reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

no to gotujemy ;)

pryzybela mi chodzi o udka hehe łudka :) hmm musze poszukac tego rekawa do pieczenia jesli mowisz ze taki dobry wtedy...dziekuje
 
reklama
Stefcia ja mieszam rozne przyprawy: d kurczaka, vegete, czosnek, majeranek, bazylie, ziola prowansalskie itp, co mam i sie nadaje do kurczaka. Posypuje z reguly rano a potem po poludniu pieke normalnie na blaszce bez dodoatku zadnego tluszczu bo jego sie duzo z kuraka wytapia.
 
DOTKA daję przepis;OPONKI Z CIASTA SEROWEGO-można dawać dziecią od roczku...SKŁADNIK NA 25 SZTUK;;30dag-mąki...25dag-twarogu...jajko..2łyżki śmietany...2-3łyżki cukru...łyżeczka proszku do pieczenia...cukier puder do posypania...olej do głębokiego smażenia...1.Mąkę przenną przesiej z proszkiem do pieczenia...Dodaj do niej zmielony twaróg oraz śmietanę...Następnie wlej dobrze ubite jajko z cukrem...Wszystkie składniki połącz,siekając nożem,a następnie zagnieść ciasto...2.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj przygotowane ciasto na placek grubości około jednego centymetra...Szklanką wykrój krążki,a w ich środku zrób kieliszkiem dziurki...3.Wyjmij z tłuszczu na ręcznik papierowy by się osączyły a póżniej posyp cukrem pudrem lub odrobiną cynamonu...I o to cały przepis i tak właśnie robię oponki...
 
Joanna, a te oponki dosyc ciemne wychodza? Bo mialam kiedys podobny przepis z jakiejs niemieckiej ksiazki kucharskiej na paczki twarogowe tylko tamto ciasto dosc rzadkie bylo i sie na tluszcz lyzka kladlo i sie te paczki dosc ciemne robily, ze troche wygladaly jak przypalone;-) Ale pyszne byly i sie je obtaczalo w cukrze z
cynamonm. Jestem ciekawa czy te Twoje oponki sa podobne w smaku (chyba trzeba bedzie wyprobowac w weekend:-))

Aha w tamtym przepisie chyba jeszcze troche tluszczu sie dawalo do ciasta za to bez smietany, bo sie robilo z tego rzadkiego, mialkiego twarogu.
 
ja chcialam tylko powiedziec ze juz dawno dawalam przepis na oponki i z tego ci pamietam to weroniczkaa je robila :)
 
PRYZYBELA tak troszkę ciemne ale to jest przepis dla dzieci od roczku więc nie przypalałam ich zbytnio:-D:tak:żeby KSAWEK zjadł i już robiłam trzy razy:-D
 
reklama
Do góry