reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Owca II jeśli byś chciała się decydować na aerobik koło miejskiego to polecam Kasie Stocką. To moja koleżanka i mogę zapewnić, że bardzo fajnie prowadzi zajęcia. Tylko nie wiem jak to jest z ciężarówkami na takim aerobiku. Ale jako instruktor mogę Ci polecić jak najbardziej takie zajęcia. W ogóle basen to jest bardzo fajny pomysł, ponieważ odpoczywają wtedy mięśnie i w ogóle organizm się wyluzowuje. :-) Mi brzuszek dopiero zaczyna wychodzić i jeszcze dzidzia nie kopie mnie po żebrach;-), narazie musiałam odstawić taniec na bok, ale na basen też zamierzam niedługo chodzić.
Nicole 1603 to że trzymają długo bez cięcia to właśnie słyszałam, a powodem jest to, że kładą nacisk na poród naturalny. Dlatego też zastanawiałam się nad Szpitalem Kolejowym na Wojska Polskiego. Z kolei o Wojewódzkim słyszałam, że nie przyjmują pacjentek lekarzy spoza ich szpitala :eek:
Ja właśnie muszę zapytać swojego lekarza gdzie przyjmują jego pacjentki...
A któraś z was wybiera się może za jakiś czas na szkołę rodzenia??
Poza tym napiszcie czy wy w czwartym miesiącu też się jakoś tak dziwnie czułyście?? Ja jakieś delikatne zawiechy i doły czasem łapie:-( A z reguły jestem osobą pogodną, poza tym ciąża jest wychuchana i wyczekana... No i nie mam co na męża narzekać... Dba o mnie bardzo.. On się martwi, a ja nie wiem co mi jest. Denerwuje mnie to bo chciałabym być uśmiechniętą przyszłą mamą. A słyszałam, że też dzidzia po narodzinach jest spokojniejsza jak się mama w ciąży dużo uśmiecha..
A może takie stany są normalne??

reklama
Kajka0684 zadzwoniłam na Marianską i dowiedzialam sie, ze zajecia z aqua aerobicu dla ciężarówek są we wtorki od 17.00 (15 zl/30min.), chyba nie ma możliwości wyboru prowadzącej...a może właśnie na Twoja znajoma trafie:laugh2:. Jest jeszcze zwykły aerobic, ale ja chyba wole z innymi brzuchatymi mamusiami cwiczyc, wiec ruszam we wtorek pomoczyć swoje ogromne "pupsko" :sorry:.Powiem Ci, ze ja teraz bardzo zaluje, ze nie wybrałam sie na basen wczesniej...moze nie mialabym tych okropnych dolegliwosci :crazy: i nie przytyla az tyle :laugh2:, ale będę wiedziała na przyszłość :tak:.
Co do Twoich stanów emocjonalnych, to przynajmniej u mnie tak bylo, ze przez I trymestr byłam czepliwa i zła jak osa, II trymestr - to byla sielanka, bylam pogodna z wiecznym bananem na ustach, czulam sie znakomicie, III trymestr - mam chyba jakiegoś dziwnego focha, nic mi nie pasuje, wszyscy sa zli i chca dla mnie jak najgorzej :laugh2:, a najgorsze sa "placzace dni" - nie wiem w sumie dlaczego wtedy placze ale chyba powodem jest "generalna niesprawiedliwosc na swiecie" <hahaha>. Nie wiem jak moj B. to wytrzymuje, ale jest naprawde kochany - ja bym juz dawno "taka babe" w szafie schowala:laugh2:. Oczywiscie nie jest tak non stop mam swoje lepsze i gorsze dni. Patrzac na caly przebieg ciązy wydaje mi sie, ze III trymest jest najgorszy - wyglada sie jak balonik, rozstepy, ciezko chodzic - szczegolnie po nieodsniezonych chodnikach, bola plecy i zeberka no i w dodatku stres przed porodem - jak bedzie, czy wszystko ok z dzidzia itp.
Dlatego nie martw sie, ponoc w ciazy wszystko jest normalne:-D

dziwne te negatywne opinie na temat miejskiego - gdyby było tam tak źle to od kilku lat nie dostawałby nagród związanych z położnictwem i opieką na tym oddziele. Ale to pewnie też zależy od wymagań kobiet rodzących.

