reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Palce Lizac :p

a oto moje pierniczki, a raczej ich skromna reprezentacja ;-)
od początku były miękkie i obawiam się, ze mogą nie doczekac swiąt :-)

Załączniki

• Zdjęcia-0479.jpg
    Zdjęcia-0479.jpg
    64,4 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Bena przepis na carbonara mamy ten sam:-)

Ja też jestem fanką szpinaku, a że ostatnio byłam na diecie bezmlecznej to wymyśliłam takie coś:
-makaron skośne rurki ( ja polecam primo gusto)
-szpinak
-pieczarki
-cebulka
-zółtko
pieczarki w drobną kosteczkę podsmażyć z cebulką na margarynie bez mlecznej, dodać szpinak, żółtko, sol, pieprz, czosnek jak ktos lubi i podsmazyć żeby żółtko sie ścięło.

kasiek, zawsze możesz je sobie dodatkowo ozdobić ;-)
przy okazji podrzucam przepis na pangę, który dostałam od szwagierki:
zrobić ciasto naleśnikowe z jajka, około 3/4 szklanki wody, około 3/4 szklanki mąki, niepełna łyżka vegety. Rozmieszać to razem, włożyć rozmrożoną, pokrojoną na porcję pangę i usmażyć na oleju, dla mnie bomba

A to link do przepisu na drożdżowiec.
Przepis b. tani a ciasto wychodzi pycha. Nie robiłam jak w przepisie tylko sobie trochę uprościłam
Rozmieszałam drożdże z cukrem jak zaczęły rosnąć to wlałam mleko do mąki, drożdże, jajko i margarynę. Wszytko razem wymieszałam. Jak urosło na blaszkę, tam jeszcze raz urosło. Dałam owoce i kruszonkę i do piekarnika.
Nic nie wałkowałam bo raczej konsystencja by nie pozwoliła.
Ciasto drożdżowe z owocami i z kruszonką - Słodkości - Moja książka kucharska - bloog.pl

Nigdy nie jadłam szpinaku :szok: Nie wiem jak to smakuje. Musze spróbować koniecznie. Może bedzie dobre. Z makaronem brzmi nawet zachęcająco.

reklama
ja też z tych, co mają wrodzoną awersję do szpinaku. Nigdy nie jadłam i jakoś nie mam odwagi spróbować, choć moi rodzice lubią

Do góry