reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
jestem w poznaniu :)

anisiaj julka dostala na chrzciny kase od tesciowej mojej ciuchy oczywiscie za duze mleko i kase, dostala tez od cioci m sliczny wisiorek z aparta taki bucik :) na teraz to wiadomo ze nie ale na pozniej bedzie jak znalazl :)
jesli chodzi o przemywanie buzki to ja Julce na poczatku tez przemywalam sola fizjologiczna ale polozna mi powiedziala ze szkoda buzki na ta sol i ze to nie jest dobre dla dziecka i przemywalam wacikiem z ciepla przegotowana woda i smaruje po kapieli jej buzke kremikiem ziajka dla niemowlat i ma super buzke :)

Anisiaj, oczka solą fizjologiczną, gdybyś zauważyła że bardzo ropieją i dużo tej ropy to trzeba masować kanaliki. Natomiast buzię tak jak Bobo przegotowaną wodą i miałam też krem oilatum-bezzapachowy, nieuczulający. Białe pory znikną, skórka musi się przyzwyczaić do nowych warunków.

co ja bym bez Was zrobiła?:)

dzięki kochane. głodomór śpi, mamy z m chwilę na ciasto. ale to wszystko inaczej smakuje od kiedy jest dziecko, nawet ciasto jest smaczniejsze, bo staje się czymś wyczekanym, chwilą spokoju ;)

bobo, a ten krem jest do buźki? możesz podać mi link?

anisiaj mi tez niby mowili ze co 2 dni. ale ja stwierdzilam ze bede kapac codziennie. robi kupe , siku poci sie a samo wytarcie chusteczkami to dla mnie za malo.

reklama
Do góry