Ja najprawdopodobniej będę miała wynajętą położną - nie ze względu na opinie tylko dlatego, że w razie gdyby w tym samym czasie rodziło więcej kobiet to chcę mieć pewność, że ktoś będzie przy mnie cały czas. Położną możesz znaleźć na oddziale - możesz się tam przejść i zapytać - albo może jakaś Twoja koleżanka była zadowolona z położnej która była przy niej przy porodzie. Koszty nie wiem jeszcze jakie są - ale podejrzewam że nie jest to najtańsza usługa. A co do lekarza przy porodzie - to jest on rzadko - poród odbiera położna chyba że występują komplikację to wzywany jest lekarz do odebrania porodu.

Jeszcze jedna taka uwaga jakby czekano po 16 godzin na decyzje o cc to mogłoby dojść do niejednej tragedii - to moje takie spostrzeżenie

Hmmm...no niestety opinie są nie najlepsze:no: Mam około 7 koleżanek które w ostatnich 2 latach tam rodziło i tylko 2 sobie chwalą. A tak to wszystkie jak jeden mąż powtarzają to samo...Dlatego też dziwią mnie te nagrody.

Ja z takich samych powodów jak Ty zastanawiam się nad wynajęciem położnej. Może jak znajdziesz to dałabyś znać co i jak?:-)

Nicole 1603 to że trzymają długo bez cięcia to właśnie słyszałam, a powodem jest to, że kładą nacisk na poród naturalny. Dlatego też zastanawiałam się nad Szpitalem Kolejowym na Wojska Polskiego. Z kolei o Wojewódzkim słyszałam, że nie przyjmują pacjentek lekarzy spoza ich szpitala :eek:
Ja właśnie muszę zapytać swojego lekarza gdzie przyjmują jego pacjentki...
A któraś z was wybiera się może za jakiś czas na szkołę rodzenia??
Poza tym napiszcie czy wy w czwartym miesiącu też się jakoś tak dziwnie czułyście?? Ja jakieś delikatne zawiechy i doły czasem łapie:-(

Tak. Z tą cesarką w Miejskim tez tak słyszałam. A o Wojewódzkim tylko tyle, że jak pojechała tam moja koleżanka to ją zbadali, powiedzieli że nie ma zagrożenia ciąży i kazali jechać do Miejskiego.

A Ty chodzisz prywatnie czy państwowo do lekarza?

Hehehe miałam tak samo jak Ty ;-) To całkowicie normalne :tak:

Jeszcze jedna taka uwaga jakby czekano po 16 godzin na decyzje o cc to mogłoby dojść do niejednej tragedii - to moje takie spostrzeżenie

U mnie decyzja została podjęta po 16h. Ja naciskałam na poród naturalny. Sądzę, że lekarze dokładnie wiedzą, kiedy można czekać i warto czekać, a kiedy należy zrobić cc.

Zaczynam rozglądać się za nianią. Aż mi serce pęka jak pomyślę, że muszę malutką zostawić z obcą osobą :-(

Gdyby nie mój Maluszek to ja bym mogła Ci pomoc :p hehe
Ja bym chyba szału dostałą jakbym miała Adasia zostawić z obcą osobą, dlatego może popytaj jakieś koleżanki czy ktoś z rodziny będzie chciał sobie dorobić?

reklama
U no to rzeczywiście masz ciężką sytuację...:-(

Tak sobie myślałam że może moja jedna znajoma może miałaby czas na opiekę nad dzieckiem. Porządna kobietka :), poznałam ją jak byłam wolontariuszką w hospicjum w Olsztynie , ma dobre serducho. Gdybyś chciała to mogę z ni ą o tym porozmawiać.
Chyba że wolisz sklorzystać z usług jakiejś firmy niańkowej :) .

Do góry