reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

No ja się nad walentykami długoooo zastanawiałam i w końcu pomyślałam, że w ten dzień chciałabym w moim P. zrobić coś czego nie robimy nacodzień ;-) no i zamówiłam bilety do teatru na "Starsi panowie dwaj", poza tym mam nadzieje, że zrobimy sobie jakąś kolacyjkę przy świecach, lodach i bezalkoholowym winku;-)
Poza tym też liczę na inwencję twórczą mojego kochania:-) Zobaczymy co on wymyśli...

reklama
Izaa jak tak patrze na moją kumpelę, której Jasiu ma już 10 mieś., a takie pracowe rozstania przechodzą już od pół roku, to stwierdzam, że chyba nigdy nie będzie to dla niej łatwe... Codziennie przeżywają to oboje na nowo :( Jeszcze jak ja z nim byłam to Kasia miała spokojniejsze serducho, bo wiedziała, że zostawia go pod dobrą opieką. A teraz jest nowa opiekunka i serducho pęka...

Dziewczyny poczytałam was trochę i jestem w szoku - ja za mojego ginekologa place 150 zl, a od stycznia 200 zl:eek: hmmm...moze mam jakies drogie badania? na kazdej wizycie: badanie "na samolocie" - ph, badanie szyjki; usg: trans-waginalne i brzusio - teraz juz tylko brzusio będę miała ze względu na tydzień ciąży, zawsze dostaje fotke maluszka i w zasadzie to tyle. Ale przebicie jeśli chodzi o cenę, to jednak niezłe :angry:

Jesli chodzi o walentynki, to "my" pewnie albo pójdziemy do Yoko (sushi) - boskie miejsce:tak: albo na coś słodkiego do Awangardy - maja pyszniaaaste herbatki :tak:ewentualnie jakaś romantysz kolacja w domku - uwielbiam jak mój B. gotuje, chociaż kuchnia po jego wyczynach wygląda jak z horroru:wściekła/y:.

Cześć dziewczyny. :-)
Piszę przede wszystkim, żeby się przywitać. Według planu w lipcu mam zostać mamą :rofl2:, olsztyńską mamą. Będzie to moje pierwsze dziecko. Na razie zmagam się z prozaicznymi problemami - zakupy. Jak się okazało znalazłam tylko 3 sklepy z odzieżą ciążową, w których na dodatek jest wszystko to samo. Czy może jest jeszcze jakiś inny sklep? Ja wiem o Gracji, Manhatanie i sklep na ul. Wilczyńskiego. Pomóżcie, bo ja bardzo bym chciała kupić sobie spodnie na szelkach, bo takie ciążowe mi spadają. A w necie boję się kupować nie znając rozmiaru.

Witaj bety, co do sklepów to Ci nie pomogę. Ja od niedawna w Olsztynie :-)

Owcall, oj dużo płacisz. A po co Ci robi USG na każdej wizycie??? Niby to nie szkodzi, ale ja tam zawsze wolę jak najmniej takich rzeczy.

Izaa - to moja pierwsza ciaza, wiec myslalam, ze tak powinno byc i w sumie zawsze z niecierpliwoscia czekalam na to zeby zobaczyc synka i przyniesc do domu - szczegolnie dla dziadkow, nowe foto. Ale tak czy inaczej wydaje mi sie, ze nawet z tym usg, to jakos tak duzo place...no, ale coz teraz nie bede zmieniac gina. Zostala mi jedna wizyta a pozniej chce mnie do szpitala polozyc, wiec jakos ten wydatek przeboleje:crazy:

Bety - sklepow z ciazowymi ciuszkami rzeczywiscie w Olsztynie nie za wiele. Na Wilczynskiego sa 2 sklepy - Modna mama i tez w tym ciagu sklepow, troche dalej w strone fintess clubu kolejny, H&M przy dziale dla dzieci w Alfie. W sumie jak bedziesz znala rozmiar spodni w h&m to np. na allegro nie bedziesz miala problemu z dobraniem ubran. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze najwazniejsze okazaly sie spodnie jeansowe z pasem i pasy ciazowe - zamowilam z allegro czarny i bialy z takimi smiesznymi stopkami i nosilam swoje bluzki. Wspominasz o ogrodniczkach, ja wygladalam w nich koszmarnie i duzo bardziej wolalam te z guma - moze masz zle dobrany rozmiar i dlatego Ci spadaja??? Poza tym powinny miec dodatkowa regulacje w pasie na guzik wewnatrz gumy. Ja akurat mialam szczescie, ze siostra mieszka na stale w UK i wiekszosc ubran ciazowych dostalam od niej, ale moim zdaniem w tych sklepach mozna dobrac cos odpowiedniego.
Zycze powodzenia i milych zakupow :-D

Dzięki Owcall serdecznie. Przejdę się do H&M i na Wilczyńskiego.
A Ty faktycznie miałaś szczęście. W UK można dostać wszystko i tanio. I wybór jest "troszkę" większy niż u nas.

w sklepie ciążowym dżinsy kosztowały 130zł a ja w hurtowni Olimp akurat trafiłam na dostawę i kupiłam za 62zl. super sie noszą. więc polecam popatrzenie również w hurtowniach

Dziewczyny, a gdzie można kupić sukieneczkę do chrztu. Byłam z tyłu manhattanu - sklep "chrześniak", w dewocjonaliach na starówce (koszmar), w gracji, w bobasie i maluszku, a i jeszcze w olimpie byłam.
Zakupiłam futerko, ale potrzebuję jeszcze sukienki i bucików w kolorze ekri.

reklama
Izaa, a w hurtowni kolo Gracji - wejscie za Kosciołem - w sumie tam sa glownie wozki, lozeczka itp. ale widzialam tez komplety do chrztu...i nie wiem czy nie w "modnym dzieciaku" przy D.H.Sliwa...moze jeszcze w kolo reala w tym dzieciecym.

Do góry