reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

no to gotujemy ;)

prosze kasia
SALATKA NICEJSKA
3 duze ziemniaki
6 jaj
6 pomidorow
1 krzak hehe selera naciowego
1 cebula
1 glowka salaty
1 puszka tunczyka w oliwie
SOS
4 lyzki oliwy
2 lyzki octu winnego lub soku z cytryny
1 lyzeczka musztardy
mozna dodac czosnek
PRZYGOTOWANIE
ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac pokroic w grube plastry reszte ukladac warstwami jaka i pomidory pokrojone w cwiartki. sos najlepiej zrobic wczesniej zeby sie dobrze polaczyl. a cala salatke jak zrobisz to najlepiej zalac sosem i zostawic na troche zeby wlasnie wszystko tak przeszlo tym sosem.
wiem ze duzo osob nie zna selera naciowego ale jest bardzo smaczny a w dodatku zawiera tylko 3 kalorie no i jest znanym afrodyzjakiem hehhe
jak cos nie jest zbyt jasne to pytaj bo ja tak napisalam z glowy heheh

reklama
:-):-):-) Dota!!! :-):-):-)

Serniczek wyszedł :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Brzoskwinki pokroiłam w małą kosteczkę i dałam do środka... jej... studzi się... :-)

Stefanka-jak wrócę z wycieczki do rodzinki to zrobię.

dziś zajadam się kiełbachą swojską-taka fajna chudziutka-teście robili-już wpyliłam jedno pętko-tak mi zasmakowała :tak:

reklama
Kata-a jakie śledzie Cię interesują???-ja mam dużo przepisów....mogę Ci jutro zapodać bo dziś już nie chce mi się na dół schodzić i szukać.jutro coś wrzucę.

a jednak podam dziś-musiałam Rufiego wypuścić na dwór.
ja najlepiej lubię-takie
płaty śledziowe marynowane w sosie majonezowo-śmietankowym ogórkiem korniszonym,papryką,i grzybkiem marynowanym,cebulką.
wszystko kroisz w kostkę doprawiasz solą i pieprzem - mieszasz majonez ze śmietaną i polewasz.

mam jeszcze całą książkę "śledz na różne sposoby"tam jest tego pełno-więc nie wiem co konkretnie lubisz?
żeby Ci napisać?czy chcesz może coś w formie sałatki?

Ostatnia edycja:
Do góry