reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

No kobitki, to ja Was przebijam..ale też i mam ku temu warunki. U nas jednak trochę cieplej. Mała od kilku dni wychodzi na spacer, czy też leży w ogródku na trawce tylko w body lub w letniej sukience. Teraz też relaksuję się w ogródku a ona śpi w sukienusi. W cieniu +24, więc trzeba dać dziecku pooddychać.

reklama
no Pola- temeratura to mnie powliłas na kolana:-) :szok: az zazdroszcze- ja jestem ciepłolubna:)
Anii no tak- my nast.szczepienie mamy jak Sara skonczy roki(p.dr kazała przyjsc ok 13 m-ca)- nie wiem jak Wy szczepicie- a ja szczepie skojarzonymi odpłatynymi co prawda- a niech to(ale chwale sobie bo jeszcze ani razu nie chorowała- nawet katarku nie byłom i jest tylko 1 ukłucie)- i tak 1 raz szczepiłam jak miała 6 tyg- hexa Infanrix(tj.tam bołonnica tezec krztuciec tzw.DiPerTe, polio, WZWb,Hib)2 szczepienie było jak miała skonczone 3 m-ce- wtedy była szczepionka penta(czyli wszystko jak wyzej procz WZWb)i teraz na pół roczku było szczepienie nr 3 tez heksa czyli z WZWb no a teraz nas czeka jakies odry rózeyczki ospy dopiero w listopadzie....to tak w skrocie wyjasniłam dlaczego dopiero na jesien nast raz:tak:

meggi, Oliwka też jest szczepiona tą szczepionką skojarzoną, a mimo to następne szczepienie mamy na koniec maja :eek: .Nie wiem, dlaczego tak.No i też jesteśmy po 3 szczepieniach (też jedno tylko kłucie mamy).

Meggi-my idziemy trybem europejskim. Popatrzyłam w mój kalendarz szczepień i miałam: 2miesiąc-DKTP-Hib-Hep B, PNeu, to samo w 3 i 4 miesiącu i teraz kolejne szczepienie Majka będzie miała kiedy skończy 11 miesięcy (powtórkę tych samych)/. Potem 14 miesięcy (BMR i Men C), 4 lata (DTP i aK) i 9 lat (DTP, BMR).

Mateusz też jest szczepiony szczepionkami skojarzonymi.Pierwsza była taka jak u Meggi tj. Infarix heksa( błonnica, tężec, krztusiec, polio, wzwb i hib)-jak miał 6 tygodni, następna była po 6 tygodniach od poprzedniej i to była infanrix IPV hib ( tak jak poprzenia, ale bez wzwb).Po kolejnych 6 tygodniach była znowu infanrix IPV hib, a teraz Mateusz będzie szczepiony tylko przeciw wzwb, a kolejne będzie ok 12-13 miesiąca. Chcę jeszcze zaszczepić małego przeciwko pneumokokom, ale są straszne problemy ze zdobyciem tej szczepionki.

My taz szczepimy skojarzonymi i mialysmy juz trzy, ale teraz 11 maja idziemy sie szczepic na wzwb. Jestem ciekawa ile bedzie wazyc bo tak ja ostatnio wyciagnelo w gore (80 cm ma wczoraj mierzylam) ze wszyscy mowia ze schudla:-( a mowia ze w pol roku musza wage urodzeniowa podwoic i nam wychodzi 9,400. chociaz jak ja tak nosze to mam wrazenie ze ona z 10 kg wazy:baffled: rece mdleja

bara, Twoja Zuzka to naprawdę duża dziewczynka :tak: .80 cm??Dłuuuuuga strasznie!!Ale powiem Ci, że nie zazdroszczę dźwigania takiego ciężaru ;-) .No, ale Twoja córcia to już spora była jak się urodziła :tak: .

:-D nooo to fakt od samego poczatku mialam ciezko:-D ale twoja Oliwka tez spora dziewczynka:tak: nasza to byla najwieksza na oddziale i wagowo i wzrostowo, w rodzinie mamy dzidzie z sierpnia i dwa kilo mniej od naszej wazy, a rece bola:eek:

Czy Wasze pociechy tez uparcie staja? jak biore Kubusia na rece i chce posadzic sobie na kolanch to on usztywnia nogi i poprostu staje zamiast usiasc. A jak sie z tego cieszy.

reklama
Do góry