reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

My tez po wizycie. Mloda wazy 2670 i wg usg jestem w 37 tyg ciazy a termina mam na 11. 07.!!!!!:szok::szok::szok::szok: Ona tak rosnie ze juz o miesiąc wyprzedza termin, nie wiem co o tym myslec... gin nie spanikowal za bardzo, narazie mam czekac i nie histeryzowac. L4 mam do 15.07 potem co tydzien na ktg jak nie bedzie sie nic dzialo. Wychodzi na to ze urodze sloniątko :D dobrze ze bedzie cesarka. Szyjka dluga ale zmiękła i rozwarcie jak bylo tak jest na opuszek. Polozna jak zobaczyla moj wielki brzuch i sobie policzyla w ktorym tygodniu jestem to byla w szoku. Mnie to wszystko przeraza bo moze rzeczywiscie to sie wszystko skonczy szybciej.. Zaczynam sie bac bo w razie naglej akcji bede musiala rodzic w gliwicach a to mi sie nie usmiecha.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!! ankaa dobrze ze jestes w domu i oby mlody do porodu rozwinal wszystko co trzeba,

reklama
Szuszu a tak sie martwilas ze syn maly a on wielkszy od mojego w tym czasie :p gratki z udanej wizyty:-)
ANka ciesze sie ze nie musieliscie zostac w szpyalu i sa jeszcze pozytywne rzeczy ktore opisalas :-)
Sylvii niezle najdlas sie strachu i Twoj maluch tez fajnie rosnie.. mam nadzieje ze ci wszystk szybko minie i szpital nie ebdzie konieczny...
Malgo takie jaja masz uplawami :szok: pewno to meczace;/ wspolczucia...
Cokies ja przytylam duzo ale co najdziwniejsze ze brzuch jak na 8 miesiac wszyscy mowia ze nie za duzy....a sumie juz koncowka 8 miecha wszytsko siedzi mi w biodrach i zadzie...;/
Ewcia <szok> mala rozniejak na drozdzachdoslownie ehh a moze mialas okres bedac w ciazy i dlatego taki termin???ciesze ze ze na tym etapie wsio ok ;-)
Wszystkim ciezaroweczkom zycze jutro udanych wizyt:-)

MALGO, AANKA wspolczuje stresu ale bardzo sie ciesze ze wszystko jest w porzadku!

SYLVI ojej trzymaj sie i mam nadzieje ze do jutra przejdzie!

FLOWER nie zalamuj sie!

SZUSZU wielkie gratkosy za udana wizyte, wage synka no i Twoja he he

no i powodzenia jutro babencje-. GABINIA, MUCHA, LANA i jesli ktos tez ma wizytke

anka- witamy poszpitalnie:)
Malgo- dobrze ze pojechałs do szpitala, pewnie czujesz sie spokojniej. A z wodami tak muchy za słowo nie trzymaj bo one wclae Ci odejśc nie musza ;-)
Ewa-ooo kurcze, to ty zaraz mozesz zaczac rodzić...ciekawe jak te terminy nam sie posprawdzja

tez tak myslalam ale z pierwszego usg prawie mi sie pokrylo z terminem OM, tylko pozniej coraz szybciej wychodzilo z USG. Nie wiem.... Mlody jak sie urodzil 3 dni po terminie z OM a "nosil slady przenoszenia o ponad 2 tyg" tak powiedzial pediatra po jego urodzeniu. Wiec juz nie wiem co z tymi moimi terminami... a okres mam zawsze jak w zegarku..

Malgoo ja w zasadzie nie mam takich problemow z uplawami tylko wczoraj po tym kichnięciu tak dziwnie było.
z tą wielkością brzucha w ciąży (i nie tylko) babie nie dogodzisz a już zwłaszcza babie w ciąży.
Muszę poszukać tych norm w necie i zmierzyć sobie brzucha (ani razu mnie tak nie mierzyli) - może masz Malgoo jakiś link do tabeli?
szuszu afi miałam ostatnio 10 (w szpitalu 6)

Ostatnia edycja:
szuszu - super że z małym wszystko ok :)
taycia - nie przejmuj się ja mam termin tylko tydzień wcześniej od ciebie także nie jesteś tak sama :)
akutan, Gabina, Lana, ,mucha- dziewczynki powodzenia na dzisiejszej wizycie :)
aanka - trzymaj się dzielnie wszystko będzie ok
sylvi. b - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie
Malgo - super, że nie jest tak źle

reklama
Jessooo Ewa faktycznie słoniatko nosisz w sobie :-D;-) ale jak masz za to fajnie, ze szansa rozpakowania się już w lipcu, a niektóre z nas jeszcze tyle bedą się toczyły.

Do góry