciast i muszę je wydrylować, to pół godzinki i wiadra nie ma :-)

emotion - nie pomogę, bo nie używam kremu, normalnie jadę depilatorem, a teraz w ramach poświecenia - prymitywnie golę , nie sądzę, żebyś jednorazowa aplikacja i w takiej wysokiej ciąży zaszkodziła córeczce, ale swojej skórze mogłaś, coś łagodzącego by się zdało, ale tak jak pisała krak - lepiej zapytac o jakiś środek w aptece

reklama
Witam
Ale duchota dziewczyny ratunku jak my przeżyjemy to całe lato?:szok:

Majeczka gratki za oznajmienie w końcu szefowej o swoich planach :tak:

Jutrzenka mój siostrzeniec jak szwagier oglądał boks i walczył jeden czarny to powiedział ze on stawia na tego pana wysmarowanego czekoladą także nie tylko twój syn nie widział murzyna :-D:-D:-D

Sonkaa kawa zbożowa mniaaam uwielbiam a tak dawno nie piłam dzięki za przypomnienie :-)

Patrycja to faktycznie gorzej niż mój bo ten to uwielbia makarony,ryż,kasze,serki,twarożki,drożdzówki,mleko z płatkami,grysik,wszystko co mączne i mleczne więc jest jak dziecko hehehe jest dużo rzeczy które lubi tak samo jak ja ale głowne dania właśnie miesne to już problem :no: lubi kefir i jajko sadzone aaa i szpinak uwielbiamy tak samo a ostatnio przekonałam go do tuńczyka i szprotów w sosie :-)

Paula witaj wśród żywych :-)

Emotion ja nie pomoge bo golę od x wieków jednorazówkami :-) ale może śmietana ochłodzi trochę nogi ja zawsze jak się poparze na słoncu czy wrzatkiem okładam się smietana i czyni cuda :tak:
Co do zebów to ja też mam nadzieję ze będzie miała po mnie bo mi się w ogóle nie psują i są bialutkie :-)

A mnie się cały czas wydawało ze mam jutro wizytę u gina a to dopiero w czwartek :-(

Malinova super fotki i pomysłowy basen

emotion_sickness sprubój mleko z miodem zimne i taki lekki okład z tego lub jakiś krem nawilżający lub oliwkę. albo kefir lub maślanka pomogą - też okład.
ja też używam jednorazówki. na BN dostałam elektryczna silkepil od B ale w ciaży to za duży ból jeszcze nie zdążyłam sie przyzwyczaić ale naprawdę spokój jest na 4 tygodnie.

dziś jakoś wolno czas idzie. wstałam jak zwykle o 7:20 i już po toalecie porannej i make-up była dopiero 7:40 byłam w szoku:szok:. a się nie śpiweszyłam i nie ociągałam.
Jasio upodobał sobie mój pęcherz uwielbia na nim chyba spać. Bo jak się nie rusza (tzn. śpi to mnie prawie co chwila goni)
W nocy burza obudziła, i mój brzdąc zaczął harce. ale usnęłam i jakoś mimo klejących oczu jestem wyspana.

pomóżcie - własnie udziabała mnie osa w palca u ręki, piecze jak diabli i spuchło :-( natarłam cebulą, ale pytanie - wapno musujące chyba mogę łyknąć prawda? juz mam schiza wiecie.....:szok:

