reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

No ja się nad walentykami długoooo zastanawiałam i w końcu pomyślałam, że w ten dzień chciałabym w moim P. zrobić coś czego nie robimy nacodzień ;-) no i zamówiłam bilety do teatru na "Starsi panowie dwaj", poza tym mam nadzieje, że zrobimy sobie jakąś kolacyjkę przy świecach, lodach i bezalkoholowym winku;-)
Poza tym też liczę na inwencję twórczą mojego kochania:-) Zobaczymy co on wymyśli...

reklama
Izaa jak tak patrze na moją kumpelę, której Jasiu ma już 10 mieś., a takie pracowe rozstania przechodzą już od pół roku, to stwierdzam, że chyba nigdy nie będzie to dla niej łatwe... Codziennie przeżywają to oboje na nowo :( Jeszcze jak ja z nim byłam to Kasia miała spokojniejsze serducho, bo wiedziała, że zostawia go pod dobrą opieką. A teraz jest nowa opiekunka i serducho pęka...

Dziewczyny poczytałam was trochę i jestem w szoku - ja za mojego ginekologa place 150 zl, a od stycznia 200 zl:eek: hmmm...moze mam jakies drogie badania? na kazdej wizycie: badanie "na samolocie" - ph, badanie szyjki; usg: trans-waginalne i brzusio - teraz juz tylko brzusio będę miała ze względu na tydzień ciąży, zawsze dostaje fotke maluszka i w zasadzie to tyle. Ale przebicie jeśli chodzi o cenę, to jednak niezłe :angry:

Jesli chodzi o walentynki, to "my" pewnie albo pójdziemy do Yoko (sushi) - boskie miejsce:tak: albo na coś słodkiego do Awangardy - maja pyszniaaaste herbatki :tak:ewentualnie jakaś romantysz kolacja w domku - uwielbiam jak mój B. gotuje, chociaż kuchnia po jego wyczynach wygląda jak z horroru:wściekła/y:.

Cześć dziewczyny. :-)
Piszę przede wszystkim, żeby się przywitać. Według planu w lipcu mam zostać mamą :rofl2:, olsztyńską mamą. Będzie to moje pierwsze dziecko. Na razie zmagam się z prozaicznymi problemami - zakupy. Jak się okazało znalazłam tylko 3 sklepy z odzieżą ciążową, w których na dodatek jest wszystko to samo. Czy może jest jeszcze jakiś inny sklep? Ja wiem o Gracji, Manhatanie i sklep na ul. Wilczyńskiego. Pomóżcie, bo ja bardzo bym chciała kupić sobie spodnie na szelkach, bo takie ciążowe mi spadają. A w necie boję się kupować nie znając rozmiaru.

Witaj bety, co do sklepów to Ci nie pomogę. Ja od niedawna w Olsztynie :-)

Owcall, oj dużo płacisz. A po co Ci robi USG na każdej wizycie??? Niby to nie szkodzi, ale ja tam zawsze wolę jak najmniej takich rzeczy.

Izaa - to moja pierwsza ciaza, wiec myslalam, ze tak powinno byc i w sumie zawsze z niecierpliwoscia czekalam na to zeby zobaczyc synka i przyniesc do domu - szczegolnie dla dziadkow, nowe foto. Ale tak czy inaczej wydaje mi sie, ze nawet z tym usg, to jakos tak duzo place...no, ale coz teraz nie bede zmieniac gina. Zostala mi jedna wizyta a pozniej chce mnie do szpitala polozyc, wiec jakos ten wydatek przeboleje:crazy:

Bety - sklepow z ciazowymi ciuszkami rzeczywiscie w Olsztynie nie za wiele. Na Wilczynskiego sa 2 sklepy - Modna mama i tez w tym ciagu sklepow, troche dalej w strone fintess clubu kolejny, H&M przy dziale dla dzieci w Alfie. W sumie jak bedziesz znala rozmiar spodni w h&m to np. na allegro nie bedziesz miala problemu z dobraniem ubran. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze najwazniejsze okazaly sie spodnie jeansowe z pasem i pasy ciazowe - zamowilam z allegro czarny i bialy z takimi smiesznymi stopkami i nosilam swoje bluzki. Wspominasz o ogrodniczkach, ja wygladalam w nich koszmarnie i duzo bardziej wolalam te z guma - moze masz zle dobrany rozmiar i dlatego Ci spadaja??? Poza tym powinny miec dodatkowa regulacje w pasie na guzik wewnatrz gumy. Ja akurat mialam szczescie, ze siostra mieszka na stale w UK i wiekszosc ubran ciazowych dostalam od niej, ale moim zdaniem w tych sklepach mozna dobrac cos odpowiedniego.
Zycze powodzenia i milych zakupow :-D

Dzięki Owcall serdecznie. Przejdę się do H&M i na Wilczyńskiego.
A Ty faktycznie miałaś szczęście. W UK można dostać wszystko i tanio. I wybór jest "troszkę" większy niż u nas.

w sklepie ciążowym dżinsy kosztowały 130zł a ja w hurtowni Olimp akurat trafiłam na dostawę i kupiłam za 62zl. super sie noszą. więc polecam popatrzenie również w hurtowniach

Dziewczyny, a gdzie można kupić sukieneczkę do chrztu. Byłam z tyłu manhattanu - sklep "chrześniak", w dewocjonaliach na starówce (koszmar), w gracji, w bobasie i maluszku, a i jeszcze w olimpie byłam.
Zakupiłam futerko, ale potrzebuję jeszcze sukienki i bucików w kolorze ekri.

reklama
Izaa, a w hurtowni kolo Gracji - wejscie za Kosciołem - w sumie tam sa glownie wozki, lozeczka itp. ale widzialam tez komplety do chrztu...i nie wiem czy nie w "modnym dzieciaku" przy D.H.Sliwa...moze jeszcze w kolo reala w tym dzieciecym.

Do góry