reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

No to ładnie rosną brzdące....my nie wiemy ile wzrostu mamy(po ubrankach niecałe 80) a na wadze elektr.domowej wazymy równe 9 kg:-)Zresztą Sara ostatnio wygląda na pulchną- hehe chyba sama to zauważyła i ja się śmieję ze od wczoraj jest na diecie bo nic nie chce jesc- ani kaszki a ni zupki ani nawet Bakusia które uwielbia- tylko ogóra wcina ze hej:szok:
Bodzinka ja tez jestem za "szmaciakami" u nas dużo takich butów w cenie od 18zł do 22 zł w zależności jaki model firmy Zetpol czy jakos tak- a Inna w Realu czy Leclercu takie same butki ok 14 zł kosztują- mają gumową podeszwę i sztywny zapiętek- co ważne....a polecam przy zakupie butków sprawdzić jak sie zginają- wazne by tam gdzie staw śródstopno paliczkowy a nie na środku buta:no:i nie koniecznie usztywniana kostka- bo na litosc boską my dorosli tez w butach narciarskich nie chodzimy:-)...przepraszamy ze sie tak rozpisalismy:szok:

reklama
Magdusi rozmiary to: waga 8230(26.06 byłyśmy na szczepieniu), wzrost 74 cm dziś mierzyłam. A buciki też próbowałam dziś kupic ale się bardzo zawiodłam. W sklepach były tylko od rozmiaru 18 a mała potrzebuje chyba 15 lub nawet 14. Pani w sklepie powiedziała, że takie małe dzieci to na bosaka chodzą. Dobrze w domu mogę ją prowadzac bez butków, ale na dworze to nie za bardzo ( nie mam takiego pewnego miejsca żeby było w miarę czysto). A Magdusia aż się dziś wyrywała żeby ją prowadzac!

Meggi dzieki za przypomnienie jek kupowac buciki.Przyznam sie, ze czaem mi to wyleci z glowy.Czyzbys tez ogladala ten odcinak "Mamo juz jestem"? Ja w zwiazku z tym nie pozwalam malemu butkow kupowac babciom, bo one one chca mu kupowac ze sztywna kostka-makabra!U nas w realu nie ma takich szmaciakow:-(NO mowie wam cos strasznego, prawie cale miasto zlazlam.

hehe Bodzinka- chuba nie oglądałam tego odc "Mamo juz jestem"ale jestem fizjoterapeutką;-)
Sikoreczko czy obys napewno dobrze zmierzyła stópkę Magdusi??Bo Sara ma ok 12 cm- dłg wkładki co odpowiada nr 18 a ja kupilam nr 19 bo nózka dziecka uczacego sie chodzic idzie ciut do przodu wiec warto wziąśc pół nr wieksze....ja najmniejsze butki widziałam nr 17...bo 1 buty takie do wózka sa to maja ok 10 cm dłg wkładki wiec to bedzie jakas 16 numerowo...wiec jak piszesz o nr 15,14 to sie dziwie??zmierz centymetrem ile ma dłg stopa Madzi!

Juz kupiłam Madzi butki!:-D Masz rację, że 19 bo niestety pani w sklepie wprowadziła mnie w błąd. Mała ma 12 cm stópkę a ta pani stwierdziła, że to będzie 14-15. Na szczęście w drugim sklepie mamy lepszą obsługę!:-) Chyba już sporo zapomniałam przez te 3 lata.:dry:

My też kupiliśmy małemu butki, właśnie takie szmaciane, przewiewne rozmiar 19, ale to fakt, że ciężko jakieś odpowiednie kupić. U nas w mieście też takich nie znalazłam i musieliśmy się wybrać po nie do Gdańska.

hmm..a ja mojego smyka prowadzam tylko w skarpetkach , u nas plac zabaw jest ogrodzony i czysty, a na działce tez nie ma się czego obawiać i chodzi boso po trawie. Oli tez żadko zakładalam buciki . miała takie wełniane, przez pierwsze miesiace dreptania (było lato). Stwierdziłam ze jak zacznie sam dreptac i nie bede juz miala takiego wpływu gdzie drepta to kupie mu butki, juz nawet upatrzyłam fajne;-)
A tak pozatym to boso zdrowiej podobno:happy2:
Oj Meggi, jak to dobrze mieć w naszym gronie takiego zoorientowanego fachowca:-):yes:

Hej Laseczki
my mamy dwie pary butow i niestey dla dzieci uczacych sie chodzic powinny byc z takim obciazanym tylem buty bo dziecko chodzi napoczatku na paluszkach i zeby nie nauczylo sie tak wlasnie jak baletnica dreptac trzeba to troche korygowac albo na bosaka to wtedy mamy grawitacje albo buty z ciezszym tylem -konsekwencja chodzenia na palcach przykurcz sciegna achillesa... kiepska sprawa moj szwagier do dzis sie z tym boryka ale koniec o bzdetach kupno butow koszmar my mamy adidaski i sandalki kupilam tez z taka gumowana podeszwa skarpetki z nika..... super a tak to na bosaka lub w skarpetach...
co do wagi to nasz Chomis na 9,600kg i mierzy 76cm jest co nosic ja dzis jestem cala obolala bo bez wozka poszlysmy z mama na rynek to byl blad.......:tak:causki milego kupowania butkow....hihihihihhihihi:-);-)

reklama
maju nie taka najmniejsza tylko 40g lzejsza od seby wiec obydwie mamy malych chudzielcow:-D;-)
dawidek slodki :tak:
a co do butow w koncu udalo mi sie kupic dla mojego dreptaka jednak on jeszcze nie podrywa sie do chodzenia wiec takie kapciuchy mu kupilam na pol buty robione w c&a w koncu dostalam:-)

Do góry