Witam porannie:-)
Majeczko super, że rozmowa z szefową już za tobą, teraz możesz odetchnąć i w spokoju poodpoczywać:-) Co do tych zębów u dzieci to nie ma co liczyć na genetykę tylko trzeba dbać od samego początku:-D Pracowałam 4 lata w gabinecie stom. i niestety prawda jest taka, że dzieci, które trafiały do nas zawdzięczały to swoim rodzicom, którzy nie dbali prawidłowo o ich ząbki, zaniedbywali mycie zębów albo robili to źle, nie przychodzili na regularne kontrole, oblizywali smoczki itd. A potem niestety był płacz w gabinecie a i nie raz że względu na ilości ubytków i brak współpracy ze strony dziecka leczenie odbywało się pod narkozą.
Mamba mam nadzieję, że z gardłem już lepiej.
Ptyśka ja mam czucie na całej skórze brzucha normalne, ale w okolicach pępka skóra jest jakby jednak mniej wrażliwa na dotyk.
Emotion niestety nie mam doświadczeń z poparzeniami po kremie do depilacji ale na wszelkie problemy skórne zawsze używam termentiolu. A co do tego zakazu stosowania tych kremów w ciąży to szczerze mówiąc nie słyszałam i dopóki byłam w stanie do depilowałam okolice bikini właśnie tymi kremami.
Mina a może w wolnej chwili na odpowiednim wątku wrzucisz parę jakiś fajnych przepisów na jakieś pyszne sosy do makaronu? Uwielbiam kuchnie włoską:-) Mam dziś nawet w planach carbonarę, ale muszę jeszcze pomyśleć jak ją zrobić bo w sieci jest tyle różnych przepisów na nią, że już sama nie wiem który będzie dobry:cool:
Malinova super fotki, a te koty są cudne:-)
Co do wybredności męża to ja nie mogę narzekać - u mnie raczej jest na odwrót:-D To ja jestem strasznym wybredziuchem a mąż zje właściwie wszystko co mu przygotuje.

Edit:
Majeczko może zadzwoń gdzieś do przychodni? Nie mam pojęcia co się robi w takiej sytuacji. Panicznie boję się os i pszczół, bo jestem uczulona na jad i od razu dostaję pokrzywki i puchnę:baffled:

Ostatnia edycja:
pomóżcie - własnie udziabała mnie osa w palca u ręki, piecze jak diabli i spuchło :-( natarłam cebulą, ale pytanie - wapno musujące chyba mogę łyknąć prawda? juz mam schiza wiecie.....:szok:

ja wapno musujace piłam w 24-25 tygodniu i nic mi nie było. na użądlenie to cebulą lub czosnkiem wystarczy przytrzymać aż zobaczysz że żądło wyszło i najlepiej do lekarza. Jak kiedyś mnie użądliła do zastrzyk na tężec (obowiązkowe po użądleniach) ale w ciąży nie wiem co i jak. idz do przychodni. pielęgniarka powinna nawet Ci pomóc bez lekarza.
będzie dobrze nie martw się. Idz jak najprędzej do przychodni.

ja wapno musujace piłam w 24-25 tygodniu i nic mi nie było. na użądlenie to cebulą lub czosnkiem wystarczy przytrzymać aż zobaczysz że żądło wyszło i najlepiej do lekarza. Jak kiedyś mnie użądliła do zastrzyk na tężec (obowiązkowe po użądleniach) ale w ciąży nie wiem co i jak. idz do przychodni. pielęgniarka powinna nawet Ci pomóc bez lekarza.
będzie dobrze nie martw się. Idz jak najprędzej do przychodni.

dzieki malenstwo -cebula juz była, wezme w takim razie wapno, a przychodnia konieczna? to nie byla pszczoła więc żądła nei ma, tylko ślad no i opuchlizna :-(

dzieki malenstwo -cebula juz była, wezme w takim razie wapno, a przychodnia konieczna? to nie byla pszczoła więc żądła nei ma, tylko ślad no i opuchlizna :-(

myślę że lepiej się przejść. po każdym użądleniu lepiej. a zwłaszcza że maleństwo masz pod serduszkiem. idz i daj znać co powiedzieli.

hej

u mnie tez upalnie, i tak ma byc caly tydzien wiec raczej spedze go w 4 scianach bo przynajmniej chlodno. Dopiero po poludniu bedziemy sie na tarasie wylegiwac

