izoldzia
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 13 Maj 2008
- Postów
- 1 762
...."PRINCE POLO".....
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szkl cukier
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1-2 łyzki kakao
sok z cytryny
CIASTO:
6białek
szkl cukru
3 duze Prince Polo
100g orzechów włoskich
100g wiórki kokosowe
KREM:
6 zółtek
5łyżek cukru
10 dkg masła
Do dekoracji polewa czekoladowa
Białka ubic z cukrem dodoac zółtka i nadal ubijac.Wsypac mąkę proszek i kakao Delikatnie wymieszac.
Biszkopt wylac do posmarowanej tłuszczem formy piec ok 25min w temp 170'C Ostudzony biszkopt nasączyc wodą z sokiem z cytryny
6 białek ubić na sztywną pianę i ubijaąc dodac cukier. Połączyc z posiekanym Prince Polo orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi.Mase wylac do formy dobrze natłuszczonej piec ok 20 min w 170'C
Zółtka ubic z cukrem na parze.Ostudzic.Masło utrzec dodawac masę żółtkową.
Na nasączony biszkopt wyłózyc krem maslany a potem ciasto z Prince Polo.Lekko docisnąć.POlac wierzch polewą Schłodzic w lodówce
A to moje zmiany :
Ja zamiast kremu jajecznego drugim razem ubiję szklankę smietany 30%(do ubitej dodac rozpuszczoną 3łyzki zelatynę)
MNie krem wypłynął z ciasta
A do ciasta Prince Polo zamiast cukru kryształku dodac puder szybceij się ubije z białkami
Takie moje spostrzezenia
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szkl cukier
1/2 szkl mąki
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1-2 łyzki kakao
sok z cytryny
CIASTO:
6białek
szkl cukru
3 duze Prince Polo
100g orzechów włoskich
100g wiórki kokosowe
KREM:
6 zółtek
5łyżek cukru
10 dkg masła
Do dekoracji polewa czekoladowa
Białka ubic z cukrem dodoac zółtka i nadal ubijac.Wsypac mąkę proszek i kakao Delikatnie wymieszac.
Biszkopt wylac do posmarowanej tłuszczem formy piec ok 25min w temp 170'C Ostudzony biszkopt nasączyc wodą z sokiem z cytryny
6 białek ubić na sztywną pianę i ubijaąc dodac cukier. Połączyc z posiekanym Prince Polo orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi.Mase wylac do formy dobrze natłuszczonej piec ok 20 min w 170'C
Zółtka ubic z cukrem na parze.Ostudzic.Masło utrzec dodawac masę żółtkową.
Na nasączony biszkopt wyłózyc krem maslany a potem ciasto z Prince Polo.Lekko docisnąć.POlac wierzch polewą Schłodzic w lodówce
A to moje zmiany :
Ja zamiast kremu jajecznego drugim razem ubiję szklankę smietany 30%(do ubitej dodac rozpuszczoną 3łyzki zelatynę)
MNie krem wypłynął z ciasta
A do ciasta Prince Polo zamiast cukru kryształku dodac puder szybceij się ubije z białkami
Takie moje spostrzezenia