reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ewa ale duża Twoja córcia już, może po prostu taki jej urok, że duża się urodzi, ale w sumie lepiej gdyby poród był wcześniej, bo wyobrażam sobie, że ciężko Ci z takim gabarytem chodzić. Najwazniejsze, że wszystko ok.

reklama
szuszu nie napisze Ci wlasnymi slowami co doklanie mowi te badanie nie chce sklamac i dlatego zalaczam link Badania prenatalne - BabyBoom i ja mialam Kordocenteza.
wynik: nie stwierdzono u plodu aberracji chromosomowych. I te badanie nie jest bolace no moze troszeczke, gorsze sa slowa" uwaga przebijam sie" taka inf jakby ktoras z Was kiedys chciala zrobic te badanie albo musiala tfu tfu.
a co do wagi malentwa to sie rozni. Na Agatowej wyszlo Shepard 2623,91 a hadlock 2310,3
a w bielanskim shepard 2854,91 a hadlock 1 2511,48 a ile wazy to tylko On wie. wg miesiaczki jestem w 33+5 a usg 36 a kiedy mialam okres to wiem dokladnie moze byc tak jak u Ewy_k ze inaczej licza :D

szuszu nie napisze Ci wlasnymi slowami co doklanie mowi te badanie nie chce sklamac i dlatego zalaczam link Badania prenatalne - BabyBoom i ja mialam Kordocenteza.
wynik: nie stwierdzono u plodu aberracji chromosomowych. I te badanie nie jest bolace no moze troszeczke, gorsze sa slowa" uwaga przebijam sie" taka inf jakby ktoras z Was kiedys chciala zrobic te badanie albo musiala tfu tfu.
a co do wagi malentwa to sie rozni. Na Agatowej wyszlo Shepard 2623,91 a hadlock 2310,3
a w bielanskim shepard 2854,91 a hadlock 1 2511,48 a ile wazy to tylko On wie. wg miesiaczki jestem w 33+5 a usg 36 a kiedy mialam okres to wiem dokladnie moze byc tak jak u Ewy_k ze inaczej licza :D

Czyli rozumiem, że wad genetycznych twój synuś nie ma. To bardzo dobra wiadomość. Cieszę się bardzo.

Ja tez tak rozumiem, lek powiedzial ze dobrze ze jest pozytywny. Nie ktorych wad karłowatych nie da sie wykryc i mukowiscydozy zakladam ze nie wygralismy kolejnego zlego toto lottka

Jasne ze mozesz, wynicowanie pecherza moczowego z tym ze nie do konca bo wynicowany pecherz moczowy jest wywrocony na 2 strone tak jak rekawicza i nie jest caly a u nas niby jest nie wywrocony i caly, no i nieprawidlowe narzadu zew meskie. To tyle a i czolo im sie nie podoba jest zawypukle na usg. O tym wszystkim sie dowiedzielismy m-ac temu teraz daje juz sobie rade psych. A doklanie jaka wade ma to sie dowiemy jak urodzi sie szkrab

ankaa cieszę się, że wiadomości pomyślne:-)

My po wizycie u diabetologa, już tam na szczęście wracać nie musimy do porodu, cukry ok, żadnych specjalnych procedur przy porodzie nie ma, po rozwiązaniu mam mierzyć cukier przez 5 dni, z tym, że normy już duuuuużooo większe i jak będzie ok, to przestać mierzyć i za 2 mce powtórzyć krzywą cukrową 75 g:))))ttttttaaaaakkkkk się cieszę, że nie muszę już tam łazić:-D

Jasne ze mozesz, wynicowanie pecherza moczowego z tym ze nie do konca bo wynicowany pecherz moczowy jest wywrocony na 2 strone tak jak rekawicza i nie jest caly a u nas niby jest nie wywrocony i caly, no i nieprawidlowe narzadu zew meskie. To tyle a i czolo im sie nie podoba jest zawypukle na usg. O tym wszystkim sie dowiedzielismy m-ac temu teraz daje juz sobie rade psych. A doklanie jaka wade ma to sie dowiemy jak urodzi sie szkrab

Bardzo podoba mi się Twoje podejście, myślę, że po porodzie okaże się, że wady są mniejsze i nadające się do zoperowania.
Trzymam mocno kciuki.

reklama
szuszu jakbys sie zapytala jak dawalam sobie rade 3tyg temu to usłyszlabys ze tydzien non stop plakalam, chodziłam zla na caly swiat, stresowalam sie nie umialam o tym rozmawiac. Jak mialam tel od rodziny to nie bylo szans na normalna rozmowe. M siedzial ze mna caly czas. Mam 2 osoby do ktorych moge zadz i sie pozalic wysluchaja i powiedza dobre slowo a do tego duzo mi pomogly organizacyjnie Z tego wszystkiego bolal mnie brzuch, mialam skurcze, zle sie czulam i doszlam do wniosku ze napewno swoim zachowaniem nie polepsze sytuacji. Mysle ze chwile zalamki bede miala po porodzie ze nie dam rady itp. ale sa jak cos psycholodzy i damy rade.
WSzystkim dziewczynom zycze udanych wizyt i samych dobrych wiesci

Do góry