reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

hej

ja dzis sie wzielam za porzadki w spizarni wiec jestem nieobecna

Marand a jak tą cukienie robisz?? Ja lubie pokroic w plasterki i smazyc jak kotlety w jajcu i bulce i potem posolic troche. Ech chyba kupie i ja. A piszesz o kalafiorze w buleczce, tzn robisz takie maslo z bulka na patelni do polania i obtaczasz i jajku i bulce i smazysz na glebokim tluszczu?? Tej drugiej wersji nigdy nie jadlam a wiem ze tak tez brokuly robia

Azorek Ty okropna jestes, uwielbiam gofry, zwlaszcza nad morzem jak jestesmy

Sonka to czekamy na fotki. A gdzie kupilas, w IKEA? A ciuszki juz bedziesz prala???

MAjuska witaj

Majeczka spokojnie, to dopiero skonczone 20 tyg. Na to nie ma jakies rady niestety. Niby pisza zeby zjesc cos slodkiego, polozyc sie na prawym boku i czekac. OD pol godziny wzwyż ale nie wiem czy cos pomoze. Sprobuj

Mina widzialam to o przewijaniu i troche sie staram brac pod pupe a nie za nozki ale nie zawsze. Za nozki jest wygodniej, tak ostroznie sie staram brac i Kuba nie mial problemow z bioderkami

co do ruchow to ja z reguly czuje tak nisko przy spojeniu łonowym ;-)chociaz czasem tez w okolicach pepka

Karola zdrowka zycze

Ptyska ja juz mialam taki czas ze ciagle mialam zgage a ostatnio juz nie. Ale napewno wroci podla malpa :wściekła/y:

ide zjem troche truskawek

reklama
Lori - obiło mi sie o uszy ok 300zł w Krk
Mina - doczekac sie nie moge tego deseru;-)

sonkaa - dziekuje :yes: nie wiem czy to moga byc ruchy, ale czuje czasami takie jakby pulsowanie w podbrzuszu..
super ze macie juz komode, teraz mozesz szaleć!!! koniecznie zdjęcia na dniach wstaw. a łózeczko tez juz kupiliscie?

Kto pytał o koszt usg 3/4D?

W Poznaniu od 250 do 350zł, ale nie wiem czy różnica w cenie zależy tylko od gabinetu, czy też od tego co obejmuje badanie (tzn. czas trwania, ilość zdjęć, film, opis?).

lori ja płaciłam za 4d genetyczne razem w płytką 230zł we Wrocławiu. No ale np u mnie dzidzia nie chciała buźki pokazać, więc w sumie nic z tego 4d nie mieliśmy, widzieliśmy tylko jak rączki do buzi wkłada, ale to przez chwilkę i znowu się schowała. No ale zapłacone już było. No więc nastawiam się na targi w sierpniu, może uda mi się załapać.

Kurcze laski mieliśmy iść jutro na wesele a tu mlodego odebralam z przedszkola a on 39 stopni gorączki :wściekła/y: pojechaliśmy do lekarza i mowi że gardło zawalone ropą. Dostał antybiotyk i mamy siedzieć w domu.
Młody tak się cieszył na to wesele :-( a w niedziele mieliśmy wyciągnąć basen i też się nie mógł doczekać buuuuuuuuuuuu
Rano nic mu nie było zadowolony poszedł do przdszkola.

lori - ja za taka wizytę z nagraniami na płytce dałam 120 zeta, ale zależy gdzie chcesz robić bo z tego co dziewczyny piszą w większych miastach jest drożej
azorek - ja już prawie zapomniałam od wczoraj o gofrach a tu to twoje przepyszne zdjęcieZobacz załącznik 475097 no nie ma bata muszę przywieźć od rodziców gofrownice i też poszalec :-)
mina - daj znać jak ciasto z Malinovego przepisu wyszło, ciekawa jestem szczególnie kremu ze śmietany, brzmi smakowicie chyba tez jutro zrobię, zawsze to cos nowego, ja zbyt zdolna kulinarnie nie jestem krem zazwyczaj robiłam z budyniu i margaryny:zawstydzona/y:
sonkaa - rozwaliłas mnie hasłem o dzieciach i szklankach:-D:-D:-D:-D:-D zarąbiste - fajnie że możesz już ciuszki Michasia pookładać, zazdroszczę ja własnie dziś dowiedziałam się że czeka mnie armagedon (wymiana pionów kanalizacyjnych i c.o)w łazience na początku lipca, wiec jak pewnie dopiero w sierpniu kupie coś na rzeczy Juniorka, bez sensu wcześniej żeby stało w tym kurzu a tak swoją droga to się nieco przeraziłam po takim remoncie całe mieszkanie będzie do sprzątania......czuje że zmuszona będę skorzystać z ekipy sprzątając w postaci moich siostrzyczek i męża bo ja już teraz ledwo zipie........
a wiecie co ja będę teraz jeść, będę mało oryginalna, nie truskawki ani żadne inne owoce tylko dwa olbrzymie, puszyste pączusie, byłam po pieczywo i gdy je zobaczyłam jak na mnie patrzą i proszą bym kupiła nie mogłam się oprzećZobacz załącznik 475104

dwa olbrzymie, puszyste pączusie, byłam po pieczywo i gdy je zobaczyłam jak na mnie patrzą i proszą bym kupiła nie mogłam się oprzećZobacz załącznik 475104
Oj, pączki lubiłam zawsze, ale w "ciągu ciążowym" pokochałam miłością absolutną i wsuwam je regularnie nawet bez wyrzutów sumienia. Wciągnęłam przed chwilą pół kg czereśni, ale po Twoim poście moje kubki smakowe domagają się wyprawy po pączka.

Mam pytanko dziewczyny ile u Was kosztuje usg 4D?Bo własnie chce sie zapisać w PL i dzwoniłam do jednego koszt 300zł za godzinna wizytkę z płytką, fotki i dokładne pomiary i badanie.Tak się zastanawiam co w wypadku jak dzidzia nie chce wspólpracowac albo spi:confused:

No ja zapłaciłam 150 zł ale wiem, że normalnie w cenniku płaci sie 220 zł.
Sonka z tym hasłem o dzieciach i szkalnakach to mnie rozbawiłaś :-)
Ja obiadek zrobiłam, ale nie zjadłam bo nie mam ochoty. wrociłam z zakupów i przydałoby się w końcu wziąść za sprzątanie w końcu :tak: A na zakupkach kupiłam sobie sukienkę na przecenie w Reserved i jestem mega zadowolona:tak: Jakbym miała więcje kasy to wychodze obkupiona na całe lato:tak:

patrycja22 przykro mi z powodu choroby synka no i imprezy weselnej tez szkoda,ja byłam w zeszłą sobote na weselu było super nawet sobie potanczyłam i wytrzymałam do2.30.
ja nie wiem ile za 4D bo ani z synkiem ani teraz nie robiłam.
Ja komode kupowałam w zeszłym roku dla synka,sama skręcałam z małą pomocą brata ,miesiąc przed porodem miałam wszystko pięknie przygotowane,teraz tez mam zamiar gdzies tak w sierpniu odswiezyć.

reklama
Do góry