reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze porody

Kurcze 26 h!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku naprawde podziwiam . Ja miałam poród naprawde krótki bo raptem z wszystkimi bólami 5 godzin, więc jak na pierwsze dziecko to wogóle sprintem mi poszło :happy: . Dlamnie osobiście było to pozytywne doświadczenie, owszem bolało ale przeżyłam więc nie było tak najgorzej :-) .
Asiu a co z Elaszkiem bo się zaniepokiłam ,no i ty też jak sama piszesz chudniesz w oczach (to chyba nie najlepiej byłaś u lekarza ?! co on na to).Otulamy ciepłymimyślami

reklama
Dzieki wielkie Stokrotki ;-) Eliaszek bez zmian, chore serduszko i czekamy na operacje ktora byc moze w marcu. Ja z nerwow i tego ciaglego napiecia ( lęk zeby cos innego sie nie przypeletalo ) tak chudne, stracilam apetyt, zoladek sie skurczyl i boje sie co bedzie dalej. Poki co wyniki badan mam w normie ale czuje sie niespecjalnie, musze jeszcze zrobic usg piersi bo w zeszlym roku mialam torbiel ze skierowaniem do biopsji ale zaszlam w ciaze..ehh mam nadzieje ze zrobie je w grudniu i moze w koncu zaczne tez przesypiac cale noce...

Sama niewiem skąd miałam tyle siły wytrzymać przez ostatnie 7 godzin był ze mną mąż i on mi dużo pomógł.A godzin nazbierało się tyle bo miałam bóle z krzyża i nie było rozwarcia niestety a jak już szło to palec co kilka godzin.Prosiłam błagałam o cesarkę a oni URODZI PANI SIŁAMI NATURY w tych chwilach myslałam że ich udusze no ale było mineło.....DO PORÓWNANIA DRUGI PORÓD TRWAŁ 1 godzine i 40 minut WIĘĆ JEST RÓŻNICA PRAWDA przy drugim bóle zaraz z brzucha i rozwarcie szło bardzo szybko,POZDRAWIAM

ASKA trzymam kciuki za ELIASZKA I CIEBIE również OBY WSZYSTKO POTOCZYŁO SIĘ DOBRZE NAPEWNO TAK BĘDZIE ZOBACZYSZ!!!!!!!!!!POZDRAWIAM

To drugi porod rzeczywiscie expresowo :-) Ja parlam przez 2 godziny ale ELiasz sie zablokowal czolkiem i nie chcial wyjsc chociaz pod koniec to 2 lekarki probowaly mi go wydrzec ( bez przesady, tak wlasnie bylo ) ale nie udalo im sie i powedrowalam na cesarke, szkoda troche bo po 11 godzinach a w tym 2 na pelnym rozwarciu moglabym urodzic, gdyby tylko ELiasz chcial sie ulozyc dobrze...ale nie chcial :-)

Mamusia niezle-26 godz:szok: Podziwiam...
Bo ja po jakis 10 skorczach(mam na mysli juz te prawdziwe-mocne) poprosilam o znieczulenie-i dostalam w kregoslup...ogolnie razem ze znieczuleniem rodzilam 2 godziny-czyli cala dobe mniej...Godzine wczesniej zanim mnie juz wzieli na porodowke poszlam z Adamem moim do kosciolka w szpitalu-pomodlilam sie by szybko wszystko poszlo i by moja coreczka urodzila sie cala i zdrowa-BOG WYSLUCHAL...

KasiuDe, ja też mogę godzinami o dzieciach...:-):-):-) dlatego też to forum mi tak pasuje.

26 godzin to strasznie dlugo. Ja mialam zapisane w karcie 13 godzin i o tez bylo dlugo. Choć najcięzsze byly ze 4 ostatnie.

Ja też trzymam kciuki za Eliaszka.

reklama
Do góry