reklama
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Stefcia ja mieszam rozne przyprawy: d kurczaka, vegete, czosnek, majeranek, bazylie, ziola prowansalskie itp, co mam i sie nadaje do kurczaka. Posypuje z reguly rano a potem po poludniu pieke normalnie na blaszce bez dodoatku zadnego tluszczu bo jego sie duzo z kuraka wytapia.
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Stefanka ja też używam tego co mi się pod rękę podwinie Te woreczki ostatnio kupiłam ale jeszcze nie próbowałam:-)
joanna30055
mama Ksawka 07
DOTKA daję przepis;OPONKI Z CIASTA SEROWEGO-można dawać dziecią od roczku...SKŁADNIK NA 25 SZTUK;;30dag-mąki...25dag-twarogu...jajko..2łyżki śmietany...2-3łyżki cukru...łyżeczka proszku do pieczenia...cukier puder do posypania...olej do głębokiego smażenia...1.Mąkę przenną przesiej z proszkiem do pieczenia...Dodaj do niej zmielony twaróg oraz śmietanę...Następnie wlej dobrze ubite jajko z cukrem...Wszystkie składniki połącz,siekając nożem,a następnie zagnieść ciasto...2.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj przygotowane ciasto na placek grubości około jednego centymetra...Szklanką wykrój krążki,a w ich środku zrób kieliszkiem dziurki...3.Wyjmij z tłuszczu na ręcznik papierowy by się osączyły a póżniej posyp cukrem pudrem lub odrobiną cynamonu...I o to cały przepis i tak właśnie robię oponki...
Joanna, a te oponki dosyc ciemne wychodza? Bo mialam kiedys podobny przepis z jakiejs niemieckiej ksiazki kucharskiej na paczki twarogowe tylko tamto ciasto dosc rzadkie bylo i sie na tluszcz lyzka kladlo i sie te paczki dosc ciemne robily, ze troche wygladaly jak przypalone;-) Ale pyszne byly i sie je obtaczalo w cukrze z
cynamonm. Jestem ciekawa czy te Twoje oponki sa podobne w smaku (chyba trzeba bedzie wyprobowac w weekend:-))
Aha w tamtym przepisie chyba jeszcze troche tluszczu sie dawalo do ciasta za to bez smietany, bo sie robilo z tego rzadkiego, mialkiego twarogu.
cynamonm. Jestem ciekawa czy te Twoje oponki sa podobne w smaku (chyba trzeba bedzie wyprobowac w weekend:-))
Aha w tamtym przepisie chyba jeszcze troche tluszczu sie dawalo do ciasta za to bez smietany, bo sie robilo z tego rzadkiego, mialkiego twarogu.
joanna30055
mama Ksawka 07
PRYZYBELA tak troszkę ciemne ale to jest przepis dla dzieci od roczku więc nie przypalałam ich zbytniożeby KSAWEK zjadł i już robiłam trzy razy
ja chcialam tylko powiedziec ze juz dawno dawalam przepis na oponki i z tego ci pamietam to weroniczkaa je robila
ja tez korzystałam kilkakrotnie z przepisu stefanki i przyznaję ze są przepyszne
reklama