reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

o rany i tu taka produkcja

jakby całymi dniami trzymał Cię skurcz nóg co nie i jakby ktos ci związał linami. mam tak od wczoraj ajk wstałam. ale tylko prawa noga. i widać że trochę spuchła.

dokładnie tak i tez od wczoraj mi się to zaczęło

oj czy wy litości nie macie:-D:-D:-D??????

ja wróciłam od lekarza i płucka oskrzela czyste gardło nie czerwone wrrrrrrrrr doś mam już tego pokaszliwania....

ja was potem poczytam bo ide naleśniki zaraz robic
no ten kaszel jest okropny, sama niedawno się męczyłam chyba ze 3 tyg, niby gardło zdrowe a kaszel mnie męczył - także życzę zdrówka
a naleśniki też dziś robiłam - pyszne z truskawkami z działki rodziców ,mmmm pycha

Hmmm..... coś o sobie: jak wiadomo, będę jak Wy październikową mamusią, termin dokładnie 16 październik. Mam już synka prawie 5 letniego, a teraz szykuje nam się córeczka, jak Wy to piszecie hamburgerek:-DPodczytuję Was od jakiegoś tyg i tak widzę, umilacie sobie oczekiwania więc postanowiłam dołączyć:-)"jeszcze" to dlatego,ze już takie dobrze wszystkie się znacie więc tak dziwnie w połowie się wcinać:baffled:

witaj:-) wdrażaj się śmiało

chyba coś jeszcze miałam napisać ale od wpisu o kalafiorze nie mogłam się skupić taką chęć nabrałam, a jest już tak późno że chyba całą noc będę o nim śniła:rofl2:

reklama
Alescie się rozpisały:-) dobrze, dobrze ze watek tętni zyciem:rofl2:

Co do sposobu na dziewczynke to my nie celowalismy ani za pierwszym ani drugim razem ale po fakcie moge powiedziec ze dziewczynke mamy z przytulanek przed owulacją i to takich przed ze myslałam ze nic z tego nie bedzie a tu psikus:happy:

Samana witaj :)

Ja synka urodziłam 2 tyg wczesniej i gin mówił ze ta dzidzia tez raczej sie wczesniej urodzi i mam nadzieje ze tak bedzie bo nie wyobrazam sobie czekania zbyt długo i zebym przenosiła.Poprzednim razem tez tak przepowiadał
.Z teraminem to tez u mnie róznie, raz był 01.10 potem 29.09 ale twardo trzymam sie was dziewczyny i na wrzesniówki sie nie wybieram:no:

Dzień dobry!
Trochę ponadrabiałam, widziałam, że było o gofrach, ale aż się boję cofać do tych postów czy zdjęć...:-D Co do obiadku, ja mam dziś w planach kotleciki z cukinii z młodymi ziemniaczkami i pewnie do tego pomidory. A może sałata? Zobaczę. Bo na stanie mam tylko cukinię i muszę iść na zakupy:-D Na razie czekam aż trochę deszcze zelży, bo pada masakrycznie...

sonkaa
, a jaką masz wadę wzroku? Ja mam prawie -7, ale cała reszta ok i miałam zielone światło od okulisty na poród siłami natury. W tej ciąży trochę się boję, że jednak skończy się cesarką:baffled:

Co do bólu łydek, czasem mnie tak boli, strasznie... W każdej pozycji... Ale przypuszczam, że to Mała uciska wtedy jakiś nerw i przez to zwijam się z bólu... Pomaga trochę jak mąż mi tak porządnie rozmasuje łydki.

Nie patrzę w ogóle na termin z usg, zresztą z ostatniej miesiączki to też tak orientacyjnie wychodzi. Młoda urodzi się wtedy kiedy będzie chciała, ja tu nie mam zbyt wiele do gadania:-D Mogę sobie tylko marzyć o tym, żeby nie przenosić:-) Chociaż z Szymkiem miałam termin na 19 luty a urodziłam 3. lutego. Więc jakaś mała nadzieja jest:-D

Dziewczyny z Bielska i okolic - widziałyście jakie wczoraj wieczorem szły chmury burzowe z północy:szok:? Ja byłam w szoku, jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Widok niesamowity, piękny i przerażający. Myślałam, że będzie jakiś armagedon, a tu tylko trochę pogrzmiało i popadało...:-D

Tak sobie pomyślałam, ze gdyby ktoś z boku czytał co piszemy to pewnie uznał by że wszystkie tu ześwirowały:-D Naszym główym tematem jest jedzenie a froum o dzieciach a nie kulinariach;-)
Ale zeby nie było to wciągnełam grzanki z powidłami sliwkowymi i kawa z mlekiem ;-)

Rozprawiacie na temat kuchenek, ja mam na gaz i też mi się wydawało, że większość tak ma...widać niekoniecznie.

A co do porodow to proszę uprzejmie w kolejkę się nie wpychać, zgodnie z terminami...bo pewnie ja znowu przenoszę:-D

Tylko trzeba znać odpowiedź na głowne pytanie kiedy kończy się owulacja Dla mnie to życiowa zagadka:tak:
Mamba - u mnie zagadką jest w ogóle cały cykl. nigdy nie wiedzialam kiedy mam dni płodne, niepłodne, owulacje - cykle raz wynosiły 21 dni raz 40.. masakra, jedyne co wiedziałam to kiedy miałam PMS - to wszyscy wokół wiedzieli! :-D:-D także tez cud, że pewnego dnia stwierdziliśmy, ze chcemy mieć dzidzie, kolejnego miesiąca juz zaszłam w ciąże, nasze zdziwienie sięgało zenitu :-) także nie wiem czy jakiekolwiek metody u mnie by sie sprawdziły..

