reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Jeśli chodzi o Malarkiewicza to poród rodzinny jest bezplatny (płatne jest natomiast znieczulenie ZO), praktycznie wszystko dają oprócz pampersow dla maluszka. Dla mamy jest koszula do porodu , podklady poporodowe, maluszka ubierają w swoje ubranka. Ale dobrze mieć koszulę dla siebie do przebrania, szlafrok no i ręcznik dla siebie bo dla dzieciaczka mają swoje. Ja tam rodziłal i jestem naprawdę zadowolona:tak:

reklama
Oo dzięki za informacje :tak::tak::tak:.
Teraz już nie mam problemu z przedwczesnym porodem więc mogę być spokojna że nie będę rodzić w wojewódzkim. Oby tylko u Malarkiewicza były wolne miejsca :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam!
Dziewczyny, czy moglybyscie mi polecic jakiegoś stomatologa dziecięcego z Olsztyna lub okolic? Moja córeczka ma prawie 14 miesięcy i chcialabym się z nią wybrac na wizytę kontrolną.

Witam :) Dziewczyny słyszałam, że u Malarkiewicza wszystko jest Ok dopóki nie okaże się, że z dzieckiem jest coś nie tak. Wtedy odsyłają do innego szpitala. Czy to prawda?? Ja też się zastanawiałam czy tam nie rodzić. I jeszcze jedno, czy ktoś wie ile takie znieczulenie kosztuje?? W ogóle czy trzeba mieć jakieś skierowanie na poród w konkretnym szpitalu, czy po prostu jak się zaczyna to jadę do szpitala, który sobie wymysliłam i liczę, że akurat będą mieli wolne miejsca????

Ale w sumie to chyba lepiej jeśli wiedzą że np w wojewódzkim jest lepszy sprzęt do opieki nad "problemowymi" maluszkami to że od razu tam odsyłają...
Ale życze Ci zeby wszytsko bylo dobrze u Ciebie i dzieciątka;)

Witam :) Dziewczyny słyszałam, że u Malarkiewicza wszystko jest Ok dopóki nie okaże się, że z dzieckiem jest coś nie tak. Wtedy odsyłają do innego szpitala. Czy to prawda?? Ja też się zastanawiałam czy tam nie rodzić. I jeszcze jedno, czy ktoś wie ile takie znieczulenie kosztuje?? W ogóle czy trzeba mieć jakieś skierowanie na poród w konkretnym szpitalu, czy po prostu jak się zaczyna to jadę do szpitala, który sobie wymysliłam i liczę, że akurat będą mieli wolne miejsca????
Skierowania mieć nie musisz, jedziesz tam, gdzie chcesz i jeżeli mają miejsce - to Ciebie przyjmą. Jeżeli chcesz mieć pewność, że zkonkretnego szpitala Ciebie nie odeślą - dobrze jest prowadzić ciążę u lekarza z danego szpitala.
U Malarkiewicza nie przyjmują żadnych tzw problematycznych ciąży. Jeżeli z noworodkiem jest coś nie w porządku odsyłają do wojewódzkiego, gdyż najlepszy sprzęt ma szpital wojewódzki.

Dzięki dziewczyny za info o sklepach. Kupiłam prawie wszystko. W Bobasie boskie futerko z czapeczką (toczkiem) :-) Potrzebuję jeszcze kozaczki ecru, rajstopki ecru - no i tu jest problem ... Najwyżej kupię białe.
Co do restauracji, to wybrałam Staromiejską.

Znieczulenie w 2008 kosztowało 400 zł, teraz z tego co słyszałam 450 zł. Skierowania nie trzeba, ale u Malarkiewicza jest 10 sal jednoosobowych, przyjmują maksymalnie 12 pacjentek, z czego dwie zostaną na porodówce. Gdy przyjechałam do szpitala nie było miejsc, po urodzeniu synka o 4:40 zostałam na porodówce do rana, później zwolniły się miejsca na sali po wypisaniu pacjentek :) i zostałam przeniesiona do pokoiku :) Zamierzam rodzić już niebawem w tym właśnie szpitalu.

reklama
Dziękuję za informację o dermatologu, rzeczywiście nazwisko nieziemskie :)
Ja również rodziłam u Malarkiewicza, jestem bardzo zadowolona z opieki. To fakt, że odsyłają do innego szpitala, nawet jak ma się urodzić wcześniak bo szpital nie jest do tego przystosowany. Nie wiem jak to jest u Malarkiewicza z NFZ, ja chodziłam prywatnie, przez co miałam zapewnione miejsce w szpitalu. Była może któraś z was u niego ostatnio? Wiecie może ile teraz kosztuje wizyta? I czy w ogóle przyjmuje? bo ostatnio był na zwolnieniu, podobno choruje i być może to koniec jego kariery, tak słyszałam ale czy to prawda...

Do góry