Majeczka, Sonka ja te drylownice w sezonie to widze wszedzie, nawet supermarkety maja je w sprzedazy ale nigdy mi potrzebna nie byla bo przeciez kasa to zadna za jej zakup. A teraz niby Kuba umie pestke wypluc ale przeciez moglabym mu dawac bez. Moze sobie zakupie jak gdzies mi w rece wpadnie. Choc pewnie teraz jak na zlosc nie beda wszyscy ich mieli :-D

co do przetworow to ja bede robic tylko ogorki kwaszone w ilosci hurtowej bo u nas ida jak woda a moje sa podobno pyszne. Tyle ze to pod koniec lipca gdzies sezon ogorkowy w pelni.
A i ogorki chili bo na grila sa idealne i tez wszyscy je lubia
Tesciowa jak zwykle bedzie robila sok z malin bo ma duzo i potem podzieli wnuczki wiec ja nie robie.
Ewentualnie sok z pigwy ale to zobacze ile mi sie utrzyma

co do zywienia mezow to moj z kolei miesozerca. On zup, plackow, racuchow, nalesnikow, pierogow i makaronow na slodko nie uznaje. Woli juz zjesc kanapke :eek:. Kiedys jadl jogurty a teraz tez nie, praktycznie nie je nabialu, jedynie do kopytek wypije szklanke mleka

Chociaz wczoraj barszcz czerwony zjadl i mu smakowal. Mowil ze tak dawno nie jadl takiego z talerza. Bo zawsze to raczej do picia robilismy.

Ptyska dobre z tą czekolada :-D

co do golenia to przed ciaza robilam wosk i tez bylo mi szkoda golic maszynka nogi i znow wlosy wzmacniac wiec tego jade depilatorem i jest ok

Majeczka mozesz wapno. przyloz sobie ocet !!!! jesli nie jestes uczolona to powinno Ci powoli odpuszczac. A gdzie Cie uządlila??
wspolczuje ja mam alergie i puchne jak balon zaraz

a przychodni dadza Ci tylko zastrzyk odczulajacy ale nie wiem czy w ciazy go robia. Takze jak nie ma zadla to poczekaj, mysle ze odlad z cebuli czy octu (ja zawsze ocet przykladalam) pomoze.

a opuchlizna jest zawsze, R kiedys w usta ugryzla to jak murzyn wygladal takie mial wargi i pol twarzy mu spuchlo ale potem puscilo.

ide robic synowi sniadanie bo on jak wstaje to od razu nie je to teraz juz musi

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-) U nas cały czas gorąco, Olek ma wakacje więc zalatane jestem przez calusieńki dzień. Dzisiaj z kolei jedziemy do moich dziadków.

Co do apetytu to i ja również przez te upały wcale nie jestem taka chętna do jedzenia. A co do jedzenia męża o moj jest strasznie wybredny, ale na szczęście, że w kuchni odnajduje się jak ryba w wodzie to jak coś mu nie pasuje to sam sobie robi, a w każdej wolnej chwili gotuje dla nas wszystkich :-):-):-)

malinova, bardzo ciekawy artykuł wkleiłaś o tym co się dzieje z naszymi dziećmi podczas całego naszego dnia, jedzenia, odpoczywania :-)

A zdjęcia kotów i basenu na wozie rozwaliły mnie totalnie hehehehehe :-D:-D:-D:-D:-D

Majeczka, mam nadzieję, że opuchlizna po ukąszeniu już zeszła i nie ma już po niej śladu.

emotion, co do poparzeń po wosku i ja niestety nie mam w tym temacie doświadczenia, ponieważ podobnie jak sonkaa albo depilator albo po prostu maszynka. I również mam nadzieję, że dzisiaj już tak nie piecze i jakoś sobie z tym poradziłaś.

mamba, jeszcze raz dużo zdrówka i kuruj się żeby nie rozwineło się bardziej.

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeżeli tak to proszę nie obrażajcie się ale ledwo nadążam nadrobić wszystkie wątki na raz. Ale pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco i życzę udanego dnia :-):-):-)

Do góry