reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

No Lila brawo. A jak ladnie rosna te Wasze pociechy. Jeszcze kilka miesiecy zostalo zanim stana pewnie na nogach, az strach pomyslec jak tu podniesc np. 12kg

reklama
My dzis po szczepieniu- uch 3cie- ostatnie- nastepne dopiero w listopadzie
Sara wazy 7680 g i mierzy 69 cm...mój wielkolud:szok:
Darła sie niesamowicei przy szczepieniu- nie była taki zuch jak Lilek...a potem spała 2 godz w wózku- a mama siedział z nia w parku i opalała twarz...u nas dzis cudna pogoda:-)

Dluga Sarenka :-)pewnie bedzie modelka ;-) (Kuba przy tej dl ma wage o 200 g wyzsza)
U nas tez pieknie dzis...az mialam dylemat co na Kube wlozyc na spacer :-)

No,Kubus lezal dzis w ogrodku tylko w body i z golymi nozkami. Parasolka zasonilam go od slonca. A jutro ma byc 30 stopni...

no Cynamonka na gołe nóżki to się nie pokusiłyśmy ale w rajstopkach Lilkę wypusciłam:-D.ubrałyśmy się ładnie w sukienkę.a pogoda była urocza....

Ja mieszkam na biegunie zimna ale nawet u nas było dziś cieplutko. Jednak jeszcze nie na tyle, żeby ubrać Hanuta tylko w rajstopki. Miałą spodnie od dresiku polarkowe, bodziak z długim rękawem, bluzeczke na ramiączkach i cieniutką bluzę dresową. Ja już kompletnie nie wiem jak ją teraz ubierać :baffled: Najgorszy jest ten okres przejsciowy...

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu, waga 7 kg, mierzona nie była ale na moje oko 66-68 cm. Po pierwszym ukłuciu znośnie, obeszło się bez płaczu tylko grymas, ale jak zobaczyła że pielęgniarka zbliża się z drugą strzykawką zawczasu zaczęła jojczeć i płakać.

My sie od urodzenia dosc lekko ubieramy. Wczoraj bylo u mnie naprawde goraco. Choc Kuba ma sasiada o jeden dzien mlodszego i ten jechal na spacer w grubasnym swetrzysku, czerwony jak burak az mi go zal bylo.

Meggi tak się zastanawiam dlaczego u Sarki następne szczepienie dopiero w listopadzie???Lilka miała też trzecie szczepienie teraz w kwietniu i ma zapis na następne w 20 maja:confused:

reklama
No właśnie, czemu dopiero w listpadzie:confused: ?? My następne mamy 31 maja.
A co do ubierania, to najchętniej woziłabym Oliwkę w krótkim rękawku i jakichś cienkich spodenkach, ale jednak zakładam jej lekką bluzeczkę z długim rękawem, bo ta pogoda może być zdradliwa.No ale dzisiaj czapeczkę to sobie odpuściłam, zresztą i tak to tylko taki baaaardzo cienki kapelusik, do ochorony przed słońcem, a my staramy się chodzić tak, żeby nam słoneczko nie świeciło prosto w oczka ;-)

Do góry