reklama
kasiek 121
sierpniowa mama '08
Rapunzel jakie piekne pierniczki. Juz mi slinka leci, pewnie to corcia dekorowala?:-) Wcale sie nie dziwie, ze nie doczekaja do swiat!!!!!:-)
Mama-1222
Wdrożona(y)
Bena przepis na carbonara mamy ten sam:-)
Ja też jestem fanką szpinaku, a że ostatnio byłam na diecie bezmlecznej to wymyśliłam takie coś:
-makaron skośne rurki ( ja polecam primo gusto)
-szpinak
-pieczarki
-cebulka
-zółtko
pieczarki w drobną kosteczkę podsmażyć z cebulką na margarynie bez mlecznej, dodać szpinak, żółtko, sol, pieprz, czosnek jak ktos lubi i podsmazyć żeby żółtko sie ścięło.
Ja też jestem fanką szpinaku, a że ostatnio byłam na diecie bezmlecznej to wymyśliłam takie coś:
-makaron skośne rurki ( ja polecam primo gusto)
-szpinak
-pieczarki
-cebulka
-zółtko
pieczarki w drobną kosteczkę podsmażyć z cebulką na margarynie bez mlecznej, dodać szpinak, żółtko, sol, pieprz, czosnek jak ktos lubi i podsmazyć żeby żółtko sie ścięło.
Mama-1222
Wdrożona(y)
A najprostszy przepis na szpinak:
- makaron
-śmietana 30%
-szpinak
- sól i pieprz
-starty parmezan do posypania
pycha
- makaron
-śmietana 30%
-szpinak
- sól i pieprz
-starty parmezan do posypania
pycha
kasiek 121
sierpniowa mama '08
Rapunzel pozazdrosilam tych pierniczkow i dzisiaj kupilam sobie torunskie pierniczki. Nie sa tak piekne jak te twoje:-):-),
rapunzel
czyli roszpunka
kasiek, zawsze możesz je sobie dodatkowo ozdobić ;-)
przy okazji podrzucam przepis na pangę, który dostałam od szwagierki:
zrobić ciasto naleśnikowe z jajka, około 3/4 szklanki wody, około 3/4 szklanki mąki, niepełna łyżka vegety. Rozmieszać to razem, włożyć rozmrożoną, pokrojoną na porcję pangę i usmażyć na oleju, dla mnie bomba
przy okazji podrzucam przepis na pangę, który dostałam od szwagierki:
zrobić ciasto naleśnikowe z jajka, około 3/4 szklanki wody, około 3/4 szklanki mąki, niepełna łyżka vegety. Rozmieszać to razem, włożyć rozmrożoną, pokrojoną na porcję pangę i usmażyć na oleju, dla mnie bomba
Mama-1222
Wdrożona(y)
A to link do przepisu na drożdżowiec.
Przepis b. tani a ciasto wychodzi pycha. Nie robiłam jak w przepisie tylko sobie trochę uprościłam
Rozmieszałam drożdże z cukrem jak zaczęły rosnąć to wlałam mleko do mąki, drożdże, jajko i margarynę. Wszytko razem wymieszałam. Jak urosło na blaszkę, tam jeszcze raz urosło. Dałam owoce i kruszonkę i do piekarnika.
Nic nie wałkowałam bo raczej konsystencja by nie pozwoliła.
Ciasto drożdżowe z owocami i z kruszonką - Słodkości - Moja książka kucharska - bloog.pl
Przepis b. tani a ciasto wychodzi pycha. Nie robiłam jak w przepisie tylko sobie trochę uprościłam
Rozmieszałam drożdże z cukrem jak zaczęły rosnąć to wlałam mleko do mąki, drożdże, jajko i margarynę. Wszytko razem wymieszałam. Jak urosło na blaszkę, tam jeszcze raz urosło. Dałam owoce i kruszonkę i do piekarnika.
Nic nie wałkowałam bo raczej konsystencja by nie pozwoliła.
Ciasto drożdżowe z owocami i z kruszonką - Słodkości - Moja książka kucharska - bloog.pl
reklama