reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
jutrzenka - w końcu nie kupiłóam w Ikei, tylko pojechaliśmy do Tychów, bo w necie znalazłam mebelki i okazało się, że tam producent ma sklep
kupiłam proszek i chyba będę już prac i powkładam w woreczki i do szuflad, bo nie wytrzymam :-)

patrycja - szkoda, że tak się stało, zdrówka dla synka

majeczka - łóżeczko mam po Maji na szczęście więc i pościele, a i karuzelkę dostałam od szwagierki

musa - współczuję remontu, ale i tak dobrze, że w lipcu, a nie później, no i fajnie, że masz ekipę sprzątającą - to jest jeden z powodów, dla którego rodzeństwo jest potrzebne :-)

jeszcze przed skręcaniem mebli wzięliśmy się za ogród, bo słońce wyszło , przez tyle dni lało, to małż powyrywał jakieś wielgachne chwasty, ja trochę skalniak przeplewiłam, wypiliśmy koktajl truskawkowy i dobiłyście mnie pączkami :-(

ale mam jeszcze ciacho w lodówce, więc deser bezowy zrobimy jutro

edit:
a propos sytuacji Patrycji - u Was tez tak było, że dzieci chorowały tuż przed imprezą, albo na weekend, moja Maja zawsze, gdy małż wyjeżdżał na delegację - chorowała z wysoka temperaturą, a nie mamy tu nikogo i lekarka przyszła do domu, zostawiła receptę, a ja ryczałam, bo nie miałam jak wykupić i obcych ludzi musiałam prosić - teraz wyrosła i nie ma tragedii, ale mam wrażenie, że znowu się zacznie, to jakaś zasada, czy jak?

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny,w pracy podglądałam co u Was ale nie miałam jak pisać.
Majeczka ja miałam dokładnie takie samo uczucie na początku,czasem miałam wrażenie że coś mi po jelitach jeździ tyle że te jelita były z przodu i nisko i okazało sie ze to maluszek:-)
ale jesteście dziady,marze teraz o pączku świeżutkim albo o goferku:-)
Patrycja współczuje,ale ja pamiętam że jak ja byłam mała to miałam talent do chorowania w najmniej odpowiednich momentach.nie wiem,może ma to związek z emocjami dziecka.
ja dziś jade z kapustą młodą zasmażaną i kotlecikiem-mój ulubiony zestaw letni.kupiłabym fasolke szparagową ale była za 12zł za kg i brzydka bardzo wiec postanowiłam że odpuszczam.
Stresjecie mnie tymi wyprawkami,podziwiam że niektóre z Was już prawie mają wszystko:-)ja to zostawiam na lipiec i sierpien.

sonka nam Mikołaj już drugi raz tak wesele załatwił :-) pochorowal się dzień przed imprezą i lipa, najbardziej szkoda dziecka bo sie morduje jak choruje.Ja naszczęście mam tu dużo bliskich więc pomoc jest zawsze :-)

Patrycja życzę żeby mały jak najszybciej wrócił do zdrowia!:tak:
Sonkaa to nie tak, że ja Cię zaszufladkowałam, broń mnie Panie Boże!! Ja po prostu jak o Tobie myślę to widzę pyszne ciacho z truskawkami:-), a jak myślę o pysznym jedzeniu to przychodzisz mi na myśl Ty;-)
Majeczka to na pewno maluch daje o sobie znać, teraz czekaj na solidnego kopniaka:-)

Mam pytanko dziewczyny ile u Was kosztuje usg 4D?Bo własnie chce sie zapisać w PL i dzwoniłam do jednego koszt 300zł za godzinna wizytkę z płytką, fotki i dokładne pomiary i badanie.Tak się zastanawiam co w wypadku jak dzidzia nie chce wspólpracowac albo spi:confused:

ja płaciłam 180 zł, a w tą godzinę to bym nie wierzyła bo z tego co wiem w 3/4 d może trwać max 25 min resztę i tak ogląda się na normalnym. U mnie 3/4d może było z 5 minut to są silniejsze fale.

Mina zamarłam jak przeczytałam, ze robisz moje ciasto, modlę się teraz żeby wyszło i nie było obciachu;-)

Patrycja - ja zachorowałam na świnkę dzień przed wyjazdem na wczasy a w tamtych czasach wczasy należały się pracownikom co 3 lata. Rodzice do dziś wypominają mi wyczucie odpowiedniego momentu;-)

widziałam te Juliany w TVN
King-Julian.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Patrycja właśnie jestem na urlopie od wtorku w DE no i moje dziecko dzień po przyjezdzie w środe zostało obsypane krosteczkami OSPA:wściekła/y: i gorączka do tego ,noce nie przespane , no i siedzimy na czterech literach a wolne ucieka.
Jak wróce do domku to napewno przepis wypróbuje tu nie mam jak ale naleśniki zrobiłam mniam:-)

Ostatnia edycja:
Do góry