reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam popołudniowo, dla potrzebujących przesyłam trochę orzeźwiającego deszczu
Zobacz załącznik 476076

Polcia cieszę się z towarzyszki zakupowej, ale mama tak mnie przeczołgała, że prawie padłam, a zaraz wyciąga mnie znów!! Jak dotrwam do końca i nie spuchnę to dam znać;-)
Mina29 stosuję Twój sposób z mydłem od dawna i działa fajnie, ostatnio odkryłam w Biedronce wiśniowe mydełko za 1zł. Sprawdza się super i za małe pieniądze :-)
Jakiego masz fantastycznie grubego kota!!!!! Zobacz załącznik 476086
ptyśka ja jestem straszną przeciwnikiem smoczków, nawet jak ładne..
sonkaa my myślimy o chrzcinach na wiosnę, zrobimy imprezę w ogrodzie :-) (ew. na Święta, ale raczej odpada, bo rodzina męża daleko i nie wiemy czy będą mieli tyle wolnego żeby przyjechać).
Też czekam na panią magister, bo Karmi się chłodzi od wczoraj ;-)

reklama
Sonka ja chciałabym chrzest zrobić jak najszybciej .Pewnie na początku listopada,w święta nie chce bo msza u nas za długo trwa i będę się stresować,a tak to pójdę na 40min mszę i po wszystkim :tak:

No właśnie apił by się człowiek tego pifka a tu Pani magister niet....

My chyba tez bedziemy chrzcic na wiosnę .

Leże jak zwłoki z wywalonym brzuchalem i pije.pije,pije juz mam akwarium w brzuchu ze złota rybką:)

Niestety my tez 3 pietro :( :(

ja dziś padam musiałam jechać busem do miasta pot to mi nawet się po nie powiem czym lał....

dziś mam zebranie rodziców organizacyjne do zerówki ciekawe jaką listę dostaniemy:confused:

marand spóżnione ale szczere zyczonka..jakoś mi wczoraj umknęło
myślicie już o chrzcinach ? (oczywiście te z Was, które w ogóle planują :-) ) - chodzi mi o to ,czy chcecie chrzcić takie maleństwa - 1-2 miesięczne, czy np. macie plan czekać do wiosny ?
wiesz ja bedę robić chyba w przyszłym roku na wiosnę u mnie największy problem jest z chrzestnymi niestety chrestne mamy dwie a chrzestnego żadnego ciężki wybór nas czeka na pewno bez problemów się nie obedzie wiec wole to odwlec jak najbardziej w czasie...będę robić też w restauracji wiec świata odpadają bo nie będę przepłacać

No i muszę się pochwaliś że wczoraj zaliczyłam z Misiem pierwszą wizytę u fryzjera było trochę płaczu ale synuś nareszcie wygladajak prawidziwy facet a nie dziecko z fryzura jak poniemiecki kask:)
super że wizyta się udała

Dzisiaj Majka na wycieczkę z przedszkola jedzie, więc wstałam wcześnie, żeby ją wyprawić, małż pojechał ubezpieczyć auto, a ja palce mam tak spuchnięte, że ledwo w klawiaturę trafiam, obawiam się, że to będzie nowe doświadczenie - "ile człowiek może spuchnąć" :-)

wietrzę komodę i czekam aż przestanie jechać lakierem, pootwierałam szuflady i teraz w kąciku dla Michałka czuć stolarnią i lakiernią :-)
mina o dużo może spuchnąć... ja w tamtej ciąży strasznie popuchłam mam nadziej że w tej mnie to ominie..współczuje ci strasznie bo wiem jaki to ból

Wczoraj przeżyłam szok bo nie zmiesciłam dupy w moje bokserki które zawsze na mnie wisiały :szok:
no ja już w nic normalnego sie nie mieszczę:-D:-D

ja mieszkam w bloku. ale nie odczuwam upałów tak bardzo ponieważ jest to blok z 1934r, cały z czerwonej cegły, grube ściany na 2,5 cegły więc mam ok. A jeżeli rolety zaciągnę to mam całkiem przyjemnie.
Jedyna niedogodność to że jest to 3 piętro.
moja cegła, odsłonięta na ścianie w salonie:
Zobacz załącznik 475993
świetna ta cegła

gdzie ta nasza mimi się podziewa? pochwaliłaby się w końcu

ja na nic nie mam siły, wytoczę się na zewnątrz wieczorem jak się ochłodzi

Malinowa robiłaś moje ciasto? jak wyszło?

dziewczyny mam do was pytanko, twardnieje wam czasem brzuch? od wczoraj mój robi się twardy w różnych miejscach, nie cały i tego nie czuję dopiero jak dotknę czuć, że jest twardy. Niby na tym etapie mogą występować skórcze BH ale z tego co czytałam obejmują całą macicę i są nieprzyjemne, więc je wykluczam. Jedne co przychodzi mi do głowy, to że mała tak się wypycha, ale czy to możliwe, że tak mocną ją czuć?

Malinova z pewnością to maluszek się przemieszcza i wypycha .Mi ostatnio jak tak się synuś wypchał to musiałam przystanąć na chwilę bo miałam wrażenie,że za chwilę brzuch mi pęknie.

dzięki dziewczyny, uspokoiłam się, biorę magnez 3x1 i cały czas luteinę 2x2 więc skurcze wykluczam. W dodatku od wczoraj młoda kopie w tylną ścinę macicy więc pewnie tu od przodu wypycha się plecami i pupą. Przycisnęłam ręką to twarde miejsce i zaczęło się mega kręcenie, chyba ją zdenerwowałam;-)

malinova jeśli to jest tylko część brzuszka a nie cały to napewno dzidziuś się wypycha. Ja też mam tak bardzo często, że nie raz tak mi napnie brzuszek że aż boli. No ale z pewnością jest to dzidziuś bo robi taką twardą kulkę a jak położe rękę to czuć jak się wierci i przesuwa. Wkońcu te nasze Maluszki mają coraz mniej miejsca i będą coraz częściej się tak wypychać.

reklama
malinova to dzidziuś mi też tak twardnieje i jak pomasuje to ucieka :-D

Dziewczyny czy wy też macie taki śmieszny kształt brzucha jak się podnosicie np żeby wstać naprężając brzuch? mi się robi na środku takie jajo boki wsysa a na środku takie podłużne jajo :baffled:

Do góry