reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

Ech Bara nie zazdroszę i podziwiam! Córcia super panna, ale dźwiganie :baffled:.
Martynie też już siedzenie na kolankach nudzi. Podskoki są fajowe, a mamusia to na olimpiadzie w Pekinie w podnoszeniu ciężarów w kategorii open będzie mogła wystąpić ;-).

reklama
no my dzisiaj zaliczyliśmy ostatnie szczepienie do roczku:-) ale zastanawiam sie nad zaszczepieniem na ta sepse(meningokoki)słyszałyscie w telewizji że w opolskim panuje, ostatni przypadek w Kluczborku a to juz bardzo blisko, ale sa dwie dawki i kazda kosztuje 170zł:wściekła/y: no ale nie o tym mialo byc. Zuza mierzy 80 cm. i waży 8,770. Przybrała tylko pół kilo nie wiem czy to dobrze bo powinna w pół roku urodzeniowa podwoic, a nie podwoiła. Ale lekarka nic nie mowila, że żle juz sama nie wiem?:eek:

wow :-) :szok: faktycznia Zuza dorodna.Sara wazy kilo mniej i ma 11 cm mniej....
Sadze ze nie masz sie czym martwic Bara..sprawdz sobie na siatce centylowej..piszesz z enie podwoiła wagi urodzeniowej- jestem w szoku- to ile Zuza wazyła??:szok:
a ta szczepionka fakt drooga...ja i tak płaciłam za zwykłe- te skojarzone....jest jeszcze duzo takich nadprogramowych szczepien- pneumokoki etc- drogie jak cholera...my narazie nie szczepimy wiecej- tfu tfu odpukac by wszystko było ok:tak:

Megiii Zuzek ważył 4,700 przy urodzeniu, w siatkach jeżeli chodzi o wagę jesteśmy w górnej granicy,a tych od wzrostu to nie ma dla nas juz tego paska jesteśmy ponad tym najwyższym:-) przestaje sie tym przejmowac:tak:

jeeeeeju...Bara no super. nieźle ta Twoja Zuzanka waży...to po kim ona ma takie wymiary???myślę że nie powinnaś się przejmować tym że nie podwoiła swojej wagi urodzeniowej ale czy na wszelki wypadek pytałaś lekarza?naprawdę, tylko popgratulować. moja Lilka to przy Zuzce wyglądałaby jak noworodek:-D:-D:-D

Właśnie przed chwilą ( z ciekawości) "wrzuciłam" Majkę na wagę.
No i..... 8720!! Przypominam, że urodziła się 2.12 (waga 3670, długość: 50 cm.) Idę ją zmierzyć.
Już wiem- 70 cm....Dlatego tak mi ciężko..hihihi. Dobrze, że nie lubi być noszona na rękach, no chyba, że w pozycji samolotu:-D

No to Pola Maja prawie potroiła swoja wage,a to na roczek ma sie potroic, ale ci dziewczyna rośnie:-)

Aniii wagowo no to jeszcze moze po mnie(bo ja pulpet) moze po tatusiu(on tez:)) ale wzrost to nie wiem??:confused: bo my raczej mali jestesmy ja mam 163cm a moj mąż 170. Wogóle biorac pod uwage ze moja dieta w ciazy była obfita w arbuzy, to nie wiem tez skad ta waga:-D Wiecie lekarka nic nie mowila, a prowadzi ja od urodzenia wiec wie jaka powinna miec wage, sama juz nie wiem, wg siatek jest ok.

Bara-Twoja Zuzka musi być niezła laska. Moja przy tej wadze i swoim wzroście nie jest tłuściutka (oprócz policzków ;) a Zuzka ma prawie taką samą wagę a jest o 10 cm. dłuższa-pięknie. Kurcze, może te nasze dzieci po dziadkach...;-)

teraz ja tak w górę wyciagnęło i sama widziałam że schudła.A tak wogóle to słyszałam że jak sie bierze w ciąży witaminy to sie dorodne dzieci rodzą, i chyba to prawda bo ja od 2 m-ca jadłam Prenatal aż do konca ciaży i duża Zuza była i jest :-)

reklama
no nie wiem Bara...ja też w ciąży brałam witaminki. Lilka jak się urodziła to miała 3200g i 53cm a teraz 6700 i 67 cm. wydaje mi się taka duża, nie wiem co bym na Twoją Zuzankę powiedziała. fajnie by było jakbyś przyjechała na zjazd...naprawdę jak tak pójdzie dalej to niezła modelka Ci wyrośnie...

Do góry