reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze hobby

Harsharani, Lafayette jest gejem i u niego wątek gejowski jest jak najbardziej na miejscu. Jego akurat bardzo lubię takiego, jakim jest. Ale wątek między Erikiem a "mężem króla" (czy na pewno tak powinno się tłumaczyć "king's consort"? zwłaszcza, że król się właśnie ożenił :-) Consort to między innymi tytuł małżonków królewskich czy książęcych, ale też "towarzysz"/"partner")) - no tu jakoś miałam wewnętrzny opór. Może dlatego, że Eric mi się podoba, hihi?

reklama
ruda ja też przeczytałam sagę... niektóre tomy nawet dwa razy :)
za pierwszym razem nie dobrnęłam do końca, bo nie udało mi sie zdobyć kilku ostatnich tomów

o tak, watki erotyczne sa troche komiczne trzeba przyznac ;)

A Sooki to jest ta mala dziewczynka z filmu Fortepian, Jane Campion!

och i Stellan Skarsgård jest jeszcze bardziej hot niz Alexander hehe i podobno ma duzo dzieciorow :)

teraz czytam ZLEGO i jest niezle poryte:)

Agatatje, Zły Tyrmanda faktycznie może trochę pokręcić pod kopułką.
A ja dzisiaj zabieram się za Klejnot Wschodu Pamiętnik - prawdziwą opowieść o chińskiej księżniczce, która została japońskim szpiegiem. Już nie mogę się doczekać aż dojadę do domu i dorwę się do książki!

Agatatje, The Piano, jest jednym z moich ulubionych filmow (razem z Dead Man Walking, Once i paroma jeszcze) i wlasciwie mozna zauwazyc u Anne Paquin podobna maniere w graniu...
Ona chyba nawet Oscara za to dostala...

Bosonozka, obejrzalam 9. Fajny odcinek. Bardzo mi sie podoba ten 3 sezon.

Co do faceta Króla, wedlug mnie najlepiej napisac mąż, bo najlepiej pasuje do kontekstu, ale to moje zdanie i tak sobie go nazywam.

moze powinnismy miec temat o filmach albo o kulturze zamiast tylko o ksiazkach ;)

w szwecji bedzie tera nowy film z Alexandrem S. yeaaah :)

Nie było mnie troszkę, a temat poszedł w super stronę:-)
To prawda, że będąc w ciąży nie powinno się tylko ciążą żyć :-) w sensie czytania książek ;-) uwielbiam czytać i kupować książki (ból dla kieszeni :szok:) jedno co zauważyła teraz, to szukam książek raczej weselszych, radosnych..to chyba przez Ten Stan , a chociaż nie mam zachciewajek, to wczoraj kupiłam "Historię smaku" B. Bruce :-D i również lubię te grube książiki, bo strasznie szybko to czytanie mi idzie :)
z książek o fotografii polecam gorąco Susan Sontag "O fotografii" właśnie :-)

Harsharani, fan-zawalik miałam przez Ciebie, niedobra Ty :-)! Już myślałam, że obejrzałaś kolejny odcinek, którego jeszcze nie oglądałam i że mnie takie wydarzenie ominęło! W real-lifie fajnie, że wzięli ślub, ale serialowo jakoś bliżej mi do Sookie i Erica (choć w tej serii nie ma za wiele napięcia między nimi, jak scenarzyści mogli ominąć taką soczystą scenę pomiędzy Sookie a Erikiem w pałacu Russella Edgingtona?!). Może po prostu ogólnie bliżej mi do Erica? Taka udręczona, zagubiona dusza (czy wampiry w True Blood mogą mieć dusze? To prawdziwie filozoficzne zagadnienie!).

reklama
Do góry