Już drugie bliźniaczki, które odnalazły się dzięki forum :D
no co Ty Paula, ktoś sie tu odnalazł, czy wkręcasz? :szok:

wiecie co.. mialam dzis bardzo niemiłą sytuacje, gdzie? w tramwaju oczywiście!! siedze jak zwykle ze słuchawkami w uszach, ale czuje że cos w powietrzu wisi, jakaś babka ok 50tki sie na mnie gapi, gdzies w tyle stoi babka ok 70tki i pcha sie na siedzącego chłopaka, no to czuje, ze długo to nie potrwa i bedzie awantura.. zaraz słysze, zdejmuje słuchawki, gość nie wytrzymał naporu na swoją osobę i ustąpił, a ta ok 50tki patrząca na mnie, gada "Ty tez jesteś młodsza niz tamta pani", wiec zdjęłam słuchawki (działa to na mnie jak płachta na byka!!) i mowie "wypraszam sobie zeby Pani do mnie na Ty mowiła, bo niby jakim prawem". Siedząca pani przede mną w tym samym wieku co ta gadająca do mnie mówi do niej "i co? skoro ta Pani jest młodsza to musi ustąpić? tylko starzy mają prawo źle sie czuć?" w szoku byłam, ze ktos sie odezwał :szok: dodałam - "jestem w ciąży i mam prawo siedzieć, kupiłam bilet, a pani starsza jedzie na darmowej legitymacji emeryckiej, wypraszam sobie takich uwag" ,tamta "no wlasnie jest w ciąży i musi stać, bo jest ktoś starszy, skandal!" no to ja drugi raz w szoku, ze staje w mojej obronie.. tamtej sie głupio zrobiło ale dodała "no to co że w ciąży, jest młodsza", wcięło mnie, ale dodałam "trudno żeby pani w wieku 70lat była w ciąży" i zapytalam "ma pani jakieś ALE jeszcze? bo chcialabym posłuchać muzyki".. wiem ze coś jeszcze ględziła, ale juz pod nosem.... żebyśmy musiały sie tłumaczyć z tego że w ciąży jesteśmy???? nie byłam miła, ale tyle lat jezdziłam, ustępowałam mimo ze widzialam jak babka zapierdziela do tramwaju szybciej niz ja bym biegła, a pozniej wielce zmęczona. sorry ale ja jadę prawie 40min przez całe miasto i nie bede stała w obecnym stanie w ścisku i duchocie :baffled:
no wyżaliłam sie, bo mimo ze to bylo 1,5h temu, to do tej pory mnie telepie ze złości

No i proszę już produkcja ruszyła :-) Witam mamunie

Mamba jakaś ty dobra że chcesz mnie zabrać na to ciasto do sonki już mi ślinka cieknie :-D;-)

Netika nie widziałam tych chmur bo siedziałam zakamuflowana w swoim pokoiku i nawet nosa spod kołdry nie wytargałam :-D ale fakt faktem musiały być niezłe bo lało tak że aż mi szybami trzęsło :-D

Wiecie co odnośnie tego cc to myslę że każdej z nas to się może przytrafić wystarczy że dziecko się nie odwróci lub będzie tak mega duże że urodzenie go siłami natury to byłby kosmos choć moja siostra urodziła syna który ważył 4800 ale jak popękała to ja dziękuję . Ja się tego właśnie boję że choć nie mam na razie podstaw do cc to różnie bywa .

Idę coś wszamać bo burczy straszliwie :tak:

Hejka!My po wizycie,wczoraj jeszcze młoda chciała isć do sali zabaw,wiec wróciłyśmy padniete wieczorkiem,dlatego dopiero dzisiaj piszę.Amelka położyła sie obok mnie na kozetce i ogladałysmy siostrę,która to nie bardzo chciała współpracować,więc dostała głowicą,hehe,a Mela sie przeraziła,czemu pan doktor bije dzidzię,usmiałam sie...
Ogólnie mała cała sie zasłaniała rekami i nogami,ale mamy jedno zdjęcie.
Potem siadłam,rozmawiam jeszcze z lekarzem,a on Melcie na kolana i sobie tak siedzą i rozmawiają z 10 min,chciał ja do domu brać,bo zawsze chciał mieć dziewczynkę,hehe.
Resztę na odpowiednim wątku :-D.

Witajcie,ale naprodukowałyście od wczoraj. Dzisiaj chyba też na gofry się skuszę mlask
Witam nową mamę :-)
Netika mnie też czasami łydki bolą,ale ulga jest po magnezie (zwykle zapominam go wziąć) może też masz za mało tego składnika w organiźmie?
Ja tam w żadne planowanie płci nie wierzę. Ja zaszłam w ciążę to o płci nie myślałam byle byłoby zdrowe ,później chciałam wiedzieć ,ale tylko dlatego bo te kolory unisex mi już wychodziły bokiem .
A co do porodu to bardzo bym chciała rozapować się we wrzesniu ,ale wątpie w to,synka urodziłam dokładnie w terminie

Kaka82 ale mi smaku na te powidła narobiłaś:-) A ja jak na złość ogórków małosolnych się najadłam, no i powideł niestety brak:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)

Dzisiaj będe na bierząco ponieważ nic nie robie caly dzień, najchetniej to bym się spać położyła tak mi się ziewa :cool2:
Na jutro zaplanowałam zrobić naleśniki z białym serem, śmietana i truskawkami tak mnie zainspirowało po tych gofrach co któraś pisała.

W sobotę mamy znowu wesele a mi się nie chce za bardzo iść :zawstydzona/y: ale trzeba bo to bliska rodzina.

Milego dzionka życzę i czekamy na reszte b0o chyba większość jeszcze śpi ;-)

Do góry