reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecność

Olga ja nie będę rodzić przy swoim lekarzu ani nie mam opłaconej położnej, mimo to mam nadzieję że wszystko będzie ok. Ostatnią wizytę u mojego gina miałam tydzień temu, a teraz już tylko wizyty kontrolne w szpitalu. Jak nie urodzę to następna czeka mnie w piątek i wtedy myśle że zapadną już jakieś decyzje co dalej.

reklama
Ja nie mam opłaconej położnej (w moim szpitalu się nie da - chyba ze na lewo - ale sie boją podobno .....). i rodzić będe przy lekarzu który akurat ma dyżur - niestety...... tez mój lekarz nie moze przyjechac.... wymogi ordynatora. Nikomu nic nie płace (ale licze na dobre słówko mojej znajomej, która tam pracuje - no jakoś to tak zawsze inaczej jak sie jest czyjąś znajomą, nie? ;))

Co do tych leków to ja włśnie sie o to najbardziej boję (luteina do 30 tygodnia a w 31 i 32 kaprogest - zastrzyki) i mam pewne obawy że niestety moja macica od nich zglupiała i nie wie że ma eksmitowac moję dziecię...... :mad:

Abryz, bardzo pocieszajace :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Głuszku, ja dam jak juz bedziemy w szpitalu ( mezus da hihi), niby nikt nie bierze a kieszenie sie same otwieraja, a chodza potem jak iskiereczki
Reni, ja oplace polozna ktora bedzie akurat na duzurze, nie mam umowionej
Acha i kapia sami, pokoje sa dwuosobowe, w kazdym wanienka i przychodzi a wlasciwie przyjezdza polozna z osprzetem i kapie, poucza itp

kobiety gdzie wy będziecie rodzić bo ja idę na kopernika w krakowie .Może niezbyt miła obsługa ale za to jest porządne zaplecze jeśli chodzi o dzieci

Wioletta, ja to pod Wloclawkiem....troche daleko od Krakowa, u siebie we Wloclawku bym sie nigdy nienzdecydowala

Tutaj też narzekają że masówka jest na kopernika ,ale rodziłam tu dwójkę swoich dzieci i wiem że dziećmi opiekują się bardzo dobrze ,a co do mnie to ja idę tam rodzić i wypad a nie odpoczywać .

Wiola ja mam baaardzo mieszane odczucia co do Kopernika - pogadaj z Loli na privie albo na forum regionalnym..... chmmm osobiscie odradzam ale na pewno mają świtny sprzęt do ratowania dzieci i to wszytsko niestey..... jak dla mnie reszta tragedia. Ja wybralam Żeromskiego choć do końca nie wszystko mi tam odpowiada (nie można zapłacić za ZZO tylko ze wskazań lekatrskich - co uwazam za bzdurę totalną)

Nie chcę cudować ,co ma być to i tak będzie ,ja się zraziłam do lekarki z siemiradzkiego ,omału przez nią a straciłabym dziecko .Tak mnie prukwa wygniotła że na drugi dzień miałam krwotok i znalazłam się na kopernika .Teraz na szczęście chodzę do innego i wiem że zawsze jak coś będzie się działo to mam walić bez rejestracji

reklama
Oglądałyście wczoraj w Polsacie wiadomości z Grudziądza? Facet umarł pod ośrodkiem zdrowia, bo pielęgniarkom i lekarzom nie chciało się do niego wyjść. Woleli wezwać karetkę. A przejechać przez miasto w krótkim czasie nawet karetką to niezły wyczyn.
Tylko oświata taka głupia i nie strajkuje. No, ale dostaniemy aż 50zł podwyżki ;D ;D ;D

